Народен дълг: Служи в армията, бъди патриот!

Патриотите настояват за връщане на казармата. А вие как мислите?
5 фев 2016 19:31,
330
Народен дълг: Служи в армията, бъди патриот!
Снимка: Булфото, ахрив

Трябва да има регистър на мъжете, годни за военна служба. Зад тази теза застанаха бившият министър на отбраната и лидер на партия "Нова алтернатива" Николай Цонев и доц. Милен Михов, ВМРО в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Идеята на ВМРО и на ПФ за връщането на казармата е доста стара", коментира доц. Михов. По думите му тя се потвърждава и от съвременното състояние на отбранителните способности на страната от предизвикателствата, в които живеем.

Той поясни, че членството на НАТО не може да замести необходимостта от формирането, създаването и развитието на отбранителни способности, което е задължение на всяка една държава.

Още по темата

"Проучване от преди година показва, че 72% от българите от всички политически партии, съсловия, възрасти и групи, подкрепят въвеждането на казарма, а над 81% подкрепят идеята за възстановяване на строителни войски и използването им като интеграция на ромското население", добави той.

Цонев застана зад тезата, че армията нито е образователна, нито възпитателна институция, а всеки който служи в нея отбива своя дълг към родината. Според него при сегашните обстоятелства, които съществуват за България при страна членка на НАТО и това, че имаме професионална армия, "може да бъде въведено да се служи доброволно".

Анкета

За или против връщането на казармата сте?

"Тези, които желаят, могат да служат 3 или 4 месеца доброволно в армията, а след това могат свободно да се нарекат патриоти", поясни той.

По приблизителни данни в България се водят около 1 млн. мъже, които имат военна подготовка и са преминали през някаква военна служба, "но не съществува регистър, в който да е посочено къде се намират тези мъже", коментира доц. Михов.

"Никой обаче в България не знае колко от тези един милион действително живеят в границите на България, къде живеят, защото в продължение на дълги години тази мобилизационна дейност е занемарена. Една част от тях от години живеят в Европа и по света. Ние дори не знаем точното местонахождение на тези хора, които имат военно обучение. В този смисъл се отваря решение за предложението на МС и е първа стъпка към нормализирането на мобилизационните списъци и подобряване на мобилизационната готовност", обясни доц. Михов.

Методите за служба в армията са различни по света, посочи Цонев. Според него след като вече в България има професионална армия може само да се добави нещо или да се надгради.

"Трябва да се работи изключително усилено за възстановяването на отбранителните способности на България", смята доц. Михов.

Цонев обясни и каква е разликата между резерва и запаса. По думите му резервът, който е въведен в България е напълно излишен, а разликата е в това, че в резервът се привикват хората в мирно време, а през военно време всички са запасни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тая скапана , ограбена теритирия наречана България със столица един пропаднал наркомански, ***....ски град не бих воювал ама никога.
133
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИСКАМЕ РУСКИ ТУРИСТИ ПЪК ВИКАМЕ ТУРСКИТЕ ЛЕТЦИ ДА ГИ ОХРАНЯВАТХАЙАААА АЙЙЙЙ АЙЙЙЙЙТОЛКОЗ ВИ Е МОЗЪКЪТХАХААААААА
132
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЧиЧо СамТрябват ни малко българска войска, че да си разчистим сметките с Русия. Драги българи, ще ви сложим на първа линия, защото не ни пука за вас. Биг брадър, САЩ----------------------- Те това е истината - на чичо Сам му трябва пушечно месо, че не му се прехвърлят американци чак до Бг. Може да ползва местните ***. Ама да се разберат там с Хелзинския комитет кво ще правят с братята роми, ще ги пускат ли на първа линия или ще ги пазят да берат желязото след сражение.
131
4
 
8
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Само така трябва- служи в армията, бъди патриот, върви умирай в Камбоджа, Кербала или в Ирак !!Никой не е крадил, само безбожно грабил ! Защо не проговорят швейцарските банки? Че само там ли? КТБ е едно нищо ,пред 26 годишното дране на "българската овца" и ще продължава още години напред, както ни завещаха успешните политици , от рода на Черния Ваньо!!!!
130
1
 
