Майки на протест, искат доживот за акушерката

Протести ще има пред съдебните палати в големите градове
3 май 2015 08:30,
108
Майки на протест, искат доживот за акушерката
Акушерката Емилия Ковачева. Снимка: архив, Булфото

Майки от цялата страна излизат днес на протест с искане за доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева, пребила новороденото бебе Никол.

Жените се организират в социалната мрежа, като протестът им е насрочен за 13:00 ч. пред Съдебната палата в София.

Още по темата

Протести ще има в цялата страна - Плодвив, Варна, Бургас, Велико Търново... Сред исканията на майките на първо място е максимално наказание за акушерката Емилия Ковачева.

"Да бъде съдена за опит за умишлено убийство по особено жесток начин, защото това, което видяхме, няма коментар, няма човек, който да реагира нормално на такива действия спрямо едно беззащитно дете. Недопустимо е. Не можем да го подминем - да я оправдаем за това, че била уморена, изтощена.

Това не е повод, не е оправдание, не е причина да го извършиш. Ние като майки знаем какво е да гледаш дете вкъщи и да си изтощена физически, психически, но не знам да има майка, която би постъпила така", коментира пред "Дарик" Надежда Дойчева, която е сред организаторите на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
Tih velikan 681 преди 8 години
Nyamam dumi za ujasa koito e suzdala taya
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 43 (До Брайко)Хайде сега да ме светнеш как точно ще хванеш синдромите на SIS, нещо от което най-често са застрашени спортистите, но може да се случи и на всекиго - било след падане или сблъсък в детството. Всеки получен в миналото удар в главата, може след време да отлючи болеста. Любознателен съм как точно ще прецениш, че някой страда точно от това заболяване, а не от ред нервно-дегенеративни заболявания.А и масовият мерак за сеир и наказване, също не е безобиден.
42
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брайко, и кой ти каза, че детето е добре? Говори се, че е стабилизирано, но за последствията като стане голямо, никой не се ангажира! Фейса е пламнал и иска доживотна присъда за тази убийца. Само тук защитниците й са десетина...болна била, претоварена била, в нечовешки условия работила....ами защо тогава не преби собствените си дъщери, че те със сигурност са я докарали до там да работи по 24ч., а преби чуждото дете? Или всеки прегрял трябва да си го изкара на друг?
41
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние като майки знаем какво е да гледаш дете вкъщи и да си изтощена физически, психически, но не знам да има майка, която би постъпила така----------------- Глупости, бият ги като тъпани. И хем имат по едно-две деца само.
40
11
 
16
 
! Отговори
! преди 8 години
Абе стига глупости, жената е превъртяла от толкова дежурства. Наказанието следва да е за ръководството на болницата!
39
7
 
4
 
! Отговори
до 43 (до Брайко) преди 8 години
"Vse niakoi niakoga shteshe da zabelji simptomite".Не сте ли чували,че винаги има първи път? Разсъжденията ви са напълно елементарни а писането-отвратително...Точно за да не се стига до подобни действия ръководството на болницата трябва да осигури нормални условия за труд и да преценява правилно персонала си дали е способен за извънреден труд и дали няма да "откачи" от напрежение и стрес.Тази жена е болна и агресията се е отключила именно от това.Не очаквайте да има присъда за нея-и така е редно
38
10
 
11
 
! Отговори
до защитниците преди 8 години
Много ви знаят устите, ама ако видите някой да посяга на вашата рожба сигурно ще ходите да търсите първопричината!!! Шефът бил виновен, майка й я малтретирала, някой я бил напсувал докато кара...половин България работи на две места илу дава 24 часа дежурства!!! Всеки си носи последствията!!! Ако беше само веднъж да удари, разбирам да е моментно умопомрачение, ама да го блъска цяла нощ, това си е злоба и агресия! Живо и здраво да е детето!!!
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БрайкоMOje i da ne e bolna. Vse niakoi niakoga shteshe da zabelji simptomite. No ako e sotziopat, kriminalistite ne go razglejdat tozi sluchai kato bolest, a i sotziopatite umeiat da prikrivat umelo sustoianiteo si.PO-veroiatno e vtoroto, no tepurva shte se dokazva dali e psihichno bolna ili e pravila razlika mejdu dobro i losho v deistviata si.Taka ili inache tia e zaplaha za obshtestvoto - traibva da e zatvorena do jivot.
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един пък доктор каза,а той работи там,че не знае това лице за което става въпрос да е акушерка където е показваха и по клип,и на снимка като горната,е и какво остава някое друго лице да е Е.К.,което да е акушерка,е и остава тази жена дет влиза да пляска единствено това дете и никое друго да е майка на детето или ако то е инвитро значи го износила срещу известна сума дали за други приемни или като за себе си да го продаде,но нещо се объркало и налага детето дет нищо такова не очаквало от тоз свят
35
8
 
