Полицаи: Организаторът на протеста е Горанов!

Караме зимата с летни гуми, нямаме облекло, признаха униформени
Обновена: 3 ное 2015 20:14 | 3 ное 2015 20:04,
378
Полицаи: Организаторът на протеста е Горанов!
Снимка: БТА

Този протест е организиран от вносителя на законопроекта, от Горанов. Инициаторът е той! - това казаха протестиращи униформени, които от няколко часа са блокирали възлови пътни участъци на столицата.

"Ние искаме обществото да е сигурно, да се грижим за обществото. Не спекулирайте със заплатите. Ние сме полицаи. Липсва отношение и сигурност в сферата на сигурността", добавиха те.

"Чашата на доверието преля. Доверие имаме вече само на себе си. Затова ще останем докато е необходимо", заканиха се служителите на МВР.

Полицаите разказаха, че от 5 години имат да получават дрехи, работят със свои консумативи, а на места едва двама служители на пожарната трябва да се борят с пожарите.

Според тях обществото трябя да ги подкрепи. Но все пак добавиха, че не чакат подкрепа от никого. "Но след време няма да има кой да ви защитава", добавиха полицаите. 

Още по темата

"Събрахме се много хора. Ние сме винаги единни. Не за първи път протестираме. На предела сме. Нямаме неприязън към никого, имаме само реална преценка", добавиха служителите.

В същото време полицаи излязоха на протест и в Пловдив, Пазарджик, Перник, Бургас и други градове.

В Бургас униформените заявиха, че ако готвените промени в закона за МВР се случат, то те ще напуснат.

Единият от служителите коментира, че работи в системата от 23 години и добави "че се спекулира с тези 20 заплати".

"Махнаха ни компенсациите. Имаме семейства и деца. Как се гледат с 500 лева? Целят дестабилизация на държавата. Националната сигурност сега е на кантар", добави той.

Протестиращите допълниха, че от 2011 година не са получавали униформени облекла и необходимото оборудване.

"Всичко се купува от нас. Шофираме с летни гуми и през зимата, и през лятото. Да видят колите на автопарка. Ние мрем с тези коли. На колегата, който се обърна с автомобила миналата година, още не са му дали един лев. А веднага на другия ден дойдоха в болницата. Питам министър Румяна Бъчварова дали са махнали привилегията за безплатно погребение, когато ни убият. Искаме уважение от обществото. Ако приемат тези закони, няма да има полиция", категоричен бе полицаят.

В Пловдив вече са се събрали над 1000 души. Протестиращите бяха посрещнати с аплодисменти. Трафикът се парализира за около половин час. В протеста участват полицаи от всички служби на МВР в града, като сред тях има и началници на дирекции и отдели.

Една голяма част стои мълчаливо пред сградата областната дирекция на полицията.

Припомняме ви, че протестът протича мирно и тихо.

Към този момент вече е отворено движението по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" при "Орлов мост", съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как не ви е срам, мързеливи дебелаци??? Особено патрулиращите мързелаци. Ясно е, че повечето следователи са заринати от работа, но униформените са много, прекалено много. Минимум наполовина трябва да се редуцират.
189
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е работа на червените и руснаците!Искат да дестабилизират държавата!Много бързо се извадиха красиво принтирани плакати бе !
188
0
 
7
 
! Отговори
дилема преди 8 години
"*** и необразован" пожарникар от МВР съм и не мога да си направя сметката. Моля, помогнете!Със заплата по последен фиш 1068лв. при 33г. трудов стаж "пожарогасене",дали да "служа" или"не"? 1.Оставам на служба и губя: 10 заплати компенсация, прослужено време около 440лв.,намален отпуск,оставам на заплата около 620лв. 2.Пенсионирам се:взимам си компенсациите, за за натрупания стаж пенсията ми ще е около 700лв., нямам проблем с отпуските.Какво да правя?P.S.Моята е измислена!
187
8
 
3
 
! Отговори
зььь преди 8 години
Дасе накажат протестантите видяхме кой мачка законите на белгария или за ченгета няма закони а народе
186
12
 
5
 
! Отговори
нрав преди 8 години
браво бойко ченгетата блъфират сложи ги под отговорност заради протестите няма да напускат такава заплата няма да получават никъде в бг според мене даже трябва да им се свалят заплатите те нищо не правят
185
8
 
5
 
! Отговори
браво преди 8 години
като ги стегнаха малко като им спряха рушвета те вече спрения рушвет си го искат от държавата няма такива работи щом искат реформи и по добри условия на работа ще търпят като всеки гражданин на българия
184
3
 
