Младежите, бити от полицаи: Не ги провокирахме!

"Почерпихме се... тръгнах да я изпращам, но се скарахме за глупости"
10 юли 2015 08:45,
276
Младежите, бити от полицаи: Не ги провокирахме!
Битата Веселина. Кадър: Нова тв

Младежите, които бяха бити при полицейски арест през декември м.г., твърдят, че с нищо не са провокирали агресията на униформените.

Клипчето с бруталната акцията по задържането на Веселина и Александър в столичния център бе излъчено в "Господари на ефира" в понеделник вечер.

Още по темата

Два дни по-късно МВР отстрани четирима служители от Първо РПУ, чиито неправомерни действия бяха заснети от анонимен очевидец на случилото се.

"Почерпихме се, пихме по няколко бири. След това тръгнах да я изпращам към тях, но се скарахме за някакви глупости", спомня си Александър Грошанов.

Караницата се оказала шумна и будни граждани повикали полиция на ул. "13 март".

На сигнала се отзовават двама полицаи от Първо РПУ, легитимират се и искат документите на Александър и Веселина. Момичето обаче отказва да си даде личната карта.

"Единият полицай ме дръпна за ръката, аз се ядосах много и му казах, че няма да му дам личната си карта", обясни Веселина Китова пред Нова тв.

Именно това отприщва гнева на униформените. Тогава те повалят момичето на земята, блъскат я неколкократно в паркирана наблизо кола и я ритат. След ареста им полицейския произвол продължил.

"Вкараха ме в стаята и започнаха да ме питат: "Ти на нашите колеги ли ще се отваряш?". Получих няколко ритника, няколко шамара", допълва Александър.

Веселина споделя, че все още има белег от белезниците. Имала е синка по лицето, прибрала се е вкъщи със скъсани дрехи и чанта.

И двамата са категорични, че с нищо не са провокирали агресията на полицаите. Твърдят, че не са предприели действия срещу униформените, защото не са вярвали, че някой ще направи нещо в случая.

"Нашата дума срещу тяхната. Те са закона и са безнаказани – колят и бесят, а ние сме някакви обикновени граждани, които са сгрешили в дадената нощ. Но това не е начинът", казва Александър.

Благодарение на показанията на двойката четирима от полицаите, които са участвали в ареста им, са отстранени и срещу тях вече се води дисциплинарна проверка.

След тези брутални сцени вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че МВР ще организира допълнително обучение на полицаите как да прилагат техники за задържане.

В сряда премиерът Бойко Борисов нареди униформените да преминат отново курсове как да арестуват без насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Псуването на полицай трябва да се наказва с глоба, а може и с присъда. В този случай полицаите се държаха като улични биячи - "Какво ми се отваряш бе, ей сега ще те пребия". Трябваше да ги арестуват и глобят солено без да ги пребиват. Ако нямаш нерви да изтърпиш една обида от пиян човек, не ставаш за тази професия.
144
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименкак ще ти наложат административна глоба като не те знаят кой си щото нямаш ЛК и отказваш да дойдеш в районното?
143
1
 
13
 
! Отговори
брей преди 8 години
"Именно. Хората в България забравиха, че освен права имат и задължения"Именно, а, като стана въпрос за задължения- ограните, които трябва, които трябва да съблюдават спазването им, вместо това закрилят наркодилъри и ***, мафиотчета и други такива идиотчета. Прокуратурата, вместо да поголовно да съди, ги чеше угодно по-големите мЪди. И така до края на веригата, набит и беден остава Пешо Мамалигата.
142
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА МОМИЧЕ ДАЖЕ НЕМОЖЕ ДАСЕ ИСКАЖЕ КАТО ХОРАТА , А ПРИТЕНЦИИИИИИИИИИ ,НА КАКВО
141
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До T_Tкак става воденето до районното, ако си пиян и викаш "не ме дърпай бе" ?с уговорки или со малце кютек? Полицай няма да ти пусне официална нота, подчинението на органите на реда е безпрекословно ако не щеш да ядеш шамари разбира се.Полицая трябва бързо да те приведе в безпомощно състояние - на земята по лице и с белезници, после отиваш да си поговорите в районното, няма място за учтиви разговори.
140
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имала белег от белезниците, ми нормално, те не са много удобни. Не че защитавам полицаите, ама като очевидно оня отсреща не иска да се легитимира и подчини "не ме дърпай бе", как предлагате да му се сложат белезници? с извинете мила госпожо бихтели си протегнала ръчичките. Нямаш представа оня пияния отсреща дали не е опасен, по-добре да предположиш че е опасен и да действаш бързо да го повалиш на земята и с белезници арестант :) полицаите не могат да си позволят да умуват дали не са прекалили.
139
4
 
