Нововъдения: Ще плащаме винетката със SMS

Екстрата ще влезе в действие, когато стикерите станат електронни
3 апр 2016 09:14,
41
Нововъдения: Ще плащаме винетката със SMS
Снимка: Архив Bulphoto

Нова услуга слага край на триковете с винетките. Те ще може да се плащат и чрез SMS. Това обяви вчера шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров, пише "Стандарт".

Още по темата
Екстрата ще влезе в действие, когато стикерите станат електронни.  Тази система стартира през следващата година. "Ще има още и онлайн продажби, остават и традиционните начини по бензиностанциите", обясни инж. Лазаров.

Той разкри също, че 40% от третокласните пътища остават безплатни. Става въпрос за шосета към населени места, до които няма други маршрути. 

Шефът на АПИ отсече, че причината за катастрофите не са лошите пътища, както смятат от ЕК, а бясното каране. "Статистиката показва, че проблемите идват, когато настилката се оправи и започват гонките", заключи инж. Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Ts преди 8 години
Sreden p-rast.:-)*Taksi samo.:-)**Polzvash - plastash.:-)***Ne polzvash - ne plastash.:-)
36
0
 
4
 
! Отговори
дфд преди 8 години
Най-лесния вариант е винетката да е в горивата.Колкото повече зареждаш ще плащаш повече .Транзитните с тол такса.Тези който правят пътя са длъжни да го подържат в гаранционния срок.Ама нали искат да може да се краде за това не им е изгодно да направят правилните промени!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е като как ще става плащането на електронна винетка на бензиностанция?Щото не ми е ясно? Както и с пръстовите отпечатъци.Накрая да не стане както със цифровизацията - мушкаш единия край на кабела в антената, другия в телевизора, и готово?
34
1
 
3
 
! Отговори
Поразяват и с РАК преди 8 години
Холограмните отпадъцi от винетки,застрахователни стикери и онези на тех прегледи са КАНЦЕРОГЕННИ..
33
2
 
2
 
! Отговори
Арести за престъпниц преди 8 години
мръсните оръжия са произведени нарочно с цел поразяване на милиони както с обемно обсебване и проникване така и чрез нелечими холограмни отпадъци..Попаднали в телата на жертвите се ползват за декодиране и последвало обсебване..ИСкат се показни растрели на виновните длъжностни лица за поразяването на милиони Българи и гости ..
32
1
 
0
 
! Отговори
АМАН от терористи н преди 8 години
Stawa Въпрос на тежко терористични анти земни холограмни оръжия маскирани като винетки..
31
0
 
5
 
! Отговори
Цанко преди 8 години
Хайде стига с това бъдеще време, от Татово се сме на ЩЕ и до сега само гризем дървото Както казват легендарните Куин в една своя песен Искам всичко, искам го сега
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е БКП-БСП да гладуват и мизеруват за да разберат как народа мизерува при тях над 50 години . Иначе за другите не знам какъв им е капитализма .
29
1
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
оооооооо последните години ГЕРБ изместват БСП , БКП осезателно по крадене и строене на безплатни магистрали , зали,централи ,сини зони такъв капитализъм построиха ГЕРБ и Бойко , че задминахме Германия , те наще аутобани са в пъти над Германските , а таксите , винетките , данъците , акцизите , еко таксите миля че вече са в челните места според страните членки на Европа !
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България никой няма право да краде или да си пълни джобовете с пари. Това е запазена територия за БКП-БСП . Цели 50 години крадохме , а сега някакви се наместиха на нашето място. Това не е правилно , и моля да ни освободите местата , защото огладняхме .
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винетката пълни джоба на Цветелина Бориславова + Бойко Борисов - ама народа отде да знай ?
26
0
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
ама разбира се че с смс , ще стане ясно къде отиват парите - в джоба на фирмата на Цветелина Бориславова , където отиват и сега парите от Винетките - ква е разликата каква ще е винетката ?електронна или стикер след като отива на едно и също място ?при бат Бойко !
25
1
 
5
 
! Отговори
художника преди 8 години
Това с СМС-ите е добра идея. Решавам да пътувам, пускам СМС стигам крайната точка, седя, колко то си искам и на връщане пак пускам СМС, за да се прибера. Практично и икономично.А и статистиката ще може да покаже трафика в България във всеки един момент.Ако го направят така, всеки ще е наясно за какво дава парите си, а не като сега- плащаш за цяла година и колата ти стои пред къщи щото не знаеш колко пъти и в кой момент ще ти дотрябва.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ново 5 в Ямбол.Цената на газа в цялата страна пада с 23 процента в Ямбол само с 12 процента.После всички бягали от провинцията в София.Няма демокрация и пазарна политика в Ямбол.
23
0
 
5
 
! Отговори
Песимист преди 8 години
Както се казва в една поговорка : Поживем- увидем ! Както всичко в България едно се говори, друго се прави. Колкото до тази електронна винетка от сега казвам че няма да влезе в употреба другата година. Все нещо ще намерят да я отложат с поне 2-3 години....а хората в цивилизования свят вече ще са кацнали на Марс.....
22
0
 
8
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Тоя направи най голямото откритие.Разорете всички пътища и катастрофите ще спрът.Така камионите няма да рушът пътя.Не че в другите държави те го рушът.
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искаме си социализЪма на Тодор Живков . Не плащаш винетки , няма леки коли по пътищата , няма пътища , няма нищо по магазините и най важното крадеш си колкото искаш от държавните фабрики и ТКЗС-тата . За сметка на това имаше лагери в Белене и Скравена , прасетата си ядяха хората . Абе въобще живот си живеехме . Искаме си социализЪма..а..а..а
20
4
 
19
 
! Отговори
Салахадин преди 8 години
Аз обаче много държа да ми кажат:С какво "ДНЕВНИТЕ ФАРОВЕ" спомогнаха за намаляне на катастрофите?Тая тема няма да я подмина никога :)
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плащахме дълговете на Тодор Живков - сега ще плащаме дълговете на БОДИГАРДА му Бойко Борисов !
18
2
 
12
 
! Отговори
made in Bulgaria преди 8 години
благодарение на Бойковите дейности - има едни 35 милиарда , които ще ги плаща този мързелив , мрънкащ и неграмотен НАРОД БЪЛГАРСКИ !