Полицаи: Организаторът на протеста е Горанов!

Караме зимата с летни гуми, нямаме облекло, признаха униформени
Обновена: 3 ное 2015 20:14 | 3 ное 2015 20:04,
378
Полицаи: Организаторът на протеста е Горанов!
Снимка: БТА

Този протест е организиран от вносителя на законопроекта, от Горанов. Инициаторът е той! - това казаха протестиращи униформени, които от няколко часа са блокирали възлови пътни участъци на столицата.

"Ние искаме обществото да е сигурно, да се грижим за обществото. Не спекулирайте със заплатите. Ние сме полицаи. Липсва отношение и сигурност в сферата на сигурността", добавиха те.

"Чашата на доверието преля. Доверие имаме вече само на себе си. Затова ще останем докато е необходимо", заканиха се служителите на МВР.

Полицаите разказаха, че от 5 години имат да получават дрехи, работят със свои консумативи, а на места едва двама служители на пожарната трябва да се борят с пожарите.

Според тях обществото трябя да ги подкрепи. Но все пак добавиха, че не чакат подкрепа от никого. "Но след време няма да има кой да ви защитава", добавиха полицаите. 

Още по темата

"Събрахме се много хора. Ние сме винаги единни. Не за първи път протестираме. На предела сме. Нямаме неприязън към никого, имаме само реална преценка", добавиха служителите.

В същото време полицаи излязоха на протест и в Пловдив, Пазарджик, Перник, Бургас и други градове.

В Бургас униформените заявиха, че ако готвените промени в закона за МВР се случат, то те ще напуснат.

Единият от служителите коментира, че работи в системата от 23 години и добави "че се спекулира с тези 20 заплати".

"Махнаха ни компенсациите. Имаме семейства и деца. Как се гледат с 500 лева? Целят дестабилизация на държавата. Националната сигурност сега е на кантар", добави той.

Протестиращите допълниха, че от 2011 година не са получавали униформени облекла и необходимото оборудване.

"Всичко се купува от нас. Шофираме с летни гуми и през зимата, и през лятото. Да видят колите на автопарка. Ние мрем с тези коли. На колегата, който се обърна с автомобила миналата година, още не са му дали един лев. А веднага на другия ден дойдоха в болницата. Питам министър Румяна Бъчварова дали са махнали привилегията за безплатно погребение, когато ни убият. Искаме уважение от обществото. Ако приемат тези закони, няма да има полиция", категоричен бе полицаят.

В Пловдив вече са се събрали над 1000 души. Протестиращите бяха посрещнати с аплодисменти. Трафикът се парализира за около половин час. В протеста участват полицаи от всички служби на МВР в града, като сред тях има и началници на дирекции и отдели.

Една голяма част стои мълчаливо пред сградата областната дирекция на полицията.

Припомняме ви, че протестът протича мирно и тихо.

Към този момент вече е отворено движението по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" при "Орлов мост", съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
9
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
И от кой ме опазихте, бе?
149
4
 
3
 
! Отговори
до 231 преди 8 години
До Анонимен 231Ти колко предлагаш за новобранка в МВР?Ти за колко би отишъл?
148
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде пускайте статията за Путин и да забравяме за случая!
147
5
 
16
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Направиха го точно след изборите, защо не го казаха преди това?За да се тупат по гърдите колко са велики.Сега се видя!Подкрепям протестите заради задкулисния начин на вземане на решение, на страхливия начин!Щом ги е страх,значи виждат че не е редно!Време е за промяна в правителството и да се започне от финансовия министър!След това целия сектор сигурност....
146
6
 
5
 
! Отговори
до 228 преди 8 години
ЗАЩОТО МОГАТ ! защо 2 години всеки *** който протестираше ми пречеше да се прибера? щом онези могат и тези също !
145
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Закривайте най-накрая тази анти-държава.
144
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 224ПИТАМЕ ПИТАМЕ
143
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някой не знае какво е държава без армия и полиция да заповяда в северозапада. Народа работи а населението краде и така 20 г. В момента народа е остарял децата му са в чужбина а населението краде и убива безнаказано. Вече има цели села които са обезбългарени насилствено. Минете по Е79 и разгледайте селата на около а ако решите да идете към планината ще се чудите къде сте. Това става без ред и защита на националния интерес.
142
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо вместо да блокират обикновенните граждани в центъра не блокираха парламента и дупетатите вътре? Да не пускат никой да излиза извън кордона.
141
0
 
3
 
! Отговори
до 224 преди 8 години
Да проблем ли е ? или сега ще ревете,че си плащам на хората?
140
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че то да не би сега като има полиция да има ред? Като има съд да не би да има справедливост? Закривай и всеки сам да си раздава правосъдието и да въдворява ред. От полицията да има някаква полза освен да вземат рушвети и да реват колко са им малки заплатите. А дигнали палати, децата им в чужбина учат и още искат. Лапачи! Стига мрънкахте. Идете да работите шофьори в градския транспорт като не искате да сте полицаи. Женчовци
139
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ивана за извънредния труд плащаш ли?
138
5
 
3
 
! Отговори
Иван преди 8 години
гледам чета само платените атакисти и някой друг дето за нищо не става и реве за пари тука а ней там на площада ... слаб народ слава държава
137
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спете спокойно деца полицаите масово напускат, вече няма отряд за борба с тероризма. Вече няма цели РПУта. Утре няма да има кой да бие и натирва арабската инвазия. В скоро време очакваите пришълците да ви таковат повсеместно. Нали знаете какво е казал Наполеон, "Ако един народ не храни собствената си армия ще храни чужда.", е ние сме на път да реализираме това изречение за трети път.
136
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И типично по балкански, оная Бойковарова (като типично нагла балканистанка) не вижда защо трябвало да подаде оставка. Ако бяхме в Гърция сигурно щеше вече да е емигрирала със статут на "застрашен от народна любов" бежанец някъде в Дубай.
135
0
 
5
 
! Отговори
ss do 211 преди 8 години
точно на 5тата година се махнах от трагична полиция ! заплатите са малки а това че са по 1000 1200 година на обинковените полицаи са пълни глупости за шапкарите нз но ей тез дето за по улиците са по толкоз !
134
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ред и хармония у Бойковистан. Очакваме сега Бойкова зима.
133
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Росен ПлевнелиевНяма такова нещо в дъното на класацията сме. Плащаме най малко за сигурност. Прочети последните доклади от НАТО и Фронтекс и ще се светнеш.
132
4
 
3
 
! Отговори
204 преди 8 години
стани кука аз бях не ми хареса и се махнах :) кво ревеш че си *** който бачка за 350лв? да дойда да ти дам ли ?
131
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Бойко , след избори и протести. С твоите камъни по твоята глава.ЕвАЛЛААА...