Депутати се скараха след протеста на хората с увреждания

Популизъм ли е появата на депутати сред недовоните?
15 сеп 2016 10:10, Петя Славова
17
Депутати се скараха след протеста на хората с увреждания
Снимка: Dnes.bg

"Необходим е нов подход за подкрепа на деца с увреждания. В края на май новото ръководство на социалното министерство излезе и обяви, че един от приоритетите им е нова политика в това отношение. Два месеца те работят по тези промени". Това заяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова.

Тя влезе в спор с Георги Гьоков от БСП, който определи случващото се като "наглост и лицемерие".

Гостите в студиото се скараха до колко е популизъм излизането на политици при протестиращите вчера пред НС и двамата започнаха да си прехвърлят вината за недоволството на хората.

Още по темата

Според Ангелова, искрата пламнала след като на 13 септември в МС премиерът Бойко Борисов обявил, че догодина ще има в бюджета на социалното министерство над 50 милиона повече за хората с увреждания.

По думите на Гьоков, недоволството идва, защото няма цялостна визия и се вижда пълно безхаберие по проблемната тема. Според него при правителството на Борисов преди управлението на Орешарски е имало 4 години замразени плащания на хората с увреждания.

"Ние не сме замразявали социални плащания за разлика от управляващите в момента. В действията ни на вчерашния протест на майките на деца с увреждания нямаше никакъв популизъм", увери той.

"Много е болно, когато една политическа партия си позволява да използва децата с увреждания като маша в предизборната кампания", контрира Ангелова.

Както Dnes.bg писа, на 14 септември родители на деца с увреждания излязоха на протест пред Народното събрание. Хората за пореден път поискаха увеличение на помощите за отглеждане на деца с увреждания, които в момента са 240 лв. А също - и за финансиране и на децата с увреждания, навършили пълнолетие.

Протестиращите носеха черни балони и огромен плакат с надпис: "Не уврежданията убиват децата ни, а държавата".

Родителите посрещнаха с враждебни реплики и социалната министърка Зорница Русинова, и депутати от ГЕРБ, и депутати от БСП. Те отказаха и да пратят свои представители в парламента, за да представят исканията си вътре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен ''Представи си тези жени, които се лутат по инстанции и лечебници, блъскани от бездушието на персоналами да си пожелаят нормални условия за лечение на децата , нормални лекари , лекарства , достъп до сградите - а те: дайте пари на ръка !? ''Не уврежданията убиват децата ни, а държавата". ????
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България има близо 1 млн.,,инвалиди", всяка втора кадъна, с кръвно 150, точи бюджета, в псхо центровете масово се правят на ,,луди" за пенЦийка. Ако държавата си влезе в ролята, ще има предостатъчно за истински нуждаещите се, но нали, ще има стотици хиляди недоволни тунеядци. На Боко не му пука за разхищенията, важното е мир да има и як популизъм.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НАГЛИ И АЛЧНИНедей така! Ако твоето дете е с увреждане, ти ще си на първата редица с отворена като пропаст уста от мъка и напрежение. Представи си тези жени, които се лутат по инстанции и лечебници, блъскани от бездушието на персонал и нелюде като теб. Завиждаш им на парите, които просят? Тъno бъркаш адреса. Знаеш ли, колко струват лекарствата и процедурите? Независимо от rлynaвата ти, нечовешка злoба, ти пожелавам - дано никога не го узнаеш и изпиташ. И как се раждате такива, от какво?
8
0
 
7
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 1Така е, абсолютна справедливост няма, но поне малко честност! Плащаме най-високи данъци (нагло заблуждаване е, че данъците са ниски, изпускат от сумата ДДС, акцизи и др.,които с цените ние плащаме! А таксите!? Драконови. Дори държавните! Частните просто са сеч! А жизненонеизбежимите услуги - вода, ток, топлофикация. Такава "пазарна"разюзданост никъде няма.Със закон са ни"национализирали" част от имота, за БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПОЛЗВАНЕ от Топлофикация! Дори им плащаме - сградна инсталация, наша!
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами нека се карат депутатите докато имат възможност, че времето на стълбовете по цариградско иде!
5
1
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Равни? Живота никога не е бил справедлив, не е и няма да е!
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви деца с увреждания, пенсионери, работещи бедни, тежко болни и други? Това не е важно. Важното е да се осигури пари за незаконните имигранти (да се разбира намирането на работа, храна, джобни, защита и дом - писани яйца), ромите так същата работа, да се спечелят избороте. Другото е от без значение. Какво ни занимавате с някакви си български деца? Държавата има по-важни проблеми.
3
11
 
3
 
! Отговори
Ка преди 7 години
Ако платеното майчинство се редуцира до 1 година, което е едно много щедро обезпечение, ще има пари за тези деца и за други нуждаещи се.
2
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 7 години
Аз искам да ви кажа , че ГОЛЕМИТЕ ДЕТСки НАДБАВКИ ОТ 37лева не са изплатени вес още този месец .ВъпрекИ , че преди първия учебен ден всеки лев е то помощ за семействата държавата нехае. 24 ЧАСА ПОПИТАЙТЕ В СОЦИАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО ЗАЩО НЕ ДАВАТ ДЕТСКИ !
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само за децата с увреждания са необходими грижи! Спрете да делите хора - на приоритетни, на привилегировани, на деца, на възрастни. Всички са равни на белия свят, всички имат нужда от грижи! Ако не - значи всичко около нас е лицемерие. И май е така.Я вижте, по колко улици може да мине инвалидна количка без да се обърне. Здрав човек ще падне на улеите за инвалиди на Хр. Ботев и Пиротска. Срам! Така е на повече от 70 % от тези "улеснения". А в сградите? Заведенията? Позор за града и държавата