11
 
! Отговори
Лъчезар преди 8 години
"Трябва да се работи изключително усилено за възстановяването на отбранителните способности на България" - Ииху + Машала + Бравос. Отбранителни способнасти срещу какво и кого. Мисля, че за значителна част от населението това означава да се браним от тези "българи" за която България е просто търговска марка. Мен ще ме е срам да се нареча патроит докато патриотъзмът се дефитира от шайка безкрупулни хора съобразно техните лични интереси.
129
2
 
0
 
! Отговори
ко рече преди 8 години
То пък един живот...
128
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Луди хора. за 5000 лева да се бият в ИРак. не бих се бил и з 1 милион. Животът е безценен.
127
6
 
10
 
! Отговори
Старото преди 8 години
Трябва да се върне службата,задължително!На 40 съм,и виждам,че сегашните мъжаги са мъже само в дискотеките-нашмъркани,харчат парите на потните си родители,а една гайка не могат да завият.Малцина от младежите се опитват да се развият.Съжалявам,но това е истината.Не,че тези наемници правят нещо полезно,но те са решили че така им е по удобно-за нищо вземат пари.
126
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩО ,БЕ ....кво му е на ИД-то...??!!!Нали дават ,, по 3-4-жени....ха,ха,хааааааааааа....Тъкмо , за целата работна седмица...!
125
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Тиквата да ми дава 5000 евра заплата и ще си помисля дали да пазя границата"=============Тиквата не само няма да ти дава 5000 евра заплата, но ще те прекара хем да служиш, хем да му плащаш.Тиквата дали ще пусне внучето си да служи в казарма или тая служба я гласят само за нас балъците?
124
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идат новите "НАБОРНИЦИ" ---от Сирия и Ирак , това лято!ПОСРЕЩАЙТЕ ГИ ....И ГИ ВОДЕТЕ В КАЗАРМИТЕ ДА ВИ ЗАЩИТАВАТ!НИЕ СМЕ ПАС.....!
123
6
 
13
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
С УДОВОСТВИЕ ЩЕ СЛУЖА ЗА РОДИНАТА СИ МАКАР ЧЕ ЖИВЕЯ В МОСКВА.ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО КОЕИО ГО ИМАЕ ДО ЕДИН ДА СЕ МАХНАТ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ТЕ СЕ КРАДЦИ И ПРОДАЖНИЦИ
122
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БИЯ СЕ "ЗА ПАРИ"...в ? и $....!ЗА ......."ГОЛО ПАТРИОТАРСКО КОМУНИСТИЧЕСКО ДУПЕ" ------НЕ!ИМАМ СИ ХАРАКТЕР и ВЪЗПИТАНИЕ..!
121
1
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Армията - това е въоръженият народ. Ако народът беше въоръжен, все щеше да се намери кой да го поведе. И тогава щяхме да изчистим и биячите, и проститутките и всички, които разграбиха държавата.
120
2
 
6
 
! Отговори
eni4er преди 8 години
Новобраците от Сирия и Авганистан вече са тук ,скоро ще ги разпределим по казармите
119
0
 
8
 
! Отговори
Тече подготовка преди 8 години
- Моня, а что, будет война?- Нет, Софочка, будет такая борьба за мир, что камень на камне не останется.
118
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия хрантутници от парламента с многото милиони сами да си се пазят
117
4
 
13
 
! Отговори
Хайнрих преди 8 години
За кого да служа и да се бия? За тия биячи по дискотеките? За наркоманите в Банско и Слънчев бряг? За леките жени? 90% от младежите не знаят за какво става въпрос, те нямат възпитание, родолюбие, ценности и морал. Защо да си дам живота за тях? Единствените за които си бих дал живота при военно положение са семейство, близки и приятели. За *** и болна нация няма смисъл.
116
0
 
4
 
! Отговори
до 196 преди 8 години
По лошото ще бъде Когато Сирийската опозиция стане Българската опозиция и се омеши с Ислямска Държава че и започне да ни брани от Режимът на Бойко Борисов в България
115
5
 
2
 
! Отговори
Black Sea преди 8 години
До 193То и теб никой не те е питал искал ли си Варшавски договор ама си се клел.Тъй че млък.