След 30 години у нас: 2,8 млн. роми и 1,7 млн. българи

Държавата да спре помощите за раждане, настоява здравен експерт
26 авг 2015 11:02,
319
След 30 години у нас: 2,8 млн. роми и 1,7 млн. българи
Снимка: архив, Булфото

През 2050 г. населението на България ще бъде едва 5,2 млн. души – с 2 млн. по-малко в сравнение с тази година. Това сочат данните от стряскащ доклад за демографската ситуация по света, изготвен от ООН.

След 30 години българите ще бъдат едва 1,7 млн. от цялото население на страната ни, а ромите ще наброяват 2,8 млн. души. Останалите 700 000 ще са етнически турци, пресметна пред Нова тв акад. Петър Иванов, директор на Демографския институт към Българската академия на науките и изкуствата.

Още по темата

Според акушер-гинеколога доц. Атанас Щерев пък държавата трябва да спре помощите за раждане на деца.

Това щяло ограничи раждаемостта при ромите, които и без това създавали "нещастни деца".

Според доцента емиграционните и имиграционните процеси също ще променят демографската ситуация у нас.

"В България ще се заселят много, но ниско образовани бежанци. Повечето имигранти сега са млади хора и деца и те ще бъдат приети в Европа, защото на целия континент населението застарява", коментира още доц. Щерев.

"Генофондът ни е увреден. Българинът е много болен. Освен това сериозно куцат системите на образованието и здравеопазването", каза от своя страна акад. Иванов.

БАН разработва вече националната стратегия за демографско развитие. Очаква се до края на 2015 г. учените да представят идеите си, които да бъдат обсъдени от Народното събрание.

България заема първо място в Европейския съюз в мрачната класация за най-висока смъртност. През 2014 г. у нас са починали 108 952 души. Броят им е с 4607 по-голям, отколкото през 2013 г.

По раждаемост страната ни изостава от средното ниво в ЕС. През 2014 г. у нас са проплакали 67 585 бебета - с 1007 повече, отколкото през 2013 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
30 години ли остават до Освобождението от българско иго?
154
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Раждаемостта няма как да се увеличи,но с политика за драстично увеличение на доходите ,поне част от българите може да се завърнат.
153
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъжна съдба е отредена за всички американски пудели.
152
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дойдат ли турците ще им дадат работа. Като видят, че нищо не работят ще ги изселят в Диар Бекир и ще приключат въпроса. От време на време ще ги разреждат със самолетни бомбардировки като кюрдите.Единственият начин да се спре с това безобразие е да се премахне професията самотна майка. Почват да раждат от малки, не сключват брак, но си живеят на съпружески начало и кусат яко от социалната тепсия. Това го няма никъде по света. Това трябва да спре. Представете си може ли 1,7 милиона да изхранват 2,8 милиона, та българите трябва да работят денонощно.
151
0
 
7
 
! Отговори
2050 преди 8 години
Аз не вярвам, че някой ще даде тази хубава територия на ромите. Братя роми, ще ви спретнат една Ислямска държава и за две години са ви разчистили. Щом Либия, Ирак и Сирия разбиха, големи държави с обучена армия, считайте с вас за колко време ще се справят. Ако *ките лидери смятат, че някой ще ги търпи като българите да дерибействат, може да останат мноооого изненадани.
150
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ще се случи заради престъпната политика на управляващите,които толерират и обгрижват това мързеливо малцинство и неглижират проблемите на младите,образовани и с потенциал хора,принуждавайки ги да емигрират и по този начин да обезлюдяват земята за която са умирали поколения родолюбци.Ако стимулите за раждане на деца се даваха на образованите жени,а не на тези,за които раждането е професия от която се изкарват някакви пари,положението можеше да бъде по-различно.Незабавна промяна в политиката
149
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каква стратегия, какви 5 лева ? БАН ще създава стратегия - смях без граници!Стратегията е проста - 120 депутата максимум, които да работят за народа а не да си изработват от народа, чиста съдебна система за да се махнат мутрите и от парламента, те да влязат в затвора. Развиване на БЪЛГАРСКОТО ПРОИЗВОДСТВО И ИЗНОС, ограничаване на вноса с мита и такси, забраняване на силно обработените химично храни и без подкупи в болниците и учебните заведения!Трябва да се дава шанс НА МЛАДИТЕ
148
2
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
И после посланика Уорлик бил крив дето каза че бъдещето на България са . Човека откровен говори истината ама кой да чуе. Кат сме най умните на света защо не намерим начин да ползваме ромския капацитет, все нещо ще могат да правят, дет са вика да *** само пак кяр.
147
0
 
8
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Да е честита дИмокрация!Да са честити политиците ни, които мислят за приватизация, либерализация, комасация, гей паради, асфалт....
146
5
 
6
 
! Отговори
Трак преди 8 години
На кривите българи, все някой им пречи.Ами като са толкова големи детските - раждайте и живейте от тях, какво завиждате на римляните.
145
6
 
5
 
! Отговори
белият заек преди 8 години
Долни поръчкови новини на зависими медии.., не могат вярна прогноза за времето да направят, тръгнали да си мъчат мозъка за демографското положение след един век.....
144
1
 
41
 
! Отговори
Мими преди 8 години
Решението е много простичко: затвор и сурови присъди за секс с малолетни!!! Това е! Затвор и глоби за изоставяне на дете! Нещата ще се оправят за една година!
143
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито ! Продължавайте да избирате същите *** и за напред ,попивайте всички европейски,, ценности'' и простотии и това може да се случи и преди30 години!
142
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За Дасикане Рома -калайджии,мечкари ли става въпрос?
141
8
 
4
 
! Отговори
дезинформация преди 8 години
Поканете някой истински " феодален старец " от БАН. Тези дето искат да ги изместят ги чухме вече много пъти, но все така продължават да ни звучат фалшиво.
140
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 182 ТИ ЗАЩО ГЛАСУВА ЗА ТЕЗИ УПРАВНИЦИ. Сега стой и гледай като купено КУЧЕ.
139
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента от собствените ни управници тече геноцид срещу българите.
138
2
 
28
 
! Отговори
Джо с решението преди 8 години
Ако спрем всякакви видове детски и майчински и нещата ще си дойдат на мястото а с парите спестени от детски и майчински а те не са малко по милиард на година като се сметната и парите за "социално слаби", с тези пари ще можем да построим две атомни електроцентрали от типа на Козлодуй за 20 години.
137
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В природата празно няма. Ще се населят АФГАНИСТАНЦИ и СИРИЙЦИ.
136
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България стана така, че е геройство и едно дете да отгледаш. И да успееш да го опазиш от простащината на улицата и в училище, от крадци, измамници и педофили, от бездомни кучета, от наркотици, от безразсъдни шофьори, от чалгата и гейовщината, ако щете, изливащи се от телевизията и всички медии... Мисията е почти невъзможна. Докато ромите не се замислят за тези неща, не ги интересува децата им ще станат ли човеци или не.

Спонсорирани публикации