Полицаи: Организаторът на протеста е Горанов!

Караме зимата с летни гуми, нямаме облекло, признаха униформени
Обновена: 3 ное 2015 20:14 | 3 ное 2015 20:04,
378
Полицаи: Организаторът на протеста е Горанов!
Снимка: БТА

Този протест е организиран от вносителя на законопроекта, от Горанов. Инициаторът е той! - това казаха протестиращи униформени, които от няколко часа са блокирали възлови пътни участъци на столицата.

"Ние искаме обществото да е сигурно, да се грижим за обществото. Не спекулирайте със заплатите. Ние сме полицаи. Липсва отношение и сигурност в сферата на сигурността", добавиха те.

"Чашата на доверието преля. Доверие имаме вече само на себе си. Затова ще останем докато е необходимо", заканиха се служителите на МВР.

Полицаите разказаха, че от 5 години имат да получават дрехи, работят със свои консумативи, а на места едва двама служители на пожарната трябва да се борят с пожарите.

Според тях обществото трябя да ги подкрепи. Но все пак добавиха, че не чакат подкрепа от никого. "Но след време няма да има кой да ви защитава", добавиха полицаите. 

Още по темата

"Събрахме се много хора. Ние сме винаги единни. Не за първи път протестираме. На предела сме. Нямаме неприязън към никого, имаме само реална преценка", добавиха служителите.

В същото време полицаи излязоха на протест и в Пловдив, Пазарджик, Перник, Бургас и други градове.

В Бургас униформените заявиха, че ако готвените промени в закона за МВР се случат, то те ще напуснат.

Единият от служителите коментира, че работи в системата от 23 години и добави "че се спекулира с тези 20 заплати".

"Махнаха ни компенсациите. Имаме семейства и деца. Как се гледат с 500 лева? Целят дестабилизация на държавата. Националната сигурност сега е на кантар", добави той.

Протестиращите допълниха, че от 2011 година не са получавали униформени облекла и необходимото оборудване.

"Всичко се купува от нас. Шофираме с летни гуми и през зимата, и през лятото. Да видят колите на автопарка. Ние мрем с тези коли. На колегата, който се обърна с автомобила миналата година, още не са му дали един лев. А веднага на другия ден дойдоха в болницата. Питам министър Румяна Бъчварова дали са махнали привилегията за безплатно погребение, когато ни убият. Искаме уважение от обществото. Ако приемат тези закони, няма да има полиция", категоричен бе полицаят.

В Пловдив вече са се събрали над 1000 души. Протестиращите бяха посрещнати с аплодисменти. Трафикът се парализира за около половин час. В протеста участват полицаи от всички служби на МВР в града, като сред тях има и началници на дирекции и отдели.

Една голяма част стои мълчаливо пред сградата областната дирекция на полицията.

Припомняме ви, че протестът протича мирно и тихо.

Към този момент вече е отворено движението по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" при "Орлов мост", съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
4
 
15
 
! Отговори
1 преди 8 години
Искам да се случат две неща, които на българският данъкоплатец не се случват от сто години: Да работи и да плаща данъци като в САЩ, и да доживея приемането на закони, при които полицаят да може да си изпълнява задълженията и да налага санкции без да има хър-мър или на ти 20 лева. Но нито управляващите, нито така нареченият народ искат това.
169
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те искат сградите да останат в това лошо състояние, колите да са стари и да нямат пари за гориво, да нямат облекло и т.н. но заплатите да си останат. Държавата иска да направи системата устойчива като всяка друга, да се инвестира в нея за сметка на заплатите. Никоя система няма да отцелее ако разходите за заплати са 95% от всички разходи, всеки който знае да работи с пари знае това. Съжелявам ако някои некадърници бъдат разбутани от държавната хранилка но мярката е даже закъсняла.
168
6
 
12
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Бой за полицаите
167
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли някой да ми каже има ли го това на запад полицай да се пенсионера на 45 и да му бъдат платени 20 заплати.
166
10
 
7
 
! Отговори
1 преди 8 години
България е на първо място по брой полицаи защото е на първо място по брой на ***, крадци, лъжци, измамници, непрокопсаници и бандити, и на последно място по брой на работливи, интелигентни, образовани състоятелни данъкоплатци. За данъците които плащате и тази полиция ви е много. Така че изнася ви или не, ще се борим за своето а вие вийте колкото искате.
165
0
 
25
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До Анонимен 263Отношението на обществото към пожарникарите е съвсем различно от това към полицаите, макар да сте към едно министерство. Едно е да се хвърляш в огъня или да си барета, да рискуваш живота си всеки ден и съвсем друго да търкаш столовете в някое РПУ или да спиш по цял ден в патрулката. Тези неща се виждат от обществото! Няма как да се оценяват еднакво!
164
3
 
