12-годишно момче: България изглежда ужасно!

Стефан от Варна свири на улицата и мечтае да е композитор
14 авг 2015 18:25,
96
12-годишно момче: България изглежда ужасно!
Снимка: архив Булфото

„България изглежда ужасно. Държавата е в такова положение, че повечето хора започват да извършват престъпления“. Това каза пред БНР 12-годишният Стефан Станчев от Варна. Момчето излиза по няколко пъти в седмицата да свири на улицата, защото му трябват пари, за да учи музика. Мечтае да стане голям композитор.

Преди дни Стефан написа в интернет: “Дошло ми е до гуша навсякъде да виждам завист, злоба, омраза, корупция“. Момчето сподели и, че никой не се интересува от това как едно дете по неволя е принудено да свири на улицата, за да плати урока си по пиано, акордеон и народно пеене.

“Аз събирам парички като свиря с тамбурата и почти всички хора ми казват, че прося, а аз свиря просто на улицата. Аз не прося, а събирам парички, за да се явя на конкурси“, каза  Стефан. Той обаче смята, че много от музикалните конкурси са нагласени и печелят не тези, които са се представили най-добре.

Момчето разказа  и, че един урок струва около 10 лева, а неговите родители нямат възможност да му осигурят тези средства.

“Майка ми е пенсионер, а татко ми кара камион. Мама получава по 200 лева, а тати – 350 лева. Имам малко братче, което също е музикант. От 3-годишен се интересувам от музика и започнах да свиря на пиано“, казва Стефан.
Детето каза, че никой не му е дал идеята да свири на улицата, а сам е решил това.

“Един път ми трябваха много спешно пари и не ми оставаше друга възможност. Тогава ме поканиха да отида в Санкт Петербург. Тогава имах Гран при за пиано. Трябваха ми 1200 лева, не можах да ги събера и не заминах“, спомня си момчето.

На въпроса какво очаква да се случи в страната ни, Стефан отговори: "Очаквам да се оправи положението в България. Трябва да има повече работни места, за да не страдат бедните хора".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Българиямузикамомче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
0
 
! Отговори
до 123 преди 8 години
До 123-не се тревожи -точно младите умни и перспективни хора заминават :)) няма да имаш конкуренция с тъпотията си ,ти и ромите -''бъдещето'' на бГ-то.. нещаастнико -тоно такива като теб закопаха и закопават България -готови на всичко за пари ,да крадата и да се подмазват на мутри ,само и за тях да остане процент .И недоволстват когато ИСТИНАТА за мутро-простотията на *** излезе наяве..
59
1
 
1
 
! Отговори
do 81 преди 8 години
До Анонименне се притеснявай - момчето има талант ,и мозък ,още е малък ,има време да се махне от *** ,ти от друга страна си закъснял ,бай *** ,олигофренизирал си се вече ,и няма къде да избягаш /защото те кефи *** ,отива ти...
58
2
 
7
 
! Отговори
хитър потър преди 8 години
ДОКАТО СЧИТАТ ДЕТЕТО МУЗИКАНТ,СВИРЕЩО НА УЛИЦАТА ЗА " ПРОСЯК"....А КРАДЦИТЕ ОКОЛО НАС,ЗА ЧЕСТНИ ПОЛИТИЦИ И "БИЗНЕСМЕНИ".....ТАКЪВ НАРОД...***...СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА...!
57
2
 
4
 
! Отговори
Dalila преди 8 години
изфабрикувани деца звезди, с които трябвало да се гордеем и около които трябвало да се обединяваме в подкрепата си, докато парите от нашата подкрепа потъват в джобовете на бивши мутри и алчни продуценти и родители.....
56
1
 
