Масово спират детските на антиваксъри! Защо?

760 хлапета са останали без помощи само за 3 месеца
19 май 2016 08:44,
362
Масово спират детските на антиваксъри! Защо?
Снимка: Reuters

Бум на семействата, останали без детски надбавки, защото не са ваксинирали детето си със задължителните ваксини. Средно по 760 хлапета са останали без помощта в периода януари – март 2016 г.

"За сравнение през същия период на миналата година са били 78 деца средномесечно", обясняват от Агенцията за социално подпомагане (АСП), цитирани от "Монитор".

Според личните лекари това са основно деца от малцинствените групи, а и от семейства, които са против задължителните ваксини.

"Основно това са родители, които четат в интернет истории за това как ваксините отключвали аутизъм", обяснява д-р Красимира Стоева.

Сред тях е и Мария Иванова, която твърди, че след поставена ваксина на сина й той спрял да говори.

"След изследвания при холистичен лекар за наличие на тежки метали му беше поставена диагноза живачна интоксикация. Няма да ваксинирам повече децата си", категорична е софиянката. От години родителски организации настояват да отпадне задължението им да представят бележка за имунизация при отпускане на надбавки.

"Това е въпрос на избор. Аз като родител не искам да подлагам детето си на риск и в замяна на това получавам санкция", недоволства Мария.

Според Закона за семейни помощи за деца санкцията за родителите, които не ваксинират децата си, е същата като тази за семействата, които не пращат хлапетата на училище.

"И двете неща са задължителни, съответно и санкцията трябва да е еднаква", обясниха от социалното министерство.

През първите три месеца на година 493 хлапета средно на месец също са останали без детски надбавки, защото не са посещавали задължителната предучилищна група. В сравнение с първото тримесечие на миналата година броят им намалява, отчитат от АСП.

"През януари – март 2015 г. са били преустановени месечните семейни помощи на близо 660 деца", обясниха от агенцията. Намаляват и санкционираните родители, които не пращат децата си на училище.

Всеки месец по 5111 хлапета между 7 г. и 8 г. са оставали без финансова подкрепа от държавата, защото имат над 5 неизвинени отсъствия от час. За сравнение през първото тримесечие на миналата година броят им е бил с над 1000 повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КироОще е психопат, Tъп и беден.
283
3
 
6
 
! Отговори
Халиф Мезути преди 7 години
Едно време хората са си правели по 8-10 деца, с надеждата да оцелеят 2-3. Страхувайте се от ваксините, средновековни скотове, вие не сте за 21-ви век. Това е, друго няма какво да се каже.
282
5
 
2
 
! Отговори
kireza преди 7 години
България,след влизането в НАТО и ЕС е длъжна да изпълнява програмата "ЗЛАТЕН МИЛИАРД",т.э. да унищожава населението си....Това не са ваксини,а стерилни препарати!!!Скоро стерилните семейства ще надхвърлят 1 млн.Сега пуснаха и "ЗИКА",която зараза не убива но на 100% стерилизира момичетата.....Ето това са ЕС и Сатанинските Антихристки Щати.....След 1989 год. ни управляват абсолютни престъпници,без значение на цвят и пол!!!Ех св.Борисе,ела и ги накажи,както наказа продажните боили - до 9-то коляно
281
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не се ваксинираш означава само безотговорност както към себе си, така и към обществото най-вече!!!
280
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Доверие във ваксини?Вярвай на бгмама тогава!
279
5
 
9
 
! Отговори
t-rex преди 7 години
до 320 ФактКои са тия високообразовани хора?! Такива дето завършват колеж по интернет? Я се опитай се да обясниш на някой лекар че ваксините са вредни! Вярно е, че има странични ефекти в изключително редки случаи, но риска е невъобразимо по-голям ако детето не е ваксинирано. Добре е човек да прочете малко научна литература по темата, а не само мнения на кухи *** в бгмама!
278
6
 
