Последните думи на Тодор: "Мамо, спокойно"

"Хора, дайте да се събудим!", призова бащата на момчето
15 яну 2016 12:47,
189
Последните думи на Тодор: "Мамо, спокойно"
Снимка: Facebook

"Той каза, мамо спокойно, падна и повече не стана. Все още не съм си видяла детето. Това са ми спомените. Видях как се опитаха да го спасят и го натовариха в линейката". Това разказа пред Нова тв почернената майка на Тодор от Враца, който бе пребит до смърт от двама братя преди дни.

"Какво е за един баща да затвори на детето си очите, пълни с кръв, кажете ми!?", попита бащата на Тодор.

Още по темата

"Ние все още с всяко отваряне на вратата го чакаме да влезе. Със всяко отваряне на вратата мислим, че нашето дете идва. Какво значи, че детето ми е с лека телесна повреда, след като е мъртво", коментира майката.

"Колко деца трябва да загинат!? Хора, дайте да се събудим!", посочи бащата, като се обърна към цяла България.

"Искаме адекватна реакция от институциите. Обещавам пред детето си, което го няма вече, че ще се борим докрай, за да има правосъдие. Искаме реална, адекватна присъда за тези убийци, защото 5, 10, 20 години не е реално! Никой не може да ни помогне. Искаме поне да спасим другите деца. Нека нашето дете да е последното убито дете. Това искаме и затова ще се борим", категорични са родителите на Тодор от Враца.

Днес съдът гледа мярките за неотклонение на двамата братя, които пребиха Тодор. Те са вече обвинени за извършване на умишлено убийство по хулигански подбуди.

Както Dnes.bg писа, вчера аутопсията на 18-годишния Тодор показа, че момчето е починало от храна, попаднала в белия дроб, а не защото си е глътнал езика, както беше лансирано преди това. Според експерти това може да се случи след силен удар в корема, който да предизвика връщане на храна към хранопровода.

Именно заключението на лекарите доведе и до промяна на обвинението към двамата братя, убили Тодор. Тя беше променена от убийство по непредпазливост в следствие на умишлено причинена лека телесна повреда на умишлено убийство по хулигански подбуди. Така двамата братя ги чака между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако на пешеходната пътека пресичаше някой дядо сега това "добро и невинно" дете ,което държи бокс в ръката щеше да е на мястото на поничките в съда обаче "доброто и невинното" дете е случило на грешните хора не че защитавам поничките но съда трябва да ги осъди най-много на 2-3 г. за убииство по непредпазливост.
83
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има поне 30 души свидетели а те търсят причината за смъртта ами не е слънчев удар
82
7
 
0
 
! Отговори
BG преди 8 години
До циника - другарче, това че един предмет е създаден за нещо или за някаква цел, въобще не означава че не може или не бива да се ползва за друга !!! Преди един месец си припилих една отверка за да я ползвам като минидлето. То отверката не е създадена за това, ама на мен ми свърши работа идеално ! Това че гаечния ключ не е създаден да строшиш на някому главата съвсем не означава че като те цапна с него няма да те боли :))) Пак ти казвам такова понятие като "бокс" и "хладно оръжие" няма !
81
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много натрупана агресия има в обществото... няма как да се реши това нито със съдебна реформа, нито с полицейщина.
80
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако питате мен и Тошко и братята са *** парчета. Утре можеше да убие някого. Така най-добре е станало. Единия в гроба, а другите в пандиза. А ние се оттърваме от 3 мутри. А току виж някой друг на неговия акъл си е взел и поука и се е предотвратил бъдещ инцидент.
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Матей 26:52Тогава Исус му каза: Върни меча си на мястото му, защото всички, които посягат към меча, от меч ще загинат.
78
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тренирал пикльото седем години таеконду,гледал по филмите как някой каратист натръшква по 5-6 човека бебез проблеми и си е мислил ,че ей сега като скочи от колата и размажи тия двамата ще впечатли приятелката си.Само ,че реалния бой е нещо различно от този по филмите.Жалко за момчето ,но никой не му е виновен ,че е изскочил от колата с бокс да се прави на мъж на двама 120 кг мъже.
77
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искрени съболезнования на семейството и близките на загиналото момче. Но какво направихте вие да го възпитате като пацифист ?! Какво направихте да го обучите в антивиктимно поведение ?! Обяснявахте ли му от малък, че комп игрите и тъпите екшани са просто екранна гротеска ?! Обяснихте ли му какво причиняват стероидите ?! Обяснихте ли му, че не е безсмъртен, ако и да тренира таекондо ?! Какво направихте за да го отклоните от чалга-мутренската ценностна система ?! Явно не сте се старали достатъчно.
76
3
 
