Посланикът на Украйна: България също е заплашена от конфликта

Нужна е дипломация и диалог, смята Микола Балтажи
Обновена: 7 фев 2015 11:12 | 7 фев 2015 10:02, Красимир Ангелов
221
Посланикът на Украйна: България също е заплашена от конфликта
Микола Балтажи. Снимка: Булфото

Конфликтът в Източна Украйна заплашва и съседните държави, включително и  България, изрази мнение украинският посланик в София Микола Балтажи в интервю за bTV.

Още по темата
"Разполагаме с реални доказателства за военна съпричастност на Русия в окупираните райони. Има 11 руски военни формирования. Крим остава незаконно окупиран. Там има тотално нарушаване на правата на човека”, допълни дипломатът.

По думите му хората в Крим, които не са съгласни с преминаването му към Русия, напускат полуострова и влизат в контитенталната част на Украйна.

"Единственият изход от сегашната ситуация е дипломация и диалог", посочи Балтажи и отчете, че времето на политическите изявления вече е минало.

Както Dnes.bg съобщи, над 5 часа продължи срещата между Ангела Меркел, Франсоа Оланд и Владимир Путин в Кремъл в петък вечер. Те се разбраха да продължат да работят заедно относно разработването на съвместен документ за прилагане на споразумението за прекратяване на огъня в Украйна, постигнато миналия септември в беларуската столица Минск.

Ден по-рано пък Меркел и Оланд се срещнаха с украинския президент Петро Порошенко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
8
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Сорос: ЕС в момента преминава през етап на разпадане, а Русия самоутверждается
105
2
 
3
 
! Отговори
Vlado преди 9 години
Защо нашето "правителство" не прави нищо да се избегне кризата,която ни очаква???Тази година руски и украински туристи няма да има...това се знае от миналата година още.България ще изгуби милиарди от това.Не се прави никаква реклама на България като туристическа дестинация на запад...с олинклузив и ниски цени хотелиерите пак ще разчитат на поляци и молдовци...и на есен ще се ЧУДИМ защо няма пари от туризма.В България производство почти нямаме...Половината ни икономика се крепи на туризма.
104
0
 
4
 
! Отговори
до 145 цоцев преди 9 години
Сибирската степ отваря врати за теб !!!
103
2
 
5
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Михаил Саакашвили каза за възможностите на украински военни и заяви, че при подходяща подготовка и американския експлоатация те са в състояние на "цяла Русия вземете". Изказването на Михаил Саакашвили за възможността за заснемане на цялата територия на Русия украински войски коментира Дмитрий Рогозин. "Роден *** и ще умре", - пише заместник-министър в своя Twitter.
102
4
 
3
 
! Отговори
до 138 преди 9 години
до 138 Неконсумиращия Как така не си в някоя землянка в Сибир ,а пишеш и ползваш "благата на запада" , *** !!!
101
3
 
9
 
! Отговори
Цоцев преди 9 години
България е Украйна си приличат,защото цоцаха години наред от Русия,природни богатства,заводи,имат територии,освободени от Хитлеризма,сега сме неблагодарни,нямаме нищо вече на мегдана,сринаха ни с земята,взеха ни децата да им работят,и сега ще ни направят мишена.Като са много силни запада защо вземат малките държави за заложници и бази.То и аз мога да се бия,като се крия зад гърба на комшията,ха ха ха.
100
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напротив, изобщо не ни заплашва.
99
3
 
7
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
умирал от кеф да се редиш на витрината в Корекома и да се облизваш за киндер яйца ххахйа----------------така, така! Дребвани, меркантилни занимаващи си с битовизми! Те това е духът на обявилите се за демократите след 89та, а иначе чисти консуматорите-паразите недоволни от времето на градеж и съзидание преди 89-та! погнуса към таквиз! пп. преди 89-та имаше по модерно му екологично чиста храна, пресни натурални яйкя, а не отрова както в момента! ГМо-та която наричаме храна!
98
6
 
13
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Нужен ти е един куршум в плоското чело, бандеровска ***. Дошъл тук в България да ни дава тон в живота!
97
10
 
3
 
! Отговори
до hhhahh преди 9 години
Колко години я клатиха "татковината" ти руските *** и продължават , а? Сега ми кажи как си умирал от кеф да се редиш на витрината в Корекома и да се облизваш за киндер яйца ххахйа
96
3
 
4
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Кметът на града Чериано Лагетто, отказал да промени името на площада, възложени й в памет на жертвите на трагедията в Одеса, въпреки смущението на украинския посланик, заяви, че са недоволни от решението на градските власти са тези, които се стремели се скрие самия факт на трагедията."Сега по електронна поща и чрез Facebook ми идват буквално хиляди писма и молби от притесняват хората от много страни на света. Искам всички да ги успокои: на площада на Мъчениците в Одеса има и ще остане в нашия гр
95
9
 
