Младежите, бити от полицаи: Не ги провокирахме!

"Почерпихме се... тръгнах да я изпращам, но се скарахме за глупости"
10 юли 2015 08:45,
276
Младежите, бити от полицаи: Не ги провокирахме!
Битата Веселина. Кадър: Нова тв

Младежите, които бяха бити при полицейски арест през декември м.г., твърдят, че с нищо не са провокирали агресията на униформените.

Клипчето с бруталната акцията по задържането на Веселина и Александър в столичния център бе излъчено в "Господари на ефира" в понеделник вечер.

Още по темата

Два дни по-късно МВР отстрани четирима служители от Първо РПУ, чиито неправомерни действия бяха заснети от анонимен очевидец на случилото се.

"Почерпихме се, пихме по няколко бири. След това тръгнах да я изпращам към тях, но се скарахме за някакви глупости", спомня си Александър Грошанов.

Караницата се оказала шумна и будни граждани повикали полиция на ул. "13 март".

На сигнала се отзовават двама полицаи от Първо РПУ, легитимират се и искат документите на Александър и Веселина. Момичето обаче отказва да си даде личната карта.

"Единият полицай ме дръпна за ръката, аз се ядосах много и му казах, че няма да му дам личната си карта", обясни Веселина Китова пред Нова тв.

Именно това отприщва гнева на униформените. Тогава те повалят момичето на земята, блъскат я неколкократно в паркирана наблизо кола и я ритат. След ареста им полицейския произвол продължил.

"Вкараха ме в стаята и започнаха да ме питат: "Ти на нашите колеги ли ще се отваряш?". Получих няколко ритника, няколко шамара", допълва Александър.

Веселина споделя, че все още има белег от белезниците. Имала е синка по лицето, прибрала се е вкъщи със скъсани дрехи и чанта.

И двамата са категорични, че с нищо не са провокирали агресията на полицаите. Твърдят, че не са предприели действия срещу униформените, защото не са вярвали, че някой ще направи нещо в случая.

"Нашата дума срещу тяхната. Те са закона и са безнаказани – колят и бесят, а ние сме някакви обикновени граждани, които са сгрешили в дадената нощ. Но това не е начинът", казва Александър.

Благодарение на показанията на двойката четирима от полицаите, които са участвали в ареста им, са отстранени и срещу тях вече се води дисциплинарна проверка.

След тези брутални сцени вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че МВР ще организира допълнително обучение на полицаите как да прилагат техники за задържане.

В сряда премиерът Бойко Борисов нареди униформените да преминат отново курсове как да арестуват без насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи гаджето е щяло да натупа пияната кифла щом са се скарали просто полицаите са го изпреварили. Да вдигаш шум по никое време, без документи, пиян и да се противоречиш на униформено лице в коя държава ги изкарват такива *** жертви? Сега трябва да метат жълтите павета пред Народното събрание, а не да петнят името на МВР.Такива кифли не ги съжалявайте. Пропаднали жени ще станат един ден , ще родят някое дете и ще го зарежат при бабата и дядото да го гледат.
164
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както и се очакваше в момента в който показаха физиономиите на така наречените " потърпевши" и "пребити" истината стана ясна на повечето интелигентни хора !!! Тарикатите от "Господарите " -експлоатират темата вече не знам кой ден -та станаха досадни за това че се повтарят като папагали -от което пък следват -високи рейтинги и повече парички за клана Халваджиян ,а за родния зрител остава само сеира и полицейските тупалки ,които е отнасял и ще продължава да отнася!
163
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 179Ти да не ядеш мусака от развалена кайма, приготвена от жена ти, която е медицинска сестра? И да, полицай съм.
162
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1chovekПрофесията Е престижна и сравнително добре платена на фона на мизерията в страната. Който не му изнася да не постъпва или да се маха. Не знам и кой точно период имаш предвид, но наплив за полицейски служби винаги е имало.
161
6
 
7
 
! Отговори
+-+-+-+- преди 8 години
Намало да си дава личната карта?... а?...
160
9
 
