Полицаи: Организаторът на протеста е Горанов!

Караме зимата с летни гуми, нямаме облекло, признаха униформени
Обновена: 3 ное 2015 20:14 | 3 ное 2015 20:04,
378
Полицаи: Организаторът на протеста е Горанов!
Снимка: БТА

Този протест е организиран от вносителя на законопроекта, от Горанов. Инициаторът е той! - това казаха протестиращи униформени, които от няколко часа са блокирали възлови пътни участъци на столицата.

"Ние искаме обществото да е сигурно, да се грижим за обществото. Не спекулирайте със заплатите. Ние сме полицаи. Липсва отношение и сигурност в сферата на сигурността", добавиха те.

"Чашата на доверието преля. Доверие имаме вече само на себе си. Затова ще останем докато е необходимо", заканиха се служителите на МВР.

Полицаите разказаха, че от 5 години имат да получават дрехи, работят със свои консумативи, а на места едва двама служители на пожарната трябва да се борят с пожарите.

Според тях обществото трябя да ги подкрепи. Но все пак добавиха, че не чакат подкрепа от никого. "Но след време няма да има кой да ви защитава", добавиха полицаите. 

Още по темата

"Събрахме се много хора. Ние сме винаги единни. Не за първи път протестираме. На предела сме. Нямаме неприязън към никого, имаме само реална преценка", добавиха служителите.

В същото време полицаи излязоха на протест и в Пловдив, Пазарджик, Перник, Бургас и други градове.

В Бургас униформените заявиха, че ако готвените промени в закона за МВР се случат, то те ще напуснат.

Единият от служителите коментира, че работи в системата от 23 години и добави "че се спекулира с тези 20 заплати".

"Махнаха ни компенсациите. Имаме семейства и деца. Как се гледат с 500 лева? Целят дестабилизация на държавата. Националната сигурност сега е на кантар", добави той.

Протестиращите допълниха, че от 2011 година не са получавали униформени облекла и необходимото оборудване.

"Всичко се купува от нас. Шофираме с летни гуми и през зимата, и през лятото. Да видят колите на автопарка. Ние мрем с тези коли. На колегата, който се обърна с автомобила миналата година, още не са му дали един лев. А веднага на другия ден дойдоха в болницата. Питам министър Румяна Бъчварова дали са махнали привилегията за безплатно погребение, когато ни убият. Искаме уважение от обществото. Ако приемат тези закони, няма да има полиция", категоричен бе полицаят.

В Пловдив вече са се събрали над 1000 души. Протестиращите бяха посрещнати с аплодисменти. Трафикът се парализира за около половин час. В протеста участват полицаи от всички служби на МВР в града, като сред тях има и началници на дирекции и отдели.

Една голяма част стои мълчаливо пред сградата областната дирекция на полицията.

Припомняме ви, че протестът протича мирно и тихо.

Към този момент вече е отворено движението по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" при "Орлов мост", съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен президент.
109
4
 
6
 
! Отговори
.... преди 8 години
Ако орежат вашите заплати няма да пишете кой какъв е дали е полицай началник или калфа а ще протестирате и ревете така че бъдете суледарни и си даите сметката че ако ги няма полицаите и военните нямаме държава и граждански ред и еи тогава ще има да се тревожите за здравето на себе си и на децата си ....
108
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Защо не се хванат граждани, полицаи, военни и да се види че има народ. Линч за всички политици !
107
1
 