5
 
! Отговори
до 126 преди 9 години
до 126Колко хора си виждал с куфари за Русия ***...??
94
5
 
9
 
! Отговори
hahahahhaha преди 9 години
До ушанкилетищата са препълнени с гурбетчии за ЕС ...ЗАЩО++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Щото татковината така успешно се разви при демокрацията че сега всичко живо се изнася на пожар да оцелее. Още вьпроси????
93
2
 
0
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До говори Киеввъпреки облъчване и постоянни атаки от горския силите на сепаратистите и редовни руски войски), космонавти са предприели опит да бъде намалена до височина от 10 хиляди километра, за да вече от там да се нанесе решаващ психотронный удар. В този момент на космически кораб и е бил свален подразделение на ПВО МАТ
92
10
 
5
 
! Отговори
ушанки преди 9 години
Хвърлят ви копейки и ще се избиете един през друг...50 години ви са малко на вас КОНСЕРВЕНИ ГЛАВИ !!! Децата ви учат в западни уневерситети, летищата са препълнени с гурбетчии за ЕС ...ЗАЩО ??Защото сте червени бетонени тикви и лицемери с носталгия.ПРОСТО ПЛЕМЕ ще си останем, ей така в дъното с бутилка водка и консерва !!
91
4
 
0
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До говори КиевУкраински източници съобщават, че е подразделение на МАТ в района на населеното място Светлодарск успели да свалят руския космически кораб и да вземете в плен на руските космонавти.В момента космонавтите са в SSU, дават показания.По първите получени данни, група космическа връзка 459-та компания ГРУ се опита да произвежда облъчване психотронным оръжие бойци МАТ, които държат на отбраната в района на населеното място Дебальцево, Донецка област. След очевидна недостатъчност експериментално оръжие (в този момент бойният дух на войниците МАТ в Дебальцево така и не е счупен, въпре
90
3
 
9
 
! Отговори
hahahahaha преди 9 години
Do 125Друго няма как да е щом нападате един посланик от БГ произход говорещ прекрасен български език...++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++А тоя посланик дали защива Бг интересите или си гледа интереса (своя предимно), иначе щеше да го е срам да е представител на украинските НПО, които успяха да сформират дори и хунта....
89
5
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
посланикът говори манипулативно както се полага на официален представител.Защо нищо не каза за доказателствата в ОССЕ за използването на касетъчни и фосфорни бомби срещу същото това собствено насерение?Дори САЩ признаха,че касетъчните бомби са използвани от безпомощност...да не говорим за обтрелите на Донецк и Луганск.Да не би опълченците сами да се обстрелват?Защо не коментира изказването на украинския началник на ГЩ на пресконференция,на която заяви,че руски войски в Украйна няма...
88
14
 
5
 
! Отговори
.до 115 преди 9 години
Ти май си от източните спайсьi и си се назобил с китайска синтетика а?Друго няма как да е щом нападате един посланик от БГ произход говорещ прекрасен български език...това сте вие ушанковците за вас няма нищо БГ свято.
87
5
 
12
 
! Отговори
бай груйо преди 9 години
Я ПА ТОЯ С ЖЪЛТАТА ВРЪЗКА КАКВИ ГИ ДУМА. Я ПИТАЙ ТИКВАТА ПОМАКО ХАМЕРИКАНЦИТЕ НАТОВЦИТЕ ДА ВИДИШ ЧЕ НЕМАЛО СТРАШНО ЗА БУГАРСКО ЛАТВИИСКО ЕСТОНСКО ЛИТВИИСКО И ТЕМ ПОДОБНИТЕ ТЕРИТОРИИ. ТЕЗИ ТЕРИТОРИИ БИЛИ БРОНИРАНИ СЪС БРОНЯ ДЕБЕЛА 5 САНТИМЕТРА. РУСНАЦИТЕ АКО ФЪРЛАТ НЕКОА РАКЕТА ОНА ШЕ СЕ СТРОШИ У БРОНЯТА. ШЕ СТАНЕ НА ПАРЧЕТА ОТИ БРОНЯТА Е НОГО ДЕБЕЛА И НЕМА ДА МОЖЕ ДА Я ПРОБИЕ. ТАКА КАЗАА НАТОВЦИТЕ ХАМЕРИКАНЦИТЕ ПАМАКО И ТИКВАТА. НОГО СА УМНИ ШЕ ЗНАЕТЕ НАПРАО ГЪРМАТ ОТ МОЗАК.