13
 
! Отговори
Лъжат преди 8 години
Не били провокирали?! Та те дигнаха цял квартал с гюрултия.
159
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да коментирам тези малки пашкули,дето са разпуснати от всякъде.Боят,не е лош ако е образователен.Трябва респект и уважение към органа на реда,но в България не!!!Като гражданин доверието ми в българската полиция е нулево.Изобщо цялата ни държавност е под всякаква критика.
158
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че отвориха границите, та много българи можаха да избягат далеч от милите родни побойници (в униформи и без), простаци, доценти-пожарникари и т.н. Също и от тези, които ги защитават, гласуват за тях и ги одобряват. Хубавото е, че с тоя материал наистина бързото самозатриване на тая *** е неминуемо!
157
1
 
12
 
! Отговори
+-+-+-+- преди 8 години
Някой ако смята, че младежите от охранителна полиция бъкат от интелигентност, много се лъже.
156
14
 
16
 
! Отговори
Веско преди 8 години
По наше време ако младо момиче случайно го видеха с алкохол щеше да се покрие поне за година от срам,а тази се изпъчила като герой на социалистическия труд.
155
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гражданин от селоЯсно е накъде клатиш, но едва ли правилния отговор е първо да ги пребият предварително за всеки случай, а и приравняването със случая на момичето и момчето смърди на милиционерщина. Професията е рискова, затова ги обучават (би трябвало), затова се пенсионират по - рано и имат някои привилегии
154
1
 
14
 
! Отговори
Бръчков преди 8 години
В охранителна полиция и КАТ близо 90% са простаци , корумпирани и нагли комплексари ....та чак сега ще ги обучават , ами как са станали такива без обучение ?!
153
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ли би тръгнал да си губи времето с изявления по медии ей така без нищо. Като им гледам физиономиите и на тия и на оная дето я обарвала полицайката ми става жал за тези нещастни млади хора. Това ли им е целта в живота, такова ли ще е възпитанието на децата им, и най- важното по- щастливи ли ще са от тук нататък.
152
13
 
9
 
! Отговори
Гражданин от село преди 8 години
А тази ситуация:?При опит за проверка документите на двама младежи, вдигащи прекалено шум в 2 часа през нощта, единия вади нож и пробожда смъртоносно единия полицай и прерязва сухожилие на ръката на другия ......и т.н Чакам Ви коментарите.
151
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕПЪРВА ЩЕ ГИ ОБУЧАВАТЕ НА НЕЩО КОЕТО Е ОСНОВНОТО ИМ ЗАДЪЛЖЕНИЕ? Е ТОГАВА ЗА ДРУГОТО НЯМА КАКВО ДА ПРИКАЗВАМЕ...ОТ ДОЛ И ДЕРЕ ЛИ ГИ СЪБИРАТ ?НАДЯВАТ ИМ УНИФОРМАТА И АЙДЕ -РАЗХОДИ СЕ ИЗ РАЙОНА
150
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз така и не разбрах защо е праена проверка за алкохол с дрегер ? и защо и младежа е бил арестуван, след като той си показва документите, отделно че не си задължен да носиш лична карта, а когато си придруажван от лице, което може да потвърди самоличноста ти нямат право да те водят в районното
149
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отвратително е, че толкова хора оправдават, дори одобряват поведението на полицаите. Първо удрят шамар на момчето, момичето реагира, наричат го пръдла и го псуват, след което ситуацията ескалира и 3-4 мъже се нахвърлят като хрътки върху заек, единият го рита, момичето изпада в истерия. Позор! Нищо не може да ги оправдае. Клетва са полагали да пазият хората и спазват закона, не да стават еничари.
148
6
 
20
 
! Отговори
T_T преди 8 години
До Анонименма моля ви не говорете глупости. Поради каква причина я дърпат? това че, викаш по средата на ноща не значи че някакъф дебел полицай може да те дърпа, псува и УДРЯ. Може да каже като нормален човек, ако не ми покажете лична карта ще трябва да ви закарам в районнтто. да може да я арестува.. и това не включва никъде УДРЯНЕ, ритане и псуване!!! в случая полицайте са хората които трябва да контролират ситуацията, и това не включва непропорционално насилие, тя не е извадила нож, за да пре
147
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво научихме имената на жертвите, а кога ще научим имената на престъпниците в унифома ?
146
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Два дни по-късно МВР отстрани четирима служители от Първо РПУ, чиито неправомерни действия бяха заснети от анонимен очевидец на случилото се._________Аз видях поне 5 полицаи на клипа