Майки на протест, искат доживот за акушерката

Протести ще има пред съдебните палати в големите градове
3 май 2015 08:30,
108
Майки на протест, искат доживот за акушерката
Акушерката Емилия Ковачева. Снимка: архив, Булфото

Майки от цялата страна излизат днес на протест с искане за доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева, пребила новороденото бебе Никол.

Жените се организират в социалната мрежа, като протестът им е насрочен за 13:00 ч. пред Съдебната палата в София.

Още по темата

Протести ще има в цялата страна - Плодвив, Варна, Бургас, Велико Търново... Сред исканията на майките на първо място е максимално наказание за акушерката Емилия Ковачева.

"Да бъде съдена за опит за умишлено убийство по особено жесток начин, защото това, което видяхме, няма коментар, няма човек, който да реагира нормално на такива действия спрямо едно беззащитно дете. Недопустимо е. Не можем да го подминем - да я оправдаем за това, че била уморена, изтощена.

Това не е повод, не е оправдание, не е причина да го извършиш. Ние като майки знаем какво е да гледаш дете вкъщи и да си изтощена физически, психически, но не знам да има майка, която би постъпила така", коментира пред "Дарик" Надежда Дойчева, която е сред организаторите на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тези които правят сравнение между акушерката и шофьорите .Някои измежду акушерките могати да карат кола по 24часа като спират за кафенце или обяд ,но ако сложите един шофьор 24часа в зала с 30ревящи бебета не знам колко би издържал ,така че не трябва да се правят такива сравнения и да се наострят обикновенните хора един срещу друг .Трябва за всичка работещи в тази страна ,плащащи данъци и осигуровки т.нар инспекции по труда да си вършат работата а не сега да са много изненадани , аз не съм.
63
11
 
6
 
! Отговори
Калин Георгиев Димит преди 8 години
Не може да се съди по един изолиран инцидент за цялостното поведение за жената! На много места писаха, че е била добър професионалист. Просто може да е имала лош ден. На всеки се случва! Не я оправдавам в никакъв случай, но чак затвор, пък да не говоримз а доживотен, е малко прекалено! Според мен трябва да и се даде втори шанс, и ако пак посегне на детенце, да се накаже вече, разбира се!
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 43 (до Брайко)Vij dokumentalni filmi ot roda na ''24 chas za da ubiesh'' i 'Rioden Ubietz'...psiholosi, sotizolozi i kriminalisti sa na edno mnenie - lud i sosiopat sa dve razlicni nesta, po-skoro sestrata e vtoroto, za da ne sa uspiali da zabelejat, che ima problem s neia. Tova e samo teoria, spetzialistite shte se izkajat. Taka che dali pisha elementarno...da, za da mogat horata da razberat kakvo mislia. Dali pisaneto mi e otvratitelno...definirai 'otvratitelno'. Ne sum obidila nikoi
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 43 (до Брайко)Maika mi e med. sestra poveche ot 40 godini. Karala e denvno i noshto dejurstvo sleti v edno ne edin put, ne e stanal psiharka, a bolnite za koito se griji mnogo ia obichat. Ne stava vupros dali za vsi4ko ima 'Purvi put'. Stava vupros za dushevno bolna (luda) kakto se beshe izrazil Braiko, i za sosiopat. Pri sosiopata 'Purviat put' v povecheto sluchai ne se zane koga e.
60
1
 
6
 
! Отговори
ох преди 8 години
въпрос на време е, някой уморен от 24 часово дежурство танкист, да .... изперка.
59
7
 
10
 
! Отговори
До Мария преди 8 години
"... и желание за саморазправа"Именно за това говоря.Защо не споделяш и не разпростираш това си желание върху някоя истерично шамаросваща детето си в кварталната градинка/кафе и т.н. мама, само защото я е изненадало след като е било зарязано да си играе само, докато мама си пие кафето с цигарка и на клюки. Ситуации и причини бол и не ми казвай, че не си била свидетел.И с какво мислиш, че си по-добра от акушерката, след като саморазправата те влече?!!
58
0
 
9
 
! Отговори
до мин Москов преди 8 години
Грешки,провали,нещастия се случват в болниците по цял свят, но в цивилизованите страни болниците имат Адекватна рекция-поемат отговорност, имат застрахователни полици за такива случаи и тн
57
3
 
0
 
! Отговори
nina преди 8 години
До Анонимен 56Членува се подлогът в изречението с пълен член,не допълнението.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
точно пък Надето ще води протеста-леле ужас !
55
2
 
3
 
! Отговори
nina преди 8 години
До Анонимен 55Хайде да не си правим разбор по български език и литература,мисля, че много добре може да разберете какво съм казала.
54
10
 
9
 
! Отговори
Мария преди 8 години
Хайде да не се измества проблема и да се опитват някой хора да го защитават този ***.На записът се вижда ясно,че тя съвсем съзнателно си бие детенцето.След като й е тежала работата,защо не е напуснала,защо не е насочила тази агресия към работодателите си,..решение винаги има...но това е било най-лесното -да си го изкара на това беззащитно бебенце....Тази жена предизвика в мен огромно отвращение и желание за саморазправа
53
3
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Доживотна присъда - чудесно ! Нека тя да е споделена и от тези , които са допуснали тези дежурства от над 24 ч и жена с лабилна психика , страдаща от преумора до новородените.
52
6
 
20
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Господ го е казал.Който няма грехове той да хвърли пръв камъка.Така че не съдете а помислете.Ако повечето от вас са изпитвали стрес и знаят какво е шизофрения ще ме разберат.Ако е здрава и съзнателно го е била ще си понесе отговорноста.Никой не е безгрешен помислете.
51
2
 
15
 
! Отговори
Т. Георгиев преди 8 години
Ако не се прекъсне тази безумна практика хората да работят 10+ часа на ден, няма как да се оправят нещата. Да отидеш при изощен и преуморен медик, който е застъпил на смяна преди 12 часа, си е риск за здравето. Когато става дума за здраве, компромиси не трябва да се правят.
50
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в допълнение се казва и пише: ревът на детето
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нинче, рева на детето не се вижда, а се чува (слышеться).
48
3
 
12
 
! Отговори
nina преди 8 години
До до майките #30Били са 2 акушерки на смяна-една за бебетата,една за майките и 2ма дежурни лекаря.Аз също имам въпроси:1.Защо акушерката Емилия като вижда че рева на детето я дразни,не вика колежката си,лекаря,не го дава на майката,а го пребива в продължение на час?2.Има ли и други инциденти с бебета по време на дежурства на въпросната акушерка?
47
5
 
10
 
! Отговори
Възпитателка преди 8 години
Патки !
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стабилизирано !? А доколко е било дестабилизирано !? Много спокойни ми се виждат адвокатите, много уверени са лекарите от Токуда. Само фейсовците са "пламнали", искат линч. Всъщност искат бебето да си отиде. Аз пък искам то да е живо и здраво.
45
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я, изиграйте и по един кючек на протеста ! май не ви увират канчетата или нас ни мислите за глупави ? Проблема е ,защо *** е допусната да работи на отговорна длъжност?

Спонсорирани публикации