Борисов изригна към Панов: Атакувате ме политически!

Премиерът не разкри подателя на препратения SMS, бил "трети човек"
Обновена: 14 яну 2016 17:36 | 14 яну 2016 16:14, Веселина Йорданова
128
Борисов изригна към Панов: Атакувате ме политически!
Панов показва получения sms. Снимка: БулФото

Премиерът Бойко Борисов призова ВСС да не го вкарва в политически игри. Той дойде днес в сградата на Съвета, за да обясни, че няма нищо общо с "Янева гейт", предаде БТА.

Още по темата

Борисов обвини председателя на ВКС Лозан Панов, че е направил политическо изказване, защото е разкритикувал работата на ПГ на ГЕРБ и липсата на промени в Конституцията.

Борисов не каза обаче от кого е получил SMS-а, прочетен от Панов на заседанието на Съвета, но заяви, че само го е препратил от трети човек.

По-рано днес Лозан Панов показа, че е получил съобщение от премиера със съдържание: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите за двете каки. Не го приехме".

По повод изказването на Панов, че основните промени в Конституцията са били бламирани, Бойко Борисов посочи, че при формирането на кабинета въобще не е ставало дума за промени в основния закон, защото е било ясно, че няма как да се съберат нужните гласове. Едва по-късно се стигнало до историческия компромис.

"Имам 84 депутата, не мога да променя Конституцията", каза Борисов. Премиерът уточни, че е искал да промени Конституцията, но впоследствие се е оказало, че Радан Кънев иска да си прави нов политически проект.

Той призова членовете на ВСС за институционален мир. "Дойдох с мир да се разделим - вие да гледате вашата работа, ние да помогнем с г-жа Захариева за реформата", коментира Борисов пред кадровиците на Темида.

Премиерът каза, че е готов винаги да се яви да го изслушат, но не да го подканят публично да го разпитват за "някакъв "Гейт".

Той се обърна и персонално към Лозан Панов. "Никого не съм посочил досега за политическо изказване, но изказването ви е политическо. Критикувате ме за моята работа, за решенията на парламентарната група. Откъде накъде вие ще ми давате акъл? Вие ме атакувате политически сега. Дойдох, за да ви обясня, че нямам общо със случая "Янева гейт", отсече Борисов.

Няколко членове на ВСС се опитаха да обяснят на премиера, че решение да бъде поканен на изслушване няма.

Лозан Панов пък каза, че не е видял подкрепата, за която Бойко Борисов говори и по думите му "историческият компромис" е стъпка назад, като на второто четене в парламента бившият правосъден министър е бил оставен сам.

Междувременно ВСС прекрати проверката по случая "Яневагейт". Етичната комисия към съвета предложи проверката да бъде прекратена, защото тя не е успяла да събере достатъчно годни доказателства за извършени нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов ходи до Китай, след което заводът за автомобили "Великата стена" в Ловеч спря работа и 1000 нови безработни. Думам ти дъще, сещай се снахо!
10
2
 
47
 
! Отговори
До Василев преди 8 години
Вътрешният министър още ли не си е подал оставката???Какво чака???? Да претака зелето, разбира се.
9
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бате Боко, на времето, по фашистко, дядо ми пишеше по къщите на чорбаджиите "Да живеее Сталин!" с червена боя. Никой не смееше да го пипа. Страх ги беше хората. Защо не опиташ? Напиши на стените на ВСС "Да живее Путин" и тичай в Банкя да си пиеш мастиката. Мезето - филии смас, ескествено.
8
4
 
34
 
! Отговори
Умната Биби! преди 8 години
Бате Боко , един съвет от стар комунист - купи си здрава ламарина и отзад, пред дупето. Не че е някакава гаранция, но все пак.
7
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ББ допусна груба грешка. ГСП/груба селска проява/ е да прати СМС на Панов. Подтекста е-знаем какво правите, внимавай! Панов издъни кошницата и го утрепа публично! Хората за това подават оставки!Вместо да спре до тук ББ отиде във ВСС. Състоя се разговор между много *** човек и интелигентни/корумпирани/ хора. Резултата го видяхте!Цирк!
6
3
 
56
 
! Отговори
хакер преди 8 години
Както спомена колега в друг пост най-вероятно Боце е объркал адресата на смс и като е разбрал веднага е отпрашил за ВСС да оправя л*йната.
5
3
 
55
 
! Отговори
BGN преди 8 години
Мн гузен ТОЯ, без да го викат се натресе. Почна да им разправя за паркинг за милиони. С какво право си мислили да го прозоват, ама не го извикали. Кви били тее........
4
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поредната тиквена сапунена опера
3
4
 
61
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Гузен - негонен бяга :))), иначе футбол играе.
2
6
 
63
 
! Отговори
Drobeca преди 8 години
Тиквата легна сам под ножа.
1
7
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Панов ПОБЕДА!!!

Спонсорирани публикации