Протест: Млад мъж си купи винетка с жълти стотинки

Държавата се отнасяла нетрадиционно с него, решил да й отвърне
10 фев 2016 08:38,
61
Протест: Млад мъж си купи винетка с жълти стотинки
Снимка: БТА

Млад великотърновец плати днес винетката си за автомобила с жълти стотинки, пише вестник "Труд".

Михаил Димитров избрал такава форма на протест заради увеличението на винетните стикери. Той сподели, че досега винаги е плащал винетката за автомобила си с банкноти, но тази година решил сумата да бъде в жълти стотинки.

"Като цяло държавата нетрадиционно се отнася с нас, като ни увеличава таксата за винетен стикер, съответно и аз отговарям по този начин на повишената цена на винетката", се мотивира 26-годишният дипломиран агроном.

Михаил решил едва преди седмица да плати пътната такса по този начин. Той бързо събрал сумата, тъй за тази кауза му помогнали десетки приятели. "Всеки си разби касичката и ми донесе това, което имаше там. Първите около 40 лева бях събрал за около половин година, като те бяха за съвсем друго нещо, но в крайна сметка ще ги дам за винетка, останалите 57 лева успяхме заедно да съберем само за седмицата", която мина, разказва ентусиазирано Мишо.

Днес той донесе в местното управление на АПИ найлонови пликове, като в единия бяха събрани 35 лв. по една стотинка, в другия- 40 лв. по две стотинки, а в третия - 22 лв. от монети по пет стотинки. Трите пакета тежат общо 12 кг. и бяха предоставени на касата във ведомството.

Въпреки създаденото неудобство, стотинките бяха преброени от монетоброяч, като процедурата отне около час. Служителите на Областно пътно управление споделиха, че това е първият случай на подобно заплащане на винетен стикер.

26-годишния Михаил е категоричен, че ако правителството не предприеме мерки и цената на винетката остане същата, догодина пак ще я плати с жълти стотинки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми като Винетка се взема за жълти стотинки, тогава що ревете, че е скъпа. Ето доказателство, а журналистите можете да напишете умопомрачителното заглавие "Винетка за жълти стотинки"
42
0
 
0
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
Аз заради това не съм я взимал мойта нова Винетка, защото имам скътани около 30-40 левчета, имам още докато направя до 97, но няма да мърдам дотогава от града с колaта :) ... Си е**ло м**ата е положението в което сме всички, нямат наяждане ония от горе.... богоизбраните!
41
1
 
2
 
! Отговори
чико преди 8 години
Лелеее че тъпанарски протест, да тормозиш служителите! То така може ида набиеш момичето на бензиностанцията за протест против високи цени на бензина бе! А като дойдат изборите сигурно протестира, като остави любителите на кебапчета да му изберат управници.
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червени каскети, кога ще почнете да се самозапалвате? Искам да гледам клошарско шоу!
39
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само е тормозил невинни служители.Този е жалък селядурак, а не агроном.
38
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Елате във Варна да видите - почти есяко семейство е с по 2 коли, много са и с по 3 коли!А ревете, че нямате пари, така ли?Мафиотите които фалираха КТБ ви вземат с този фалит хиляди левове на човек, тях търсете, а не тези 35 лева на винетка!Че 35 лева пари ли са сега ?!За човек, който има кола 35 лева са нищо.
37
11
 
10
 
! Отговори
pepe преди 8 години
Поредният тъпнар!!
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставка веднага !
35
8
 
15
 
! Отговори
онзи преди 8 години
И какво като даде 97 лв на стотинки? Измъчва служителите, които ще ги броят. Лиляна и Бойко ги боли .... защото е важното парите да влязат в бюджета. Как са влезли, никой не го интересува. Честно казано не хващам защо е цялата тази какафония относно винетките... +30 лв на година са +2,50 лв на месец.. 2,50.. литър и малко бензин.. половин кутия цигари.. 2 хляба.. 3 кисели млека.. 2,50.. не знаех, че активните шофьори са "толкова обедняли"..
34
1
 
13
 
! Отговори
гост преди 8 години
Не сте прави, че е *** човека!Накарал е приятелите и познатите му да му съберат пари за винетка, кое му е *** на човека. Вместо 97 лева е платил своите 40 и 57 от приятели, тоя трябва да ни стане финансов министър! :)
33
5
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 8 години
ОСТАВКА
32
3
 
20
 
! Отговори
Бойколизците преди 8 години
Тука няколко гласоподаватели и бойколизци на Герб се опитват да манипулират , като плюят по човека! Ами съжалявам ама ако вие бойколизци сте на топла бойкова службичка и взимате достатъчно пари и бонусчета От Бочко за да си купите винетка и да живеете добре , този човек няма пари и има само жълти стотинки заради стабилността в държавата!
31
0
 
3
 
! Отговори
Иво преди 8 години
До АнонименПич, не четеш.... "...Днес той донесе в местното управление на АПИ найлонови пликове,...."
30
12
 
7
 
! Отговори
Истината е .... преди 8 години
Че тоя е мноо *** , типичен индивид с едноцифрено iQ , първо е губил 1час да ги брои в къщи , и после 2 часа на касата и доволен останал хаха ако така протестира и пред ВиК , Парно т.н. ще му спрат тока , защото няма да му е останало време да га плати
29
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** , какво са ти виновни служителите на безнзиностанцията само , *** протестирай пред НС , като си толкова недоволен *** търновски
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е за това няма скоро да се оправим. В друга държава, с малко по-осъзнати граждани, примера на човека щеше да се последва от хиляди и да доведе до блокиране на АПИ, подобно на блокирането на една банка в книгата "Банкери" на Артър Хейли. А тука обратно, празните саксии са многократно повече и всеки протест се саморазтурва от противниците на протеста. Наистина идеален материал за мутро-олигархична диктатура и геноцид.
27
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кучето ми е по умно от тоя индивид
26
2
 
5
 
! Отговори
ККК преди 8 години
определено е наказал бензиностанцията и чакащите след него ... Свинетката ще си вземе своето по банков път .... вариант е също да почнем да чупим новите камери дето ще регистрират евентуалните електронни винетки
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И свинетка си го премести... опа, тя няма какво да премести. Създал е затруднение на машината пребрпяваща монетите.
24
6
 
5
 
! Отговори
SS преди 8 години
И какво от това...нали си плати 97 лева,какво като са били на стотинки,че е и чакал да му ги преброят.Ще плащате и ще си траете ,балъци !