Синът на сгазените мотористи: Просто това е България!

Вярвам, че ще има правосъдие един ден, обяви Владимир
5 авг 2016 09:00,
141
Синът на сгазените мотористи: Просто това е България!
Снимка: Булфото

Вярата ми остава. Вярвам, че ще има правосъдие един ден, обяви Владимир, синът на убитите при катастрофа от турския гайсербайтер Фарук Бекташ - Бойко и Таня Бойкови.

След като бе пуснат под домашен арест от съда Бекташ избяга и бе обявен за общодържавно издирване.

"Аз осъзнах, че той ще избяга още когато го пуснаха. Още тогава ми стана ясно", каза Владимир. Когато разбрал, че Бекташ е духнал, мъжът реагирал спокойно.

Още по темата

"Нямаше яд и гняв. Няма смисъл. Който нож вади, от нож умира. Преглъщаш и продължаваш напред. Просто това е България", заключи той пред bTV.

Припомняме ви, че родителите му загинаха на 24 юли край Драгоман, на път за Австрия, където живее Владимир.

"Чух за катастрофата, но помислих, че са двама мотористи, на два мотора. Сестра ми ми каза, че са родителите ми", обясни той.

Баща му бил печатар по професия, а още от дете карал мотор. В последните 5 години се запалил сериозно. Майка му пък била детска учителка и следвала мечтите на баща му.

След нелепата смърт на семейството мотоциклести от страната направиха спонтанти протести пред турското посолство в София.

Пред турския посланик Сюлейман Гьокче мотористите поискаха сънародникът му да бъде върнат у нас, за да бъде съден.

Макар да обяви, че той няма пръст в изчезването на Бекташ, дипломатът изрази възмущението си от протеста.

"Демонстрацията е незаконно организирана и криеше потенциала да се превърне в насилствена. Не знаехме защо тези мотоциклетисти са пред посолството, но те се опитаха да нахлуят в него", коментира посланикът пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че разчита на закрилата на местните власти и определи ситуацията като скандална.

"Не можем да бъдем отговорни за гражданин на Турция, това е прерогатив на българските власти", категоричен бе Сюлейман Гьокче.

И днес се очаква да има протест, отново пред турското посолство. Протестиращите се заканват да пренесат демонстрацията си пред МВР, Външно министерство и пред парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде бе!?България му била виновна на тоя ка****?То в другите държави катастрофи не стават а?Когато се заговори за войната по пътищата имаше по около 1100 смъртни случая на година.Сега са около 600 т.е. почти двойно по-малко, но журналята не престават да сеят смут, страх и омраза у хората към собствената им страна.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сякаква бандитска *** бяга от бъклгарското опраскано от Станишев правосъдие.Малкия Маргин,Брендо,Галеви,Йоско,сега и този турски убавец
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдиите интерпретират законите както си искат или във посока от която са получили обаждане.Ако съдията беше решил можеше да остави турчина в постоянен арест,но те усложливо го пуснаха за да избяга и да не се нагнетява напрежение с Турция.Това са съдебни ПРАКТИКИ ,не законови а съдебни Практики.Във това бягство е замесено и българското правителство което е оказало натиск.Дайте имената на масоните пуснали бандита в домашен арест
39
3
 
11
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Аз съм моторист. Подчертавам го. Светла им памет на загиналите. Посланникът очевидно демонстрира отношение към по долна категория хора. Дори и за момент не се замисля, че има и друго измерение извън политиката и съдебната власт. Човешкото. То липсва. Липсва и в голяма част от коментиращите тук. Срам ме е, че съм роден в държава, където има коментари като 36-я. Срам ме е, че съм в държава, където "Правосъдния" министър се скри зад "закона" и няма смелостта поне съболезнование да изкаже.
38
6
 