19
 
! Отговори
nexussss преди 8 години
Господа полицаи, следващия път като народа напъне да влиза в НС и да изкара тая *** дето се подвизава вътре ПАК ли ще биете с палките а ????? Айде замислете се дали не е по редно с тея палки да посините до кръв наглите, безочливи *** наречени ДЕПУТАТИ... Разберете, че докато тая *** не се затрие от лицето на земята без оглед на партийна принадлежност нито ВИЕ нито НИЕ ще можем да живеем като бели хора... КАЗАХ !!!!!
106
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миньори, фенове, полицаи ... Всички да се вдигнем и изметем крадливия Тиквок и избушената му шайка. А Горанов, крадлива мижитурко, ти си да виснеш на някое дърво докато те изгризат гаргите. И ново правителство от завършили в чужбина с по 2-3 езика, с интелект и визия а не като Тиквока, Цуцко Шестака, Цецка Комонистката, Главчев ...урангутани.
105
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народа не е читав не полицаите.
104
4
 
6
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
Намирам за противно да се коментира доходите на полицаите от гражданите! Според мен гражданите трябва да имат изисквания към работата на полицията като цяло! От друга страна нека ни обяснян подробно къде куца системата и защо престъпниците са на свобода - мафията си има държава, а полицията би редно да им служи / на мафията държава/ , т. мафията си прави каквото си иска с полицията - ако желае /мафията/ то полициято и дрога ще продава ! Ако желае и без пари ще ги накара да и бачкат !
103
0
 
2
 
! Отговори
Икономов преди 8 години
И двете страни в този битов спор поставят неправилно въпроса.Министърът желае да намали разходите в бюджета, което е математически правилно, но идеологически неправилно. Бюджетните дефицити не са страшни, лесно ще ги възстановим с, например, повишаване цената на чипса.Служещите пък желаят битовия си комфорт, но това също е идеологически неправилно. Трябва да се мисли първо за обществото!Затова препоръчвам всички да се консултират с нашите членове и членки от структурите, преди всичко друго!
102
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицията е стожера на власта.Тя е щита на власта.Не им се върързвайте.Тя полицията няма да бъде ощетена
101
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко народа е с теб.
100
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко има 100 платени да го пазят и не му пука за тези на протеста
99
3
 
11
 
! Отговори
Гос'дин полицай преди 8 години
А и забравих да попитам - престъпността ли ни е приборена, съществува сигурност и доверие към полицията ли, устройството и организацията са съвършенни при всяко мироприятие ли или пък са супер кадърни и неподкупни годподата ушеви, че "са ги заслужили" въпросните привилегии, за които настояват?
98
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГЛАС НАРОДЕН -ФОЛККОРУПЦИЯТА Е В партийте и властта бе *** МВР и МО не са властта бе *** загубен затова сме на това дередже от *** народ!!!
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Увеличете заплатите да са както в другите страни в ЕС
96
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДа аз съм полицай, офицер съм. Имам винетка, годишна. Глобявали са ме за превишена скорост, вярно, веднъж и в интерес на истината знака беше в храстите и не се виждаше но минах с 80 а трябваше със 60. Платих си, разбира се и точки ми взеха. И да ти кажа не съм единствен. Даже колегите в кат нямаха актове и наказателни постановления та се наложи аз да им дам от моите та да мога да си взема талона. Е има и гнили ябълки но не сме всички такива.
95
7
 
5
 
! Отговори
С преди 8 години
От утре контрапротест има хиляди заявили желание за участие ,по убеждение.Давай Бойко народа те подкрепя.
94
1
 
11
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
Абре, какъв % е администрацията им към реално работещи на терен? Даси припомним, че шеф на МВР е социолог, а преди това пожарникар - има ли някой който да се изкачва/израсъл от долу нагоре в систмата или администрацията им е с парашут спускана и нема представа за реалността!
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо да използат това което имат срещу...
92
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредния спектакъл на ГЕРБ. Очакваме второ действие - бащицата да клекне пред народната милиция.
91
1
 
10
 
! Отговори
Гос'дин полицай преди 8 години
Последно за 20-те заплати при пенсиониране ли протестирате или за калпавия инвентуар? Щото, ако е за второто, 10-те заплати по-малко при пенсиониране ще отидат точно за това!ПС Колко заплати при пенсиониране получава един лекар, учител или научен работник (подсказка - едноцифрено число е)!?