4
 
! Отговори
Hhhhppp преди 8 години
Imam rodnina v mvr i fisha mu znam ...ima udarjani osigorvki , danaci i t.n. i ne vzima 1500lv haha 890 i ne v uniforma a e civilen kam pojarnata kato ne znaete ne govorete gluposti smeshni ste i moga da vi kaja che pojarnikarite qko bachkat za jalti stotinki v mizerni usloviq zaedno s inspektorite za da ima raboteshti hora trqbva i stimul a takav nqma na fona na ograbenata ni darjava...haha ako na vas utre vi namalqt zaplatite s 50% kvo shte pravite aaaa i vie ste vanka shtoto trqbva da qdete
163
3
 
22
 
! Отговори
Смок преди 8 години
Странно. България е наппърво място в Европа по брой на полицаи и прокурори на глава от населениет, а сме на последно място по хванати и осъдени. Дали имат връзка двете неща по между си ? Б
162
2
 
3
 
! Отговори
Gshshs преди 8 години
Каква безплатна манджа , вие не сте добре хора , в чужбона полицията яко тупа няма да ви галят с пера я ....и осигуровки им се удържат и данъци....леле слезте на земята
161
0
 
7
 
! Отговори
5555555 преди 8 години
Да извикат полицай Витанова да ги напръска със спрея.........
160
6
 
6
 
! Отговори
Gshshs преди 8 години
Пълни глупости пишат всички, които нямат близки или познати в МВР системата , АБСОЛЮТНА ТРАГЕДИЯ И ПОДИГРАВКА С ТЯХ И НЕ САМО С ТЯХ , И С УЧИТЕЛИ, И С НАУЧНИ РАБОТНИЦИ ....ПРОСТО НЕ ЗНАЕТЕ КАКВИ СМЕШНИ УНИФОРМИ ИМ ДАВАТ КАК ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ АЗ СЪМ ЗА ПРОТЕСТИТЕ И ДА НЕ СЕ ДАВАТ ВСИЧКИ СТЕ МНОГО НАХЪСАНИ ТУКА АМА КАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА ДЕЙСТВИЯ НИКАКВИ НЯМА ..НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИШ 30г. И НАКРАЯ ПЕНСИЯ 200-300лв
159
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам решение!!! То се е видляло че от Бг нищо не става... И предлагам следното: Западна Бг на Сърбия Северна на Румъния Южна на Гърция и Македония Източна на Турция... И да се тури край на тая мъка...
158
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам време да ви прочета всичките негативни коментари. Много са. Само да ви питам,аз съм пожарникар.Сега напускат масово при нас. Имаме район около 50 000 човека а ще останат двама човека на смяна с един стар ЗИЛ ,който минава 15км за 30мин. Сега искам ,да ви питам,колко от вас искат да им се запалят къщите при това положение. И не си мислете че това на вас не може да се случи. Може,повярвайте ми
157
0
 
7
 
! Отговори
Sexyprotest преди 8 години
Policaite da si slojat po edin list otpred "as sam Goranov" :-):-):-):-) da stanat oste po-sexy za mvr ministarkata! :-)
156
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека да работят с учителски заплати! Т.е два пъти по-ниска - 450-500лв чисто..
155
0
 
12
 
! Отговори
:-0 преди 8 години
Ако видите бял автобус - разтуряйте седянката, че не е на добре! МВР преброи ли колко са протестиращите незаконно - 20-25? Недоплатени провокатори... Да са ви живи и здрави децата ама защо си мислите че народа претрепа 100 дни във врякане - за оня дето духа ли?
154
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А колко ли от щатния състав е гласувал за герб? Па и техните семейства. Аз го слагам поне едно 98%. Щото иначе толкова категорична победа за герб, нема начин :))) Е, някои разправят за фалшименто и купуване...., ама аз не го вярвам! ТОЙ не е такъв!!!!
153
1
 
2
 
! Отговори
до 241 преди 8 години
До 241Значи си против, но и нищо не предлагаш!? Ти си върхът!Задълженията са ис задължения независимо дали си нов или не. Или да направят щат за новобранци полицаи, само разхождащи се, без задължения, докато станат стара служба?
152
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаче готино ги наиграха полицаите! Дума да няма! Ще перефразирам Вапцаров: Избори, а след изборите - червеи! Това е толкоз просто и логично!Не че се радвам, но все пак техен колега ги наигра.
151
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е протестна мрежа? Къде е Росица Плевнелиева от същата мрежа? Само те и никой друг, са в състояние да организират ПРАВИЛНО един протест! С помощта на Америка за България, разбира се.