Борисов обеща коледна добавка от 40 лв. към пенсиите до 286 лв.

Подлъгват пенсионерите през година, да не се случва пак, отсече той
Обновена: 18 ное 2014 14:04 | 18 ное 2014 11:26, Веселина Йорданова
228
Борисов обеща коледна добавка от 40 лв. към пенсиите до 286 лв.
Борисов и Горанов. Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов обеща коледни добавки на пенсионерите с най-ниски пенсии.

„Поех ангажимент да дадем по 40 лв. на пенсионерите с пенсии до 286 лв., това са около 1 300 000 пенсионери“, уточни Борисов след среща с министъра на финансите Владислав Горанов.

Още по темата
Премиерът каза, че е възложил на Горанов да се огледа какво може да бъде съкратено от инфраструктурни проекти, администрация, „за да дадем на българските пенсионери, защото те го заслужават.“

„Това, че ги подлъгват през година, за да се похарчат огромни пари, да не се случи пак. Това са 50 млн. лв. - не са малко пари в тази финансова криза, но когато заради това пагубно управление милиарди заделяме, за да спасяваме банки, абсолютно прави са пенсионерите да кажат "А Коледата как да я посрещнем", коментира Борисов, цитиран от „Фокус“.

Премиерът каза, че ще съобщи на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин, за да бъде подготвено постановление, което в сряда да гласува Министерският съвет.

Така възрастните хора с пенсии до 286 лв. ще получат по 40 лв. допълнително с пенсиите си за декември.

За добавката настоя социалното министерство в лицето на Калфин, когото преди дни Горанов отряза през медиите с думите, че няма пари. Впоследствие обаче социалният министър обясни, че средства за възрастните хора за Коледа все още се търсят.

Горанов разясни, че срещата с Борисов днес била премиерът да поеме ангажимент, че ще го подкрепи в някои допълнителни мерки за спестяване до края на 2014 г., „за да може общата сметка на актуализацията да излезе”.

„Получих уверение, че ще имам подкрепа от министър-председателя за някои допълнителни спестявания, когато минем на условно казано "ръчно управление" на бюджета“, каза той.

Горанов уточни, че има опредени спестявания в трансферите към държавното обществено осигуряване и някои инфраструктурни проекти ще бъдат леко забавени за следващата година.

Кои ще са те обаче ще се изяснява на по-късен етап. Средства ще бъдат спестени и от административни разходи, които могат да бъдат отложени.

Ще режем от всичко, без да трупаме просрочени задължения, коментира още финансовият министър.

На въпрос дали ще се вземат пари от МВР, Горанов отговори, че е последният човек, който защитава експанзия на разходите там. Той посочи, че с предлаганата актуализация на бюджета са били принудени да дадат близо 130 млн. лв. за МВР заради новия закон за ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
7
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са 50 млн. лв. - не са малко пари...- каза Боко и си помисли"Как бих ги пъхнал в бункера в Банкя! Но нищо, ще изчакам - подготвил съм такива реформи, че десеторно ще наваксам..."
44
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
смешници, сега похвали ли очаква ***, искам тиквата да има 40 лв. бонус и да взима 250 лв. пенсия и така да изкара коледните празници, нали го раздавам много народен човек...нещастници герберски....
43
2
 
38
 
! Отговори
Tony преди 9 години
Ako beh az premier steh da dam 4, 000 $ koledna dobavka...ako beh obace ama ne....
42
9
 
56
 
! Отговори
фарс преди 9 години
Мутро да не забравиш да раздадеш и безплатен кибрит с логото на ГРОБ към добавките
41
6
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
12.04.2013 г. - "Пенсионерите изядоха фискалния резерв", заяви Бойко Борисов при откриването на предизборната кампания на Герб в Пловдив." Инфото си стои в нета, Борисов, да не вземаш после пак да кажеш, че хазната е празна заради това подаяние от 40 лв.?
40
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Се тоз вик ме среща, изпраща по пътя,по кръчми, по хижи - ума ми размътя.Отбивам се в селското бедно жилище:картина плачевна душа ми покъртя! "Елате ни вижте" Под - гола пръст! Смрад, дим, стени окадени,тъмничен въздух; в полумрак потопеничовеци и дрипи... На също гноишележи скот и стопан, духовно сближени. "Елате ни вижте" Зла бедност! Неволя! Души затъпели,набърчени булки, деца застарели;Къс ръжено тесто в пушливо огнищезагрява се там за гърла изгладнели. "Елате ни вижте" Тегло, запустенье!... Дълбока неволяживота от радост, от всичко оголя!То
39
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срам за правителството е да има пенсии 286 лв. и дори по-малко, толкова години никой не си мръдна пръста за достойни старини на българина.
38
1
 
