Протестът на деня: Майките кърмиха в мола!

Десетки жени удържаха на думата си и нахраниха бебета
Обновена: 30 мар 2015 21:45 | 30 мар 2015 18:25,
583

Снимка: Булфото

 

Майки кърмиха публично в столичен мол днес в подкрепа на правото на жената да храни бебето си на обществени места.

Недоволството на младите жени беше провокирано от случка преди седмица, когато охранител в столичен търговски център забрани на майка да кърми в него. Тя заведе дело срещу магазина, но не се включи в днешния протест.

Още по темата

Въпреки че групата във Facebook, където се роди идеята за организираното недоволство, бе подкрепена от над 1300 души, днес в мола по обяд се събраха далеч по-малко майки. Това обаче не им попречи да осъществят замисленото и те накърмиха бебета си пред всички.

По-рано днес майките, организирали протеста, обясниха, че протестът им е насочен срещу общественото схващане, че не е прилично да кърмят децата си на публични места. Те възразиха срещу нагласите в недоволството им да се търси сексуален подтекст.

Майките се възмутиха и от лицемерието - навсякъде да сме обградени от разголени жени, срещу които не възразява никой, но кърменето на обществено място да се приема за неприлично.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още по темата: кърменемайкаженабебе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес.бг защо налагате цензура половината постове сте ги махнали. Защо? Защото има и нормални хора, които се възмущават от тая простотия, наречена кърмене. Пфу! Тия няма да си гледат децата ми тръгнали по молове. Тия женоря да разберат, че носят отговорност за отглеждане на дете.
343
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обадете се когато почнат да правят сфирки в мола
342
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Индия, можете да видите, как по улицата, жена кляка на някой канал и се изхожда по малка нужда. Първо нищо не се вижда, второ - то изтича в канала и не замърсява.И това не е проблем. Що пък да е некултурно, като не пречат на никой?
341
7
 
26
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Започвам да си мисля, че след като една жена роди, нещо в мозъка и превърта... Дами, никой не ви забранява да кърмите. Дори за ваше удобство има изградени стаички за кърмене и повиване на бебета във всеки мол. Да, чат пат се налага да се накърми бебето на обществено място, но това обикновено става така, че да не пречи на околните. Т.е. не се вадят мамили на показ, ами се използва шал, одеалце, пелерина, за да се поприкриете малко и да си осигурите уединение и комфорт.
340
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като мина покрай тях с високо вдигнат среден пръст, ще осъзнаят мнението ми за тях.
339
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Простащината и вселената нямат край
338
6
 
36
 
! Отговори
до Кърмачките преди 9 години
Когато бебетата ви пораснат с това възпитание което им давате ще си правят децата в мола и ако някой им направи забележка ще си спретнат групово правене на деца.Сега сме зле ама като гледам на къде отиват нещата ще станем още по зле!!!
337
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЕЛЯНКИТЕ ПРОСТИ - ДОШЛИ СА НИ НА ГОСТИ - ОЛЕ ОЛЕ ОЛЕ!
336
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Журналистите са се наточили да снимат цици, а пък "майките" са толкова щастливи, че ще покажат гърдите си... Голяма простотия. Толкоз ли нямат мъже с топки, които да им обърнат внимание, а са тръгнали да си показват "прелестите" по моловете....
335
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая на първата снимка IQ-то сигурно й е колкото на овца. Детенцето й иначе хубаво, сигурно прилича на таткото. Тая на втората много дърта! Повече й прилича да е баба.
334
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредните прости ексхибиционистки, търсещи внимание. След години децата им ще се срамуват от техните безсмислени прояви, ама не го осъзнават още.
333
2
 
13
 
! Отговори
11 преди 9 години
До -10За теб "общество" е това,в което Моловете са пълни с бебета,макар да преливат от зарази,микроби...?Това,в което 14 годишни раждат,но от 11 годишни се друсат?Или натискащи се по спирки и в транспорта,с "голяма любов"?Такива като теб докараха света до всичко това,няма срам,няма ценности,няма грам възпитание!Очакваме да започнете да правите децата си на показ,доказвайки,че "турското робство" не ви е засегнало.Колкото до "руското",подминавам го с презрение,злобата ти изяснява нещата.
332
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, че когато съм бил бебе не е имало такива протести. Бих умрял от срам, ако разбера, че майка ме е влачила по моловете да ме кърми пред хората като бездомните кучета, без да се съобразява с никой. Тия майки се мислят за богородици и не осъзнават, че провесили вимета са обикновени страстоубиики. Не само е неприлично, но и гнусно.
331
3
 
17
 
! Отговори
456 преди 9 години
Искам публична демонстрация на смяна на памперс на омазано с лайненца бебешко дупе! И тогава ли ще го плесне на пейката да го ръси с пудричка?!
330
1
 
18
 
! Отговори
Ноа преди 9 години
До -10Интимно е след като ще се храни от гърдите ви. Ако вашите гърди не са поднесени само на бебето а пред погледите на 1000 човека интимността се губи. Губи се чарът на кърменето а връзката майка и бебе става майка-бебе и всички хора около тях. В цяла Европа го няма това, казах, че има начини. Сравнявате се с разголени жени, е тези жени нямат проблем мъжете да гледат гърдите им, те това искат, това е вид слава за тях. Кърменето и вашите гърди трябва да се славят или да свършат работата си?
329
16
 
3
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Турското и последващо руско робство са си казали думата. Застинали сме в понятието за общество някъде къмто 1400та година. Същите тези хора, които се отвращават от акта на кърмене ги гледам искат и връщането на смъртното наказание. Да ви кажа, заслужаваме си държавата в която жовеем. Още много "петилетки" ще сме в класацията на най-западналата държава в Европа!
328
20
 
6
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Скъпи майки кърмачки първо подкрепям това, че кърмите децата си това е голям плюс за тях. Но аз мисля, че кърменето е ритуал който е много интимен, това е тайнство между майката и бебето ........---------------Така ли, и какво интимно има в това бебето да се нахрани? От тази криворазбрана интимност огромна част от младите жени не кърмят, защото не са виждали през съзнателния си живот някой да го прави. Дори и собствените им майки.
327
2
 
9
 
! Отговори
призив преди 9 години
ексхибиционисти обединявайте се :)
326
2
 
16
 
! Отговори
гнуснооооо преди 9 години
и без това не обичам да ходя по моловете, вече съвсем няма да се вясвам.
325
3
 
26
 
! Отговори
Ноа преди 9 години
Скъпи майки кърмачки първо подкрепям това, че кърмите децата си това е голям плюс за тях. Но аз мисля, че кърменето е ритуал който е много интимен, това е тайнство между майката и бебето което не бива да се смущава от чужди погледи, шум и натоварена обстановка. И въпреки всичко има начини, една пелерина или шал няма да нарушат вашето спокойствие и това на другите хора. Всичко е до самоусещане , другото си е чиста форма простотия.