14-годишен пианист събра погледите във Варна

Тони свири всеки ден в Морската градина, събира пари за конкурс
21 юли 2016 12:00,
11
14-годишен пианист събра погледите във Варна
Снимка: Нова тв

Един малък музикант се превърна в истинска сензация във Варна. 14-годишният пианист от Шумен свири всеки ден на входа на Морската градина, за да събира пари за участие в Международен музикален конкурс.

Тонислав свири по 12 часа на ден и това отдаване на музиката му носи две първи места само през тази година. Най-много обаче се гордее с приза си от Националния конкурс "Децата на България".

Там печели сърцата на публиката и на журито, сред които е и известният пианист и преподавател проф. Ростислав Йовчев, с изпълнението си на Опус 9 на Шопен.

"Музиката на Шопен, романтичната музика - това е нещо изключително", казва Тони и пояснява, че да свири толкова трудни произведения на неговата възраст не е трудно, защото "възрастта не се определя от физическия изглед, а от психическата насока".

Изключително талантлив и твърде зрял, Тони свири пред стотици минувачи в Морската градина всяка вечер. Твърдо решен е да продължи да печели призови места в конкурсите, но за да се случи това, са нужни средства. Вече е пропуснал престижните "Вива пиано" и Гранд При "Виртуозо" в Лондон, защото таксите и разноските са непосилни за семейството му. Има покана да участва в Международния конкурс "Атанас Стоянов" в София през октомври и затова всяка вечер свири в Морската градина.  

"Таксата е висока за нас, за нашия бюджет. Освен това ние трябва там да пренощуваме някъде, защото конкурсът ще е два дни и трябва по някакъв начин да подпомагам самия себе си", казвапред Нова тв младият пианист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до ме На входа на Морска градина
8
0
 
1
 
! Отговори
ме преди 7 години
До Ген полк ГадорянКъде свири Тонислав?
7
1
 
5
 
! Отговори
соня преди 7 години
Милото детенце...родило се е в пропаднала държава. Но съм сигурна, че не е далеч момента, когато ще покорява върхове сред нормални и интелигентни...
6
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
за геи паради има за такьв талант няма това не е евроатлантическа ценност
5
0
 
9
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Браво на момчето!
4
2
 
2
 
! Отговори
фдсфдс преди 7 години
аз съм от сф и нямам работа във варна.... направете сметка !
3
0
 
11
 
! Отговори
diavolcheto преди 7 години
Унизително е ! " Няма унизителен труд!", ще кажат някои. И да, това е така. Но, в случая, е унизително за таланта, който трябва да бъде подпомогнат на всяка цена, за да се развива, да гради музикалната култура на България, да покаже на света " какви е деца раждала, ражда и сега...България".Няма да е далеко времето, когато това детенце ще гради културата на една друга страна. Както и много други талантливи деца, от много години! А момченцето се нуждае и от почивка, нали?
2
1
 
8
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Всеки ден минавам покрай него с колелото. Свири наистина красиво. Ще му оставя някой лев. Изкуството трябва да се поощрява.
1
1
 
23
 
! Отговори
vse edno: преди 7 години
разбира се, че няма пари. нали тези, които имат средства са закърнели откъм култура...за ритнитопковци - има. Ама и те са сродно нискочели....от едно стадо са