След Ники, убитият на "Хемус": Пак мерки, строги, драстични...

Румяна Бъчварова чака депутатите да ги гласуват бързо
5 окт 2016 14:44,
80
След Ники, убитият на "Хемус": Пак мерки, строги, драстични...
Румяна Бъчварова. Снимка: БТА, архив

Властта отново заговори за строги, дори драстични мерки срещу убийците на пътя. Поводът е поредната трагедия, която обиколи стените във Facebook и страниците на медиите - убийството на младия Ники Терзиев от джигит рецидивист на "Хемус".

Още по темата

Както Dnes.bg писа сестрата на убития млад мъж предизвика премиера в социалната мрежа със снимка на Борисов и Ники. Последва среща между майката на жертвата, министър-председателя, Румяна Бъчварова, главния прокурор и просветния министър. 

"Разговорът вчера беше много принципен. Моето съчувствие към тези хора", каза днес в кулоарите на парламента Бъчварова. Тя разказа, че близките на Ники са поставили въпроса принципно - как така шофьори, причинили смърт на пътя, получават условна присъда. 

Бъчварова обясни, че вътрешното министерство е внесло промени за строги санкции, включително и отнемане на книжката на такива шофьори, още преди година. 

"Там има много строги мерки, драстични мерки", каза вътрешният министър и допълни, че е в ръцете на законодателя какво ще приеме.

"Надявам се и искрено се моля на всички, от които зависи, да проявят разбиране, за да стане по бързо", каза Бъчварова и допълни: "Изпуснахме един сезон, за да санкционираме нарушителите".

Бъчварова обясни и че, "разбира се, че трябва да има по-строги мерки, докато състоянието по пътищата е такова". 

Вътрешният министър отхвърли критиките на БСП, че държавата дава средства за заселване на бежанците у нас. Бъчварова обясни, че парите се дават от ЕС, а само 10% са национално съфинансиране. 

Средствата от нашия бюджет са за преместване във вътрешността на страната, а тези от Европа били за изхранване, образование, професионално обучение, наем и др. 

Бъчварова потвърди, че предстои преместване на един от бежанските центрове извън София. Тя обаче не бе категорична, че това ще е този в Овча купел, защото в центъра във Военна рампа също имало напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
3
 
! Отговори
вече 26г. преди 7 години
Всичко опира до съда , а той горкият , все още е в отпуск вече 26г. ????Мечките спят спят цяла година , ама се събуждат , а нашия Бг-съд 26г. няма събужданьЕ!
56
0
 
6
 
! Отговори
Призив преди 7 години
Шофьори, правете катастрофи, за да може няколкото маниаци тук да се кефят как ще ви осъдят от строго по-строго! Направете им исканото от тях представление! Недейте да правите така,както искат нормалните хора - да няма катастрофи, да няма загинали и да няма нарушения! Това не кефи жадните да гледат наказания хора.
55
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Тук съда няма никаква вина. Трябва да има ред наложен от полицията. Минаваш на червено веднага - отнемане на книжка. Пресичаш двойно