Борисов подкрепи Москов: Език мой - враг мой, с шегите внимавайте

Действайте си по задачите, заръчва на министрите премиерът
Обновена: 21 яну 2015 17:26 | 21 яну 2015 15:17, Веселина Йорданова
85
Борисов подкрепи Москов: Език мой - враг мой, с шегите внимавайте
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов подкрепи здравния министър д-р Петър Москов, чиято оставка ДПС иска, заплашвайки с вот на недоверие.

„Правителството стои твърдо зад здравната реформа и действията на здравното министерство към момента. Стоя зад министъра и неговите професионални действия”, обяснява Борисов пред министрите на редовното заседание на МС според стенограмата.

Още по темата
Премиерът съветва обаче членовете на кабинета си да съобразяват изказа си с позициите, които заемат.

"Защото виждате, че дори една неточност, дори една интерпретация, ако щете, дава възможност да бъдем атакувани. Внимавайте много, както се казва. И с шегите внимавайте", нарежда Борисов, който вчера публично обяви, че се е пошегувал с предложението си за жена президент и вече много ще внимава какво казва.

Премиерът развива обширно темата пред министрите.

„Нашите кандидат-депутати гледаха представление в театъра - „Език мой – враг мой“. Много хубаво представление. Препоръчвам го на всички министри, защото това действително е – една изпусната дума, след това… Не че аз не съм го правил, не че не съм бил атакуван, но просто от горчив опит ви го казвам. Дори когато се пошегувате на едно мероприятие, имайте предвид, че стоят хора, които с това си изкарват хляба – да ви анализират, да извличат какви ли не, конспиративни включително, теории след това“, разяснява той.

Борисов допуска, че депутатите могат да се обиждат в парламента, но ги похвали, че напоследък не го правят.

„Вие, все пак, като министри имайте предвид, че всяка една квалификация е с не много положителен развой след това. Така че подкрепата и на кабинета, и моята лична министърът я има. Оттук насетне си действайте по задачите. Имаме много, много работа да се върши, а повтарям, опозицията е за това, да търси всяка една възможност да ни атакува. Не можем да им се сърдим и по тази тема“, коментира той.

Според премиера в случая с исканата оставка не става въпрос за работата на Москов, а за „малко имагинерно интерпретиране на данни от Министерство на вътрешните работи и съответно от спешните центрове“.

Премиерът подчертава, че е гарант за това, че правителството никога няма да допусне ксенофобски действия към малцинства или етноси.

„В самия кабинет имаме много представители на етносите и за нас те са братя, сестри и няма от какво да се притесняват”, изтъкна премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
8
 
32
 
! Отговори
аноним преди 9 години
Това,което иска Москов,в една част от света функционира от 20 30год.И сега са добре,Но им е било зле в началото.У нас има много закоравели доктори гадове,изнудват хората.Как ще се откажат от тези доходи,а?Пък младите-те се дипломират готови за тази опция!Бягали лекарите,защото им малко парите.А защо все повече от тях работят като ФАРМАЦЕФТИ питам аз
57
8
 
34
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Много рехав е тролетариата ,нещо?!Др. Кутев-стегнете редиците!И намерете по-грамотни тролченца ,че тези тук са антиреклама на Партията!
56
8
 
36
 
! Отговори
морски преди 9 години
Днес от 16 ч. пред президентството ще се състои протест срещу посещението на гл.секретар на НАТО унас и световната агресия на НАТО.
55
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кабинета Борисов - 2 е следното нещо. Състои се от главния секретар на тройната коалиция и от двамата вицепремиери на тройната коалиция - Калфин и Кунева. Честито десни избиратели!!
54
21
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до всички бясно кометиращи ,каквото и да плюете , той направи кабинета "борисов"2 а вие сте ***!!!!
53
9
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГОЛЕМ НАРОД СТЕ ДА ЗНАЕТЕ. ТАКОВА ПЛЕМЕ ВТОРИ ПЪТ НЕМА ДА СЕ РОДИ.
52
17
 
38
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Д0 55. Значи си *** и спокойно можеш да напуснеш страната ни в посока Северна Корея или Беларус.
51
15
 
45
 
! Отговори
до 40 преди 9 години
Оо, виждам, че много ти xаресва министър председателя. Ами как няма да ти xареса, като с изказването си оневини престъпниците и се скара на здравния министър повече да не ги засяга. Сигурно понеже са много чувствителни. С това си изказване той за пореден път показа, че пет пари не дава за народа. За него е важно отношенията му с разни някогашни ченгета и настоящи престъпници да дървят.
50
12
 
36
 
! Отговори
художника преди 9 години
До ВинетуБраво Пич, много точно казано !
49
14
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета какво пищат защитниците на Тиквоний Велики мога да кажа само едно - Всеки народ заслужава управниците си.
48
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тука има един дето все за папката пита. Да вземат да му я дадат, че не може да спи вече от седмици. Само че там сигурно пише и това каква роля са изиграли агентите на ДС Сава и Павел за успеxа на това мероприятие. Може и тяx да ги повикат в Xага на разпит. Защото не са редови членове на ДПС, а от тези които сега най-много ритат срещу възрод. процес
47
30
 
47
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Да ва *** в тъпите червени ***. Само чакате да излезе някаква новина за Борисов или ГЕРБ и започвате едни и същи втръснали ни от месеци коментари. Жалка работа.
46
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма кого да защитавате от сегашните политици! До един са подлеци! И за съжаление Борисов няма да разкара ДПС, зад гърба ни играят заедно защото ги обединяват кражбите от народа. Той и те ненавиждат българите! Ако поне малко мислеха за малките хора нямаше да ни оставят да живеем в тази душевна и икономическа мизерия. Нямаше да сринат икономиката и селското стопанство, да удушат Малкия и Среден бизнес, да ограбят КТБ и сега да гледат към спестяванията на хората. Намаше да има такъв грабеж на НЕК
45
15
 
44
 
! Отговори
много ги е страх преди 9 години
ама много ги е страх от Дело Възродителен Процес , та затова умишленно не дават Папката на Европейския Съд за Правата на човека
44
14
 
48
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Борисов каза само Възродителен Процес и млъкна , дали от страх че стоя зад Тодор Живков , понеже ако това Дело стигне в Хага че се разследва до последния дъх на Тодор Живков кой с кого и какво и защо
43
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 45. Не позна.
42
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 46 анонимник. А по твоите бакалски сметки за другите партии колко % гласуваха. И кой, бе тарикат, предлагаш да управлява? Айде да ти видим акъла какво ще предложиш?
41
13
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смърт на САЩ , а шпионите на САЩ в България затвор , за тях и целия им род и на Боко и Цеко двете щерки.. Няма да ги убиваме ще бъдем милостиви , те сами ще си умрат.
40
17
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберастите *** напъплиха в сайта. Разтворил е кисийката цървула и парите се заработват. Народа си каза думата, САМО 15% ГЛАСУВАХА ЗА ТИКВАТА. Сега кото вдигне тока отново друга песен ще запеете или лакеите имате 20% отстъпка?
39
10
 
34
 
! Отговори
до 40 преди 9 години
42 е моя отговор целувачо.