4 бона хонорар на лектор за 2 дни. Агенцията за децата – на мушка

Агенцията правила обучения по европроект за баснословни суми
7 сеп 2016 13:52,
25
4 бона хонорар на лектор за 2 дни. Агенцията за децата – на мушка
Снимка: Dnes.bg

Парламентът даде Държавната комисия за закрила на детето на Сметната палата заради информация за злоупотреби с европейски средства. 

Депутатите решrха единодушно да възложат цялостен одит на Агенцията по искане на Султанка Петрова от Патриотичния фронт. Проверката ще засегне периодът от 2009 г. до 2015 г. 

"Информацията е, че в рамките на проект по ОПАК "Функционален анализ на ДАЗД" еднократните възнаграждения за един обучител са били в размер на 3853 лв. за период на обучението 2 дни", се казва в мотивите на депутатката. От тях стана ясно, че за изготвяне на техническо задание по проект "Детство за всички", който е свързан с проучване на плана за деинституционализация са похарчени около 140 000 лева и то при положение, че вече има външна оценка от УНИЦЕФ по същия предмет.

Петрова е категорична, че на фона на тези разходи проблемите в сферaта на правата на децата се задълбочават. 

"Не мога да приема, че едно дете, може да бъде местено 11 пъти из различни институции. Че брат и сестра ще се разделят в две приемни семейства. Че малко след като са ремонтирани, в приемните центрове падат тавани", каза Петрова. Колегата й от ПФ Димитър Байрактаров я подкрепи. 

"Става въпрос за съмнения за злоупотреби с европейски средства. Става дума за граждански договори и хонорари за няколко хиляди лева хонорар за дейност извършена в рамките на 48 часа. Важно е да разберем кой на гърба на децата си е подплатявал добре материалното положение", каза той. 

Байрактаров се възмути и от това, че в очите на обществото все депутатите са на мушка заради "тлъсти заплати".

Данните сега показвали, че това не е така, че други получавали солидни пари, а все депутатите били виновни. 

БСП също подкрепиха искането. Таско Ерменков поиска при подобни случаи да не трябва разрешение от парламента, а одитът да започва и без депутатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е нормална сума за хонорар на лектор - експерт в своята област. Какво ви е чудно?
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се пресекат злоупотребите с европейски фондове и държавни поръчки ще има пари и за децата и за пенсионерите - най-уязвимите членове на нашето общество. Докога безсъвестни тарикати ще източват държавата (нашите данъци) и ще ограбват живота на стотици хиляди българи. Докога държавата ще плаща прескъпо на разни агенцийки за обучение на хора за неща, които би трябвало да знаят и умеят, за да бъдат приети на съответната работа?
20
1
 
8
 
! Отговори
лектор за 10 БОНА преди 7 години
Дааа , много благодарско на САЩ , за американската ''демокрацията'' в Бг .
19
0
 
7
 
! Отговори
докладите наЕК от ЕС преди 7 години
Всички доклади за България , какво сочат толкова години?''СЛАБА СЪДЕБНА СИСТЕМА ,КОРУПЦИЯ И БЕЗНАКАЗАНОСТ ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ ,НА ВСИЧКИ НИВА ''....РЕЗУЛТАТ : ОЩЕ 100 ПЪТИ ПО 26 Г., ЩЕ ИМА ПРЕХОД В Бе-ГЕТОТО НА ЕВРОПА.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 1добре че има такива хора с малко мозък като теб че да ни разсейват сивото ежедневие
17
5
 
27
 
! Отговори
Край преди 7 години
Закриите я. При бай Тошо нямаше такава агенция, деца не просеха на кръстовища, деца не ровеха в кофите за ***. Тая агенция най-много да изгърби некой нормален човек щото си е ошамарил синковеца за по-добра чуваемост а иначе все няма правомощия когато реално трябва да защити деца. А и отделно все се точат от нея едни пари. При *** Жечева бяха наели сградата на Мултигруп на витошка за 40 хил. лева на месец. При наемите нема търг нема обществена поръчка- чиста далавера.
16
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Да връщат заграбеното,долни крадци,със задна дата да върнат всичко.Трябва ни Сталин,той ще ни оправи по бързата процедура.
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А знаете ли какви пари се крадат от директорите и счетоводителите от европроектите в училищата? В Шумен една директорка се изплати заема от 50 000 лева без лихвите само за около 4,5 години.
14
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 4-5 години в нашето училище се извърши обучение на колегите от варненския институт за усъвършенстване на учители. Лекторката ни обучава 8 часа в събота и до обяд в неделя. Хонорарът и беше 1 500 лева. Това бяха париот за квалификационна дейност.
13
0
 
23
 
! Отговори
избирател преди 7 години
КЪДЕ Е Г-ЖА ЖЕЧЕВА,ПРЕДИШНИЯ ШЕФ НА АГЕНЦИЯТА?ПАК НА СИНЕКУРНА ДЛЪЖНОСТ!ЩЕ И ТЪРСЯТ ЛИ ОТГОВОРНОСТ?
12
0
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Те ако се разровят из всички евро проекти ще се размирише ужасно.Всички,който са били на ръководни постове са за затвора,с малки изключения,може би.
11
0
 
48
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Става въпрос за съмнения за злоупотреби с европейски средства. какви съмнения всичко е ясно,крадът,източват лъжат о то парите за децата.Тея не са за бесене,за разчекване са гадовете вълнести
10
3
 
52
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Герберите крадат точно толкова, колкото и тройната коалиция, царя, костов и цялата паплачпза 70 години назад. Но вина имаме само ние, че не сме ги провесили да гният по светофарите. Но не е късно, само трябва да ни падне пердето.
9
0
 
11
 
! Отговори
госпожа Петрова преди 7 години
и аз не мога да се съглася, но никой не ме пита.
8
6
 
44
 
! Отговори
ПАК ЛИ ГЕРБ? преди 7 години
Герберите крадат навсякъде. Като скакълци са.
7
2
 
53
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
бьлгария инкубатор за крадци и разбоиници
6
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Змей,също така,е колежка на кузов.
5
2
 
12
 
! Отговори
Massi преди 7 години
Bg socialnoto ministerstvo operira s nad 17 miliarda leva...nekoi da e vijdal kak izklejdat socialnite jilista za izpadnali v nujda bulgari ot bg narod v sofia, varna, russe, pleven, vidin, st. zagora, haskovo, blagoevgrad, elin pelin, smolian, montana, razgrad, shumen, pazardjik, rakovski, krushevo, shipka, bistrica, bankia, borino, balchik, kaliakra..?! v vsichki sela i gradove v rbg ima s socialni slujbi, socialno slabichki bulgari, socialni jilista...v bg vestnicite e tamno za tesi temi..?!
4
0
 
63
 
! Отговори
Змей преди 7 години
В този период шеф на агенцията е Калин Каменов. Кадъра на ГЕРБ сега е кмет на Враца.
3
3
 
56
 
! Отговори
Стабилност преди 7 години
Както каза премиера, народа се видя в пари. И учителите ни вече взимат хилядарки :)