39
 
! Отговори
Пази боже, сляпо да преди 9 години
Звънецът възвести пробужданего на големеца. След половина час, когато слугата му внесе чай, гавазинът, последван от дяда Петка, почна да възлиза по стълбите, като кроеше в главата си план как да устрои срещата, за да излезе по-ефектен сюрприз... И реши да почука на вратата и да въведе бащата без предварителен доклад. И наистина почука, отвори вратата и бутна дядо Христо в стаята...- Баща ви, ваше високоблагородие! - извика тържествено гавазинът. Докторът остана като гръмнат, изтърва чашата с чая... и колебанието му трая само една секунда... Той скочи от стола си и като изгледа с най-голямо п
37
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КТБ е бита карта. Бойко, хайде да започва следващия етап-кражбата на пенсиония фонд. Стига се занимава с глупости, политики.
36
1
 
50
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
Аман от финансова криза-този докато управлява все ще сме в криза.как нема една година да усетят всички работещи,че държавата тръгва напред,че животът става по-прогнозируем,по-усмихнат и спокоен.как другите държави се оправят,а тук все няма пари-а една определена група богатее.Уж няма инвестиции,няма производство,а те стават все по-богати.Важното е,че няма сила която да спре кражбите и източването на бюджета.най-лесно е оправданието,че няма пари.
35
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живей нашият Главатар.
34
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПАРИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ДАДАТ ПО ПРОПОРЦИОНАЛНА СИСТЕМА!!!ДО 200 ЛЕВА 50 ЛЕВАДО 300 ЛЕВА 40 ЛЕВАДО 400 ЛЕВА 30 ЛЕВАИЗМИСЛЯТ СИ ТЕ ЕДНА СУМА И КОЙТО ВЛИЗА ВЛИЗА ЗА ОСТАНАЛИТЕ НЕМА!!!!ИЗОБЩО НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ, ЧЕ БОРИСОВ ГИ ДАВА!!! БОРИСОВ ЯСНО ВИ КАЗА ЧРЕЗ МИНИСТЪРА, ЧЕ НЯМА ДА ДАДЕ НА НИКОЙ!!!!КОАЛИЦИЯТА ГО ПРИТИСНА ТОВА Е ИСТИНАТА А ТОЙ ОБИРА ЛАВРИТЕ ЧУЖДИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ!!!БОРИСОВ Е И ЩЕ СИ ОСТАНЕ ФИНАНСОВ ИЗЕДНИК НА НАРОДА БЪЛГАРСКИ!
33
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не говорим за спортните му постижения и умения на които би му завидяли спортисти като Меси и Кличко например.Вие-така да обиждате....
32
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не може ли да пенсионерите да раздадат 4,000,000,000 лев, а за вложителите в КТБ 40,000,000лв?По-разумно ми се вижда...
31
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой не скача е червен! Помните ли? Комунизма си отива, спете спокойно деца....45 години стигат, времето е наше... А по-преди - Искам да съм *** в щата Алабама...
30
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моля ви не обиждайте този честен и добър човек.Какви са тези тикви,тиквочи,тиквуни и прочие.Б.Б е толкова невинен и чист.....Толкова непорочен,мислещ за благоденствието на народа си човек.Отстояващ интересите на Родината си с всякакви средства.И вярващ-ама много вярващ в Бога.Кръсти се през минута и гледа благо.Това е направо диамант в короната на БГ политиците.Той е олицетворение на борец против мафиотите и престъпниците нееднократно участвувал в акций и рискувайки живота си ги е обезоръжавал.
29
1
 
43
 
! Отговори
тупалка преди 9 години
тоя само дъвчи финансова криза ,като мантра !Канете външни инвестотори ,ще се налеят свежи пари ,работа ще излезе ... Къде са назначените протестиращи ?
28
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българската "Пепеляшка" Цветелина Бориславова в резултат на своята делова и бизнес активност е натрупала активи за последните 9 години за около 1 млрд. лева. Моника Станишева за последните десет години е натрупала над 40 млн.лв. Вежди Рашидов...Нужно ли е да продължавам? Властта в РБ се държи от ограничен и алчен "елит" -по-точно върхушка. Тази върхушка сругува на американските и германски банкери и получава кокалчета от трапезата. Защо това е възможно? Елементарно - глупостта на българина
27
1
 
51
 
! Отговори
ШОПО преди 9 години
ЧЕ СЕ ОШИШКАТ МНОГО ,БЕ другарю БОРИСОВ !!! ЧЕ ЗАТЛЪСТЕЯТ ТИЯ МИЗЕРНИЦИ !!!
26
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко, Бойко,Бойко, Бойко, Бойко, Бойко, Бойко, Бойко, Бойко...............