Майки се вдигат на протест заради акушерката биячка

Те искат доживотен затвор за Емилия Ковачева
Обновена: 2 май 2015 13:19 | 2 май 2015 13:15, Камелия Цветанова
111
Майки се вдигат на протест заради акушерката биячка
Емилия Ковачева. Снимка: Булфото

Майки от цялата страна поискаха доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева, пребила новороденото бебе Никол.

Още по темата
Провокирани от жестокото й деяние, жените се организираха в социалната мрежа и планират протест, който ще се състои в неделя от 13.00 ч. пред Съдебната палата.

Протести ще има в цялата страна. Сред исканията на майките на първо място е максимално наказание за акушерката Емилия Ковачева. Не можем да се правим, че това просто не се е случило, каза пред Дарик радио Надежда Дойчева, която е сред организаторите във социалната мрежа Facebook.

„Протестът е мирен и призовава всички да се включат. Ние настояваме за максимална и ефективна присъда за престъплението, което беше извършено срещу бебе Никол. т.е. Емилия Ковачева да  бъде съдена за опит за умишлено убийство по особено жесток начин”, посочи Дойчева.

В София протестът ще бъде пред Съдебната палата, в Плевен, Перник, Димитровград, Стара Загора, Пирдоп, Свищов и Враца демонстрациите също ще бъдат пред съдебните палати. В Русе и Варна протестиращите ще се съберат пред сградите на общините, обясни тя.

„В последния момент се включи и Велико Търново. Там протестиращите ще се съберат пред паметника „Майка България”, сподели още Дойчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като изчетох всички коментари до тук, оставам с впечатлението, че акушерката е жертва на системата. Дайте тогава да я предложим за "Герой на капиталистическия труд"! Заслужаваме си дереджето на което сме!
65
10
 
8
 
! Отговори
Чочо преди 8 години
До Анонимен Разликата е, че в казармата са ти заповядали да си разводач 24 часа, а този *** сама е пожелала, заради парите, да изкара 24 часова смяна. А между другото се оказа, че ковачева (неслучайно й пиша името с малка буква) е била 5 дни в почивка преди тази смяна. Според мен, само човек, който няма дете и не е виждал за какъв крехък и невинен живот става въпрос, като се говори за бебе само на няколко дни, може да оправдае чудовищната постъпка на това нещо.
64
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майки кокошки.
63
4
 
19
 
! Отговори
ник преди 8 години
Вината е в собственика на болницата,който не спазва кодекса на труда .24 -часово дежурство в отделение не е допустимо,а се налага назначаване на по-голям брой мед.сестри.Не познавам човек,който може да издържи толкова часове труд.
62
5
 
13
 
! Отговори
И пак до ВЪПРОС преди 8 години
Ако си сложиш ръката на сърцето, можеш ли да кажеш, че никога не си била свидетелка на случка от типа - пострадало/направило беля дете, на което истеричната мама го дърпа и крещи: Ще те смачкам бе ...! и т.н., вариации бол, вместо да го прегърне и успокои.И защо, защото е било оставено да се самозанимава и в тази си дейност е станала случката, която в крайна сметка е развалила рахатлъка й да пуши с другите *** и/или да обсъжда всички неприсъстващи.
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То пък едно право, едни закони...нямам думи! Вече имаш право да убиеш крадец влязъл в къщата за да краде. Нима вината на крадеца е по голяма от този, който умишлено иска да те убие...........пфу...не се учудвам, че всеки втори българин иска да напусне България! Явно нямаме никакви закони!
60
4
 
22
 
! Отговори
75 преди 8 години
Гледам тук има хора, които плюят форумът "Бг мама". Искам да и кажа,че това е най-велкия форум във Вселената. Там можеш да намериш инструкции от това как се коват пирони,до това как се конструира космически кораб. И участничките са винаги прави. Предлагам да се премахнат всички паразитни структури, като президент,парламент,министерски съвет и най-вече болниците.Всички закони и най-вече лечението на децата ще се изработват там и ще се приемат без възражения.
59
3
 
4
 
! Отговори
Юрист преди 8 години
Да не говорим, че България е ратифицирала сума ти международни договори и конвенции за защита правата на човека, които забраняват подобни своеволия в Наказателното право. Отделно сме държава-членка на ЕС, който също забранява подобни глупости. Ако в момента я осъдят на доживотен затвор единственото, което ще стане е тя да осъди България после за стотици хиляди левове. Просто забравете за тия глупости.
58
4
 