6
 
! Отговори
Dalila преди 8 години
Детето много точно е назовало отвратителните черти на живота в България и тези които го упрекват, са или лицемери или арогантни циници! Така е, конкурсите за таланти, които се излъчват по телевизията, са нагласени и предрешени и са за платежоспособни кандидати, но не и за истински дарования! Това дете много рано е осъзнало бруталната истина. И докато момчето се опитва да изявява своя талант с цената на големи жертви и без да получи миним. помощ от държавата, българите са облъчвани от помпозни реклами на детски Евровизии, съчинени по комунистически лозунги за детски планети и изфабрикувани де
55
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момченцето мечтае за бързи паричкиМалко мрънкало Когато порасне ще стане голямо мрънкало
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаче Борисов беше назначил в предния мандат довереното си лице Митко Каратиста от подземния свят за представител на държавата в ЧЕЗ с 35 хиляди лв. месечна заплата и благодарение на това супер "квалифицирано" назначение, държавата загуби стотици милиони лв. Пак в предния мандат Борисов наряза за скрап тръбите на "Напоителни системи", строени десетилетия, за да има поливно земеделие и струващи милиони, а Борисов ги даде на негов сподвижник от една групировка, а земеделците са отчаяни от сушата
53
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 8 години
И да работиш пак си беден, от заплата 600, 400 отиват само за наем, ами храна дрехи .. ужас. Днешна България най-добре е описана в разказите на Йовков, но днешните политици я за Европа говорят я някоя безмислица, изобщо безидейност и обещания за светло бъдеще само че не с СССР а ц ЕС, ха ха
52
1
 
7
 
! Отговори
под прикритие преди 8 години
Под прикритие е всичко във България.Филма продължава всеки ден и нощ.В реално време 24часа във бг.
51
1
 
9
 
! Отговори
Д преди 8 години
Няма такава държава
50
9
 
2
 
! Отговори
123 преди 8 години
До 73а бе нещастнико! Нима ти не живееш в тая държава? Щом плюеш по държавата,ти люеш и народа,който живее в нея и я управлява. Като си толкова умен,що не направиш нещо ти бе,***! Що не се погрижиш за това мрънкащо момченце,което си мисли,че всички са му виновни.
49
9
 
2
 
! Отговори
123 преди 8 години
Продължение:такива хора,нямат извинение. А на който не му харесва България да си заминава и да не се връща! Така ще се отървем от поредните предатели,които не ги вълнува собствената им Родина. Ще се отървем от поредните нихилистични нещастници! Прав им път,и дано да бъдат щастливи! Но предателството няма да им предостави така желоно щастие. Предателството към собственият си народ,език,вяра няма да бъде безнаказано.
48
15
 
3
 
! Отговори
123 преди 8 години
Някакво си момченце говори и плюе против собственият си народ,който го издържа и храни. А и тези пари,които има от свиренето са от тези българи,които така не харесва. Детето е малко и го разбирам.Промито миу е мозъчето.То не е виновно,че онези от медиите са го така надъхали срещу България и са го оставили без капка надежда.По-лошото е че има българи-възрастни хора,които могат да направят нещо и то без шум и революция-да се трудят,да създават семейства,но могат само да мрънкат.
47
1
 
14
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Вземай тамбурата под мишница и при първа възможност бягай на далеч без да се обръщаш!!!
46
19
 
1
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Момчето да си продаде единия бъбрек!Вместо да виси по улиците за 10 лева.
45
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
62 Ми, самообеси се, мърморко! Тези, които казват, че нещо не може да се направи, не трябва да се месят на тези, които вече го правят!
44
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво очаквате от тоя форум като тук коментират само някакви бачкатори
43
4
 
5
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
Изключително силно мразя коментари написани от "надъхани" с нещо "нежни" ***.
42
3
 
12
 
! Отговори
до 55 преди 8 години
Точно твоето сдс унищожи селското стопанство1, заклаха кравите защото били социалистически, продаваха трактори за по 5 лева, унищожиха фабрики и заводи и авиокомпания балкан. сигурно и ти си скачал по площадите като пумпал с два пръста във вдъздуха.
41
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви глупави деца растат, добре че не всички са такива и България има страхотно бъдеще. Просто игнорирайте мрънкащите ***