6
 
! Отговори
t-rex преди 7 години
По-сериозни трябва да са санкциите. Това са хора които са напълно неграмотни от медицинска гледна точка (като веганите между другото) и поставят на риск живота на децата си водени от измислици за корпоративен заговар на фармацефтичните фирми. Истината е, че благодарение на ваксините детската смъртност в развития свят в продължение на годините е намаляла стотици пъти, да не говорим че едни от най-страшните болести вече са изчезнали.
277
6
 
6
 
! Отговори
gtf преди 7 години
абе те за хубаво са създадени ваксините, ама кой ги произвежда и кво има вътре ...особено пък в турските ...
276
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФактКои са тия образовани бе? Тия дето ми говорят за живак ли бе? Писах ти моя приятелка почина на пътечката за бягане! Следователно спорта убива! Да го забранят! Образованите в Европа не спортуват! Всеко може да си говори простотии колкото желае но когато детето ти ще носи последствията първо помисли.
275
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АНТИВАКГлупости живак невротоксини. Никой не говори да си сложиш ваксина против грип. АНТИВАК ами ако детето ти се зарази с тетанус? Тогава какво ще му кажеш? Маме за твое добре имаш гърчове които ти трошат костиците? Глупости задължителните васкини са създадени с цел а не някой да ми говори за живак. Простотията не е оправдание но за съжаление заради нея страдат невини.
274
1
 
4
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
АНТИВАК: съжалявам, че ти се е случило това. Добре се, че си се оправил. Възхищавам се на хора, които превъзмогват такива неща в живота си.
273
2
 
5
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
"До бай иванти с руска ваксина ли си се боцнал?"не съм много сигурен дали руска или турска ме боцнаха, но имам хемороиди сега.
272
11
 
10
 
! Отговори
АНТИВАК преди 7 години
Хайде и аз сега:1. Аз съм пострадал от ваксина- дифтеткок. Доста време ходех като патица и единия крак изпускаше тялото от време на време. През пубертета се стабилизирах. 2. Когато се прави ваксина организма трябва да е готов - да е напълно здрав, да е чист!, да се поеме витамин Ц в големи дози и цинк..и по възможност да не е на невръстно дете. 3. Поне 50% от поставяните ваксини са ненужни.4. Във всяка ваксина има коктеил от невротоксини - живак и подобни. В това е проблема!5. Това е бизнес
271
9
 
7
 
! Отговори
Доверие във ваксини? преди 7 години
Доверие във ваксините? Нека погледнем календара за имунизации - детето не се родило дето се вика и в първите му ЗВА ДНИ ОТ ЖИВОТА - трябва да му с сложат 3 ваксини!!!! А какво има в тези ваксини някой да знае?
270
2
 
5
 
! Отговори
perekly преди 7 години
До родител- Да си глупав е разбираемо, да си *** е приемливо, да си лъжец е подсъдно и непростимо. А всичко това , заедно е много тежка диагноза.
269
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До родителКатегорично потвърди, че си психопат. Тежък психопат.
268
7
 
7
 
! Отговори
Незабавна оставка! преди 7 години
Москов трябва да си ходи! Заради унищоженото доверие във ваксините, този човек е заплаха за националната сигурност! И няма значение колко пари е спестил или спечелил за някого!Оставка!
267
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
И какво са виновни хлапетата,че родителите им не ги водят на дет.градина,или не ги ваксинират,че ги лишават от детски надбавки?така държавата също е в нарушение,защото тя е длъжна да плаща детските.Да измислят друго решение,тук не са прави.
266
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бай иванти с руска ваксина ли си се боцнал?
265
2
 
17
 
! Отговори
dp преди 7 години
"Холистичен лекар" "живачна интоксикация" (откога и "отравяне" се изгуби в БГ речника бе),и това от ваксина....Основното разслоение у хората днес не е това на бедни/богати а на грамотни/неграмотни.Пропастта е огромна, едни не са по-напред от пещерния човек а други правят чудеса.И тия с пещерно образование имат мнение какво е най-добро за поколението им.... мале мила.

Спонсорирани публикации