5
 
! Отговори
shmatarok преди 7 години
За новината - не оправдавам съдията, но е действал съобразно закона. Да, изглежда изключително несправедливо - има загинали хора, при това напълно невинни - ударът е станал при навлизане в тяхното платно. Но става въпрос за неумишлен пътен инцидент, а мярката задържане в арест се прилага при по-тежки престъпления. За статията - Днес.бг - редактори, собственици - не ви ли прави впечатление крещящата неграмотносто на служителите ви - "турския гайсербайтер" ... "семейството мотоциклести" ?!?! wtf
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България ,това сме всички ние.Не може да се говори за България като трето лице.Ако някой не си е свършил работата както трябва това сме Ние.
36
4
 
19
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 7 години
Чета минали заглавия от пресата:- Моторист уби пешеходка край спирка в Горна Трака- Мотоциклетист уби 3-годишно дете на Околовръстното- Мотоциклетист уби на пътя 44-годишен в Бургас- Мотоциклетист с отнета книжка уби пешеходец и т.н. много ощеИскам да попитам, тези мотористи в затвора ли са, и ако не са, защо няма протест?
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТракторAwe selqnin, mi ako tova bqxa tvoite roditeli ili detsa, pak li taka shteshew da mislish. I ako otgovorat e da, mi pojelavam ti go ot surtse.
34
3
 
1
 
! Отговори
Завещавам Ви Здраве преди 7 години
... най-добрият бестселър за здраве - книгата *** - търси в Гугъл - *** . *** . com
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен "Съдиите не интерпретират законите, а ги прилагат!" Може ли да ми обясните ако това което казвате е 100% вярно как с еполучават разминавания от 2 поредни инстанции на 100 осъдителна до 100 оневиняваща присъда за едно и също престъпление и то не като изключение а като правило?
32
1
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Как да го кажа по финно та да не звучи заядливо... Посланика е прав. Истината е че протеста не трябва д ае пред посолството а пред съдилищата... докато преглъщаме продажните съдии нищо няма да се смени и това е самата истина не може да искаш уважение когато не го заслужаваш и поради тази причина някакъв си *** посланик не ни и уважава...
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо нямаше протести пред кметството на оня дето каза, че детето само се е блъснало в джипа му? Аа да, влиятелните българи могат да газят български деца, не е проблем.
30
13
 
7
 
! Отговори
Трактор преди 7 години
Това е пътно транспортно произшествие, не е убийствоТакива произшествия се случват всеки ден по целия святВсеки ден загиват хора на пътя, жертвите са хилядиАко всеки шофьор, убил човек на пътя, влизаше в затвора, нямаше да стигнат затворите
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сякаква бандитска *** бяга от бъклгарското опраскано от Бойко правосъдие.Малкия Маргин,Брендо,Галеви,Йоско,сега и този турски убавец
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да предположим, че това се беше случило в Австрия, какво щеше да стане Владко?"Виждаме. Той и Брайвик избяга. Въобще - всички бягат.
27
1
 
12
 
! Отговори
. преди 7 години
Тоя вече е покрит в някое забравено и от Аллах село в Анадола. Турците няма да си мръднат пръста да го търсят или да ни го върнат ако го намерят. Съдията, който е пуснал под домашен арест човек виновен за смъртта на двама души и заплашен от минимум 5 години затвор и десетки хиляди обезщетение да му тежи на съвестта... Всъщност - той явно съвест няма, така че... продължаваме напред. Напред и нагоре.
26
2
 
6
 
! Отговори
Ninja преди 7 години
Напротив ...интерпретират ги ...има разлика.. и тогава се стига до тези абсурди....
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смърт за съдиите,разстрел
24
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже България е нагъзена пред Турция сто процента е имало обаждане от премиера за да се създаде бягство на турският престъпник.Нали знаете ,че иначе Бойко ще ги опраска и тях?Но дайте имената на съдиите,така ще стигнем и до премиера бандит
23
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако аз сгафя на работа,това сериозно ще се отрази на заплатата ми. Ако гафът е по-сериозен - заминавам си. Какво става, когато един съдия сгафи? Нищо. А би трябвало, когато съдия пусне някой и той изчезне, да му се намаля сериозно възнаграждението. И да бъде лишен от бонуси поне за 3 години. Ако грешките са повече от две, значи не умее да съди и да си заминава. От тук трябва да започне реформата.