8
 
! Отговори
Юрист преди 8 години
Идеята на цялото това чудо, наречено Наказателно право, е да обяви деяние за престъпление и да предпише определеното наказание ПРЕДИ самото деяние да бъде извършено. Съответно няма как за един побой на бебе да дадат доживотен затвор. Просто е юридически невъзможно. Освен това генерален принцип на Правото е наказанието да отговаря по тежест на престъплението. Ако тези два прости принципа не се спазваха, утре вие ще свалите филм и ще ви осъдят на смърт за това. Безумно е, разрушава системата.
57
3
 
4
 
! Отговори
до олигофрен 61 преди 8 години
Ти наистина си ***, аз с моя глас??? Ганий дори от БСП му биха шута и не го издигнаха през 2010, казаха му "кандидатираш" ли се вадим информациите за сделките. За избора на ей такива са виновни ония, които не гласуват, леваците си имат едно ядро възрастни, което се топи по обясними причини.Сега на изборите следи, кои партии ще тръгнат да купуват гласове и аз с моя глас ще спра ей такива като Ганий или Тодор Попов да не станат кметове. Ходи се прегледай в Софиямед или в сградата в съседство
56
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе 63-ти..........кой избира: "Хората, които обраха държавата, са на свобода и си правят бизнес на гърба и страданието на хората"......такива като теб, защитници на една , която ако не получи заслужения урок, утре отново с по-голяма сила ще възобнови действията си. Такива като теб са виновни за всичко........така,че не реви, а мисли!
55
5
 
14
 
! Отговори
до олигофрен 61 преди 8 години
Никой не е защитава, до живот е много крайна мярка. Хората, които обраха държавата, са на свобода и си правят бизнес на гърба и страданието на хората. Заинтересувай се кои за собствениците на Софиямед и ще видиш името на бившия министър на здравеопазването и кмет на Стара Загора - Ганий Желев, лично протеже на сина Седевчов. Ограби тукашната болница заробвайки я с неизгодни договори, събори три фабрики за 1 мол и 1 хипермаркет. И си ми тръгнал да ревеш една акушерка да лежи до живот, а този ...
54
5
 
20
 
! Отговори
ivan преди 8 години
Родителите на бебенцето нито ги видях, нито ги чух даже и за минута....Защо?
53
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЪПРОС КАЗУС до всички защитници на акушерката:Вашето дете е пребито от нея. След известно време се оказва, че в следствие на този побой детето остава с трайни последици и заболявания, довели до многогодишни скъпо струващи изследвания, лечения, процедури, ходене по болници/отпуск и болнични/ и т.н., без прогноза за оздравяване. Въпрос: Какво наказание очаквате за акушерката предвид усложненото състояние на вашето дете?Лишаване за 3г.от професията й..така ли? Тия ги разправяйте на някой друг!
52
3
 
17
 
! Отговори
до Надето преди 8 години
Протеста го проведете пред болница софиямед- така е най-честно ! за да назначават по 2-3 акушерки на смяна, за да проверяват персонала си за психични, заразни и всякакви болести ! Безхаберието и алчноста в цялата схема на бг здравеопазването води до такива нещастия, а тази агресия към един човек няма да промени нищо
51
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В казармата един път бях разводач - 24 часа смяна, като на всеки 2 часа обикаляш по 30 мин да смениш караула. Обаче то така ми се беше доспало, че накрая бях загубил някъде (и то без да разбера) папката със данните за обекта и караулите...после всички в поделението луднаха :DНе могат я намерят :)Викат ме - де е? Аз се чудя, чудя и викам - абе май я забравих на телефона 1-ви пост. И то там се оказа.Идеята ми е - при 24 часа смяна, наистина ИДЕ МОМЕНТ КОГАТО ВЕЧЕ НЕ СИ ТИ !!!
50
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДайте тогава всеки да прави каквото си иска, както и когато си поиска, защото има някакви мотиви или травми от миналото! Много състрадателни станахте към утрепките в тази държава!
49
8
 
16
 
! Отговори
бубс преди 8 години
Абе тия майки, ако толкова много оби4ат чуждите деца, защо не работят просто по 1 4ас месечно в болниците и да гледат бебетата? Ама май няма им се занимава, а?
48
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То няма затвор за педофилите -убиийци.. Малко в повече стана драмата в този случай.
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БрайкоВ момента говорим за конкретен случай. Това че има редица други неправди, не означава че трябва престъпниците в тази държава да остават ненаказани! Всеки отговаря за действието или бездействието си в много цивилизовани и не дотам такива по света!

Спонсорирани публикации