13
 
! Отговори
Брайко преди 8 години
Не разбирате ли колко е просто и елементарно! Всички сте съгласни,че НОРМАЛЕН човек не може да прояви подобна агресия към няколко дневно бебе,нали?Във случая обаче подобна агресия е проявена което само по себе си показва,че тази жена се е държала НЕНОРМАЛНО...т.е тя не е била със всичкия си.Е,тогава след като е ненормална каква присъда очаквате?!Радвайте се,че детето е добре а присъдата трябва да бъде за тези които не са преценили ситуацията и са допуснали тази лабилна жена до работа.Тя е болна!
34
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роднините на акушерката са се разписали гледам... Що за *** би тръгнал да защитава тоя *** който души и шамари бебенце на 4 дена.. Доживотна *** такъв
33
6
 
20
 
! Отговори
сашко преди 8 години
Пак някой пресоли манджата за пет минути слава , същата работа като с къменето в Мола !!!Тия ангели небесни защо не излизат за по високо заплащане на майчинство , на детци ,за места в яслите и градините !?!?!? Защо не излизат срещу политиците ни изгонили и гонещи същите наши деца в чужбина !?!? Да , наказание трябва да има , но да експонираш така нещата някак си не е морално , има по голями и значими неща за които да протестираме , и от тях дзависят много повече животи .
32
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доживот със сигурност няма да получи. Защо никоя майка не излиза на протест, когато родител убие детето си? Като онази, която си закла бебето и го скри в пералнята си. Тогава ни вопъл, ни стон. Че даже я пуснаха да си гледа останалата челяд.
31
7
 
22
 
! Отговори
Сократис преди 8 години
Това състояние на безумни действия без спомен след това се отключва с комплекс от системна преумора,свръхнапрежение и шумови дразнители.Това е средата в която работят много хора,но на тази жена и е избил баланса...Ако работеше с машина щеше да пострада единствено тя,но след като работи с деца,не е трябвало да се допуска да се отключи психоза...Тя не е виновна абсолютно за нищо! Запомнете го!Ръководството не е преценило правилно психичното състояние и е дало разрешение за извънреден труд-Това е!
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е пари, приятели...НПО-тата действат по добре отработена схема-омешват безмозъчни активисти,въобразили си,че се "борят" за някаква кауза с професионални протестиращи, работещи за пачки.И,естествено,всичко изглежда като да идва от "социалните мрежи".И винаги им се получава-резултатът е отклоняване на обществената енергия и внимание от истинските, големи проблеми и престъпления на политическата класа и олигархия. Така и сега,куку-*** има достатъчно, жени без работа също, и повод се намери
29
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бре, каква подкрепа има този изверг....За това и правосъдието ни е такова...продажен народ си заслужава и правосъдието. Само,че когато то като се прояви във ваш, подобен казус някога, търсейки вие правата си, посипете си главата с пепел и си спомнете как сте защитавали един престъпник. После се чудите защо за убийства и насилие присъдите са смешни, възмущавате се и дращите като ненормални по форумите. Дето има една дума...бай бабо да не те срещне мечка!
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да участвам в потеста,немога да виня акушерката и не разбирам,защо да го правя-има ли смисъл,като нищо няма да се промени.
27
2
 
23
 
! Отговори
до майките преди 8 години
Протеста си го проведете пред"болница" софиямед с въпроси- защо е една акушерка на смяна ?- защо не проверяват персонала си за психични и други болести ?- каква част от парите за раждане отиват при персонала ?- какво обещетение ще се изплати ?
26
10
 
20
 
! Отговори
:-D преди 8 години
BG-мамите отново са разстроени. Мъже,Чукнете им по две яйца да ги застроите, че хормоналната буря в телата им пак им е размътила мозъците!Тези вакханки са готови месо да късат и кръв да пият. Пфу!!! Майки!
25
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е виновно само ръководството....АКУШЕРКАТА САМА СЕ Е НАТИСКАЛА ДА РАБОТИ ТОЛКОВА ВРЕМЕ, ЗАЩОТО ИМАЛА НУЖДА ОТ ПАРИ, А ПОСЛЕ СЕ ОПРАВДАВА, ЧЕ БИЛА ПРЕГРЯЛА. Това е цинизъм! Натискаш се да работиш, прегряваш, пребиваш дете и после всеки друг е виновен, но не и ти! Като си знае табиетите, да си очаква и отплатата! Ако не получи максимална присъда, утре няма гаранция, че деянието й няма да рецидивира!

Спонсорирани публикации