12
 
! Отговори
Жоре Трабанто преди 8 години
До TulskiТова и аз мога да го потвърдя. Момчето беше агресивно и караше като луд из Враца с колата. Поничките не ги знам, сигурно и те не са цвете за мирисане, просто са се срещнали на кофти място в кофти време, разиграли са си Мортал Комбат както се прави всеки петък пред Буркана и всичко щеше да си свърши тихо, ако нямаше фаталити накрая
75
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужасен съм от интелектуалното ниво на хората в България. Ето и коментиращите тук. То е като на 7 годишни деца,за които има добри и лоши.Не знаете ли,че като цяло в живота а и в конкретния случай няма такива категории.Защо,ако някой каже,че малкият си е виновен,другите си мислят,че е искал да каже,че "поничките" са "добри" и обратното.Едно зле възпитано и очевидно агресивно хлапе,което би пребило а може би и убило с бокс,човек защото пресичал бавно е попаднал на две животни.Толкова ли е сложно?
74
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ейй сетил се мара ле от какво да се събудя аз съм винаги буден и на мене не ми е приятно агресивни шофьори да ми свирят да бързам не аз няма да го бия а ще му запаля бричката
73
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както и да е, тия двамата братя изгоряха! Ама дали са виновни, доколко са виновни не е важно. Важно е да се защити сигурността на правителството!
72
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Родителите са единствено виновни, че не са емигрирали навреме, да дадат шанс на децата си да порастнат в нормално общество и да станат нормални хора...В родината дори да порастнеш нормален, не вирееш ... Вие какво искате да се случва в главите на българската младеж. Фолкпевиците и мутрите са идоли, защото те преуспяват. Мутра е премиер. Само насилие по новини. Местни дерибеи във всеки град. Старците бити от "малцинството"..Очи и уши имате, знаете какво говоря..
71
1
 
15
 
! Отговори
Горан преди 8 години
С това, че бокса е оръжие за нападение съм абсолютно съгласен! Ама, има и голям недостатък, ако удариш по-силно като нищо ще си изпотрошиш и пръстите с него. А, бе глупава работа!
70
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори и да ги е предизвикал, това не ги оправдава да го налагат, докато го държат. Все пак са двама, можеше просто да го ошамарят и толкова. Тяхното вече не е защита, а са искали да си отмъстят, ама не са усетили кога да спрат и са се увлякли. Така реално си е умишлено убийство.
69
0
 
24
 
! Отговори
циника преди 8 години
Вижте какво, българското общество е варварско. Двете страни са можели във всеки момент да се оттеглят и две минути след инцидента щяха да са забравили. Но не, ***, които могат да иси изявят егото в улично правосъдие и заради един клаксон и няколко разменени псувни се стига до сбиване, отнемане на човешки живот и затвор за останалите. Това е варваризъм - абсурдно дребни ситуации да водят до саморазправи и смърт.
68
6
 
31
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Eй като овце сте братче. Поничките ли са кво са там ок имат вина, но голямата вина си е на хлапето. Тия дето ридаете и скимтите имате ли си на идея какво поражение нанася удар с бокс в главата а? Нямате, ами ако хлапето беше уцелило противник с метала в черепа ко прайм а? Щяхте ли да скандирате по улиците и форумите" младеж уби садистично едната Поничка" Тъжно е да , но Къде бяха родителите му да го научат на това как се живее цивилизовано? Що не го научиха ,че 18 vs 2x30 и г. не е добра идея
67
0
 
5
 
! Отговори
Ваня преди 8 години
До СкитникЗависи от нас, но ние си траем. всеки се е затворил,не сме общество. Не обичам клишетата за гражданското общество, но пък ние тук нищо не сме. И кой с бокс излязъл, кой се ядосал и скочил на друг... и айде убийство. Човешкия живот вече никой за нищо го няма. Колко му е да претрепаш някой, дори и за нещо дребно да е. Сякаш няма никаква добрина вече у българина масово. Вярно, че живеем с един куп проблеми и трудности, но това не е оправдание да сме..лоши.
66
3
 
7
 
! Отговори
циника преди 8 години
68, хахахах, сладур! Всякакви подръчни материали, включително и гаечен ключ могат да се ползват при самозащита, драги. Само че боксът не е създаден за друго освен да нанасяш поражение върху друг човек. Ясно?! И да, много е интересно как точно боксът може да се използва за самоотбрана от човек, който не може да нанася примерно удари? Защото такъв човек би могъл да се защити с пистолет или нож, но не и с бокс.Боксът е просто едно продължение на нечия тъпов.ата агресия.
65
2
 
16
 
! Отговори
пп преди 8 години
До БГ другарю аз съм виждал бокс и повярвай ми не знам как това момче не оставил единия на място с него. Това не е оръжие за самозащита и е страшно да те ударят с такова. Явно не ги е отцелил.