3
 
! Отговори
hop преди 8 години
A.C.A.B.
183
4
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
ако е така ние обикновените жители с години трябва да протестираме 100 пати са с по добри условия о другите какво искат тези рушвет ли няма рушвет
182
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия полицаи как си представят реформи при които никой няма да се съкрати азаплатите им ще се вдигат. Просто са много а ефективноста ниска. Ще търпят като всички останали държавни служители. Като не им изнася да напускат.
181
4
 
18
 
! Отговори
Поручик Каров преди 8 години
Маршалът от пожарната е страхлив. Днес той ще нареди всичко което искат полицаите да бъде така, даже и повече. Може и Шматката да уволни, стига той да остане премиер. Страхът му от Сретен Йосич е огромен. Ако Будю Мутрев Тиквов не е премиер, тогава със сигурност сърбина ще го награди с оловни ордени и медали. Полицаите това го знаят и напъват. Вече може да им честитим новите по високи придобивки, считано от днес. Хайде да им е честито !
180
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да кажа пак - ЕВАЛА НА БОЙКО !
179
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
samo edno ne e iasno. zasto 4engetata se nadignaha sled vtoria tur na izborite. kakvo tolkoz im haresvase do toia den ta to4no sled izborite resiha da protestirat.zastoto sa upravlivani ot nekoia PARA-TIKVA
178
4
 
18
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
На който му пречи протеста да извика полиция!Хи-хи-хи!Аре, вий си я избрахте тази тиквокрация, сега ще мълчите като пpъднaли гъзoвe!И ще плащате винетки по 140 лева от догодина! Ще поцъркате малко и пак ще си плащате като попове, мишки сиви!
177
4
 
24
 
! Отговори
1 преди 8 години
Никой няма да напусне? Напускат та дрънка. Напускат можещите и прецаканите работари. Остават рушветчиите, нагаждачите и тарикатите като мен, които бозаят от системата и се подсмихват. Явно сте садомазо и това ви харесва. На мен също. Чия е вината? Ами ваша. Кой луд ще дойде в мвр за 600 700 лв да го *** 30 години, освен ако не е като мен подкупен, хлъзгав и угоден? Помислете , ако имате с какво. От опит знам, че аз пак ще оцелея благодарение на вас.
176
12
 
14
 
! Отговори
1 преди 8 години
По закона за мвр нямаме право да протестираме. Нямаме и цял куп други права, но пък има цял куп задължения. Точно за това са предвидени компенсациите при пенсиониране. При положение, че с евтин п.... номер ни отнемат компенсациите, ние пък ще си възстановим правото да протестираме. Само простият български народ търпи всеки да го яха и да му налагат закони, обслужващи чужди интереси. Ако сте истински, утре ви чакаме на протест, заедно да искаме РЕАЛНИ реформи, за да заработи мвр . Ако не - :-(
175
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подкрепям всеки протест за по-добри доходи в България, но! Не може да искаш подкрепа от обществото и да блокираш обикновените хора по кръстовищата с часове! Да си насочат протеста към управлението, не към населението!
174
6
 
13
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
292 сам си противоречиш..ако милицията се гушеше както ти объркано твърдиш дали щеше да излиза на студа за загубени около 200лв. на месец. Дали щеше да има 800 пуснати заявления за напускане за 1 седмица. *** народ сме и прости ще си останем. *** като 292, който "знае":)))
173
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 8 години
От цитатите в тази статия става ясно и друго: Българите са *** парчета които пишат с правописни грешки и се възбуждат от себе си. За това утре полицаите ще си извоюват своето, а полупишещите подсмърчайки ще отидат на работа, за да изкарат големи заплати от висококвалифициран труд и да платят 42 лева данъци в края на месеца.
172
1
 
9
 
! Отговори
Dhh преди 8 години
Az imam poznat policai v USA , pensioniraha go na 55 s obezshtetenie 15brutni zaplati i toi e uniformen v nai niskoto stapalo +pensii + podarci ot kolegi ekskurzii do Maimi . Stiga ste drankali gluposti shtoto tam ne si popluvat i nai vinovna e sadebnata bg reforma te gi hvanat prokurata v Bg gi pusne palen absurdistan
171
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И къде ще идете "горките", без трудови навици. Ако ги опънеш 8 часа на някой строеж или конвейер и са изпокапали. А колко и каква работа ще свършат друг въпрос.