14
 
! Отговори
T_T преди 8 години
от това което четох за правата ти, ако нямаш лична карта или не искасш да се легитимираш те водят в районноо.. никъде не пише, че трябва да те пребият за разкош по пътя. Така че, не ме интересува кой крещял кой викал, слагат ти белезници и в районното... другото е саморазправа и ползване на непропорционална сила.. страшни престъпници са хванали нямам думи.. викащи деца...
138
11
 
10
 
! Отговори
Отмъщението на Магър преди 8 години
Както се пееше в една песен: Пич, не внимаваш ли, ще ти отмъсти Магърдич !Полицайчетата се вдигнаха да протестират и медийната хрътка на Бойко пусна запис на няколко месеца. Защо ли точно сега стана?
137
3
 
9
 
! Отговори
брей преди 8 години
Както и да е, че полицаите са ***, това е факт. Друг е въпросът да не би докато се наемат да стачкуват и искат някакви неща, сличайно в медийното пространство изтича някакъв материал, заснет преди половин година, който ги дискредитира главоломно, и търсената обществана подкрепа- НЪЦ. Да ги уволянват провинилите се и веднага да хванат, пребият и затворят в тъмница #КОЙто фалира КТБ, #кой мафията, която загробва България 3 десетилетия, червената маия #кой загробва България 5 десетилетия?
136
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Нарушаваш обществения ред в късните часове, спориш с полицаите, пиян си, отказваш проверка и лична карта... Да продължавам ли или сами ще се сетите къде е провокацията?"Именно. Хората в България забравиха, че освен права имат и задължения.
135
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 158 това с тока и дръголника е правилното нещо в случея.Тока не травмира като шутовете в бъбреците на вече обезвредено момиче а дънголникът е задължителен пеи такъв отлаз от съдействие
134
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 158 това с тока и дръголника е правилното нещо в случея.Тока не травмира като шутовете в бъбреците на вече обезвредено момиче а дънголникът е задължителен пеи такъв отлаз от съдействие
133
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нарушаваш обществения ред в късните часове, спориш с полицаите, пиян си, отказваш проверка и лична карта... Да продължавам ли или сами ще се сетите къде е провокацията?
132
10
 
13
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Доста арогантно поведение от страна на двамата младежи. Доста се отваряха на полицаите, което за мен е недопустимо. Друг е въпросът, че и полицаите се държаха доста грубо и насилнически, но от записите не става ясно дали и младежите не са ги провокирали по някакъв начин. Самият факт, че жената е отказала да си покаже личната карта, също си е един вид провокация.
131
8
 
9
 
! Отговори
Zickler преди 8 години
Нали сте хамериканци ако беше в Америка щеше и убит да има
130
17
 
10
 
! Отговори
Минуси на воля ! преди 8 години
В братска Америка на тези щяха да им пуснат малко ток за освежаване и щяха да спят при *** в дранголника. Затова, да са благодарни, че са били в Бантустана, където демокрацията още не е на тези висоти каквато е в Щатите. Истината боли, мили подрастващи наркоманчета :) Хайде сега на минусите ! Знам, че го желаете :)
129
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има такава практика но не е правилна понеже може да де лъже.има много случаи в които се дават данните на друго лице.
128
3
 
16
 
! Отговори
Тони преди 8 години
Не веднъж съм виждал бабаити да псуват полицаи и те да стоят като посрани. Естествено с деца е много лесно да се правят на мъже. Няма никакво значение дали момичето е постъпило правилно или не. Има си регламент. Да я ритат и блъскат е най-малко срамно. Още по-срамно е че е пълно с комплексари, които ги защитават.
127
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"А полицаят е длъжен да не провокира агресия с поведението си , не знам дали ти е известно."Обикновено полицаят става по-агресивен, когато отказваш да съдействаш на проверка, не знам дали ти е известно. Ти какво очакваш- да ти се моли ли?
126
7
 
8
 
! Отговори
Съвет към младежа преди 8 години
Разкарвай я тая. Не си струва да ядеш бой заради нея, а още на пръв поглед си личи, че е проста и устата, че и доста грубовата. Само ядове ще береш, а понякога и бой ще отнасяш. Намери си свястно момиче.