Посланикът на Украйна: България също е заплашена от конфликта

Нужна е дипломация и диалог, смята Микола Балтажи
Обновена: 7 фев 2015 11:12 | 7 фев 2015 10:02, Красимир Ангелов
221
Посланикът на Украйна: България също е заплашена от конфликта
Микола Балтажи. Снимка: Булфото

Конфликтът в Източна Украйна заплашва и съседните държави, включително и  България, изрази мнение украинският посланик в София Микола Балтажи в интервю за bTV.

Още по темата
"Разполагаме с реални доказателства за военна съпричастност на Русия в окупираните райони. Има 11 руски военни формирования. Крим остава незаконно окупиран. Там има тотално нарушаване на правата на човека”, допълни дипломатът.

По думите му хората в Крим, които не са съгласни с преминаването му към Русия, напускат полуострова и влизат в контитенталната част на Украйна.

"Единственият изход от сегашната ситуация е дипломация и диалог", посочи Балтажи и отчете, че времето на политическите изявления вече е минало.

Както Dnes.bg съобщи, над 5 часа продължи срещата между Ангела Меркел, Франсоа Оланд и Владимир Путин в Кремъл в петък вечер. Те се разбраха да продължат да работят заедно относно разработването на съвместен документ за прилагане на споразумението за прекратяване на огъня в Украйна, постигнато миналия септември в беларуската столица Минск.

Ден по-рано пък Меркел и Оланд се срещнаха с украинския президент Петро Порошенко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите в Украйна ли казваш ? Те не само са заплашени но и насила ги мобилизирате и убивате !Не заплашвай България , че Плевнелиев ще ни вкара във война, която ние не искане !
145
0
 
5
 
! Отговори
Изгонете Балтаджи преди 9 години
Балтаджи, ти си перде и лъжец. Ти трябва да бъдеш изгонен от България. Твоите укри водят етническо прочистване на Бесарабия. От Болградско и Измаил сте мобилизирали 1000 Българи и Гагаузи от всичко 2500 мобилизирани. Сигурно останалите са от други етноси, но не и Укри. Какво перде трябва да има този, за да демагогствува пред нас Българите. Вече 40 убити Българи, насилствено мобилизирани. Още веднъж моля, изгонете този от България. И България - ван от НАТО, то ще ни унищожи напълно.
144
0
 
2
 
! Отговори
защо преди 9 години
До Анонименне настоявате поне за хуманитарен коридор за българите?
143
0
 
1
 
! Отговори
като преди 9 години
До simonmнаучи кои са болшевиките и тогава задавай въпроси
142
1
 
6
 
! Отговори
wild horse преди 9 години
Всичко ,което пишете мили хора е вярно,но не е ли време да попитаме нашите кратуни до кога ще се гъзят и ще ни продават като рая. Това,че са избрани от неграмотни *** и турци (разбира се по наша вина) не им дава право да отнемат бъдещето на децата ни,да ни въвличат в чужда игра и ние всички виждаме,че всъщност и ЕС и САЩ ни презират и използват като удобна територия за лични сметки. Ще се сетим ли защо обесиха Левски на 19.02.
141
1
 
12
 
! Отговори
Ваня преди 9 години
Продажен Фашага!
140
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УВАЖАЕМИ, СКЪПИ, БЪЛГАРИНО ОТ УКРАИНА ТОВА ЧЕ СИ СТАНАЛ ПОСЛАННИК НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ТРЯБВА ДА ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ. Я ПЪРВО ДА СИ ПРИПОМНИШ КОЙ ДАДЕ ЗЕМЯ НА БЪЛГАРИТЕ В БОЛГРАД ДА НЕ УКРАИНЕЦ НЯКОЙ,А ИЛИ ГРАФ НИЗОВЕ.И ЗА ЩО ПРИЗОВАВАТ БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ БИЯТ СРЕЩО РУСНАЦИ В УКРАЙНА. То беше срещу своя народ.ОТ КАДЕ НА КАФЕ НАШИТЕ БЪЛГАРИ ТРЯБВА ДА ГИ ПРАЩАТЕ НА КЛАДНИЦА ЗАРАДИ НЯКАКВИ АМЕРИКАНСКИ АМБИЦИИ..
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ko kaza toia shahtiornik. 4e nie sme zaplaseni, ko Urina i Kenef ste ni napadali sto, 4to tokoe hovorit eto urinnaia sobaka v svoiom KenefeUkraina ima tolkoz mnogo umni, inteligentni i obrazovani hora i koito vervam 4e ste digan glas i ste navrt v zandanite huntata i ot republika Urina sas stolica Kenef ste vazkresia UKRAINA i stolica KIEV!
138
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УВАЖАЕМИ, БАЛТАЖИ, СРАМ Е ДА ГОВОРИШ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ,МАКАР ЧЕ НОСИШ БЪЛГАРСКА ФАМИЛИЯ СИГУРНО СЕ СА ПРОДАЛ.Я КАЖИ ЗА ЧТО БЕСАРАБСКИТЕ БЪЛГАРИ ОТ ОДЕСКА ОБЛАСТ ГИ ПРИЗОВАВАТ В АРМИЯТА И ГИ КАРАТ ДА УБИВАТ СВОИ СЪГРАЖДАНЕ. И КОЙ Е ДАЛ ЗЕМЯТА СИ НА БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ УКРАИНЕЦ,А ДА НЕ СЕ КАЗВА СЛУЧАЙНО ГРАФ НИЗОВЕ..А ИЛИ КАТО СИ СТАНАЛ ПОСЛАНИК ТРЯБВА ДА СИ ПРОДАЖНИК.... НАУЧИ СИ ИСТОРИЯТА СКЪПИ.
137
0
 
2
 
! Отговори
do 162 преди 9 години
80% izbiratelna aktivnost..... Da ne vkljuchvash v tqh i 'kostinbrodskite bjuletini'? Ili kupenite i falshificiranite glasove? Da ne bi i sega da ni pitat za priemaneto ni v Evrozonata? Prodadoha Balgaria za 1 euro a vie im se radvate....
136
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съдбата на Украйна е да се разпадне ...и няма смисъл да се пролива кръв за запазване на териториалната и цялост няма как Лвов и Донецк да са в една държава ..Лвов е бил част от австрийската империя Донбас от от векове е бил част от руската империя....Украйна е създадена от комунистите нали искате да се премахне всичко създадено от комунистите . Крим е подарен от комунистическия вожд Никита Хрусчов от Руската федерация на Украйна без да бъде питан народа
135
1
 
37
 
! Отговори
ОДЕССА преди 9 години
Имам приятели които живеят в Симферопол(столицата на Крим) и са щастливи, благодарни на Путин и Русия, че днес не ги бомбардират и децата им не загиват на път за училище от взривени бомби. Бизнеса в Крим се развива, плащат се заплати и всички социални помощи. Там хората не вярват на Нуланд и не се подлъгаха по американските бисквитки, а Киев се продаде, а който се е продал на сатаната добро не е видял.
134
1
 
36
 
! Отговори
ОДЕССА преди 9 години
За какви нарушеничовешки права в Крим говори този ***? Нещо да каже за спазването на човешките права в югоизточна Украина, където оня американски съсел и шоколадовия нерес изравниха със земята градове и села. А изгорелите хора в Одесса? Там пак Русия ли наруши човешките права? Писна ми от ***, които едно само са научили, да се нагаждат към всяка власт. Този искам да знам какво е говорил преди една година, най вероятно коренно различни неща.
133
7
 
3
 
! Отговори
simonm преди 9 години
Отворих речника и чета Българо-Украйнски стотици думи с еднакво значение и произношение,както на български така и на украйнски Отварям Българо-Руски такива думи няма Чета история в освобождението на България са участвали повече войски от источните райони на тогавашна лусия В русия 1925 г Българите ги направиха Татари/сега них не ги чувате,навярно сте глухи/и Руски паспорт на който да пише Българин няма На светите ни места и символи са в Украйна Обяснетеми всички тези неща ?
132
1
 
24
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Има ли нация "украинци", защото май няма...има някакво население, населяващо руски земи, земите на създаване на реската държава, наричани Украйна или окраина - покрайнина. Както българските западни покрайнини, населени с българи, а не с окрайненци, дадени на Сърбия и попаднали в Македония, която е българска по мнозинство на населението си. Или да не наречем българите от западните покрайнини "Украйненци"...
131
2
 
39
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Този, вместо да се хили като селски ерген на панаир, да каже първо защо ЗАБРАНИХА НА БЪЛГАРИТЕ ДА ГОВОРЯТ НА БЪЛГАРСКИ! Българските журналисти преди да отразяват каквито и да е изявляния на украински представители, да бъдат така добри да им задават този въпрос. Също така и защо мобилизират всички българи?
130
1
 
40
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Поредният марионет говори изтъркани слова за човешките права.. Кажи го това на роднините на онези, които изгоряха живи в Одеса, на тези, които шоколадовия тюлен изпраща да стрелят по свои братя, ами оня боинг? Защо не каже тоя две думи за един милион бежанци, които тръгнаха към Русия?
129
0
 
37
 
! Отговори
Тато преди 9 години
Този стана по католик от папата ,що не каже ,че в нито едно българско село в Украйна не говорят украински а само български и руски.Защо си сменят имената, насила щото иначе няма работа и той щеше да бъде посланник, ама друг път.Путин е истински пич и им разказа играта.Украинците скоро ще съжаляват и ще бъдат бедни и нещастни като нас.
128
0
 
12
 
! Отговори
hahahhahah преди 9 години
Do 180и как се възползват ушанките от това.*****************************************Ушанките са част то униформата за Канадците и всички други северни народи. Ако се изтресеш в Антарктида ( на юг) и там ушанките са на мода. Може ли да бьдеш по прецизен и да уточниш за какви *** говориш?
127
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Киевското управление води война срещу руското, българското, унгарското, немското и всички други малцинства. Ако не пряко, то чрез мобилизацията и изпращането в Донбас на много повече техни представители в сравнение с "автентичните" украинци.Не е зле самият Балтаджи да ни съобщи какво е било името му преди украинския възродителен процес.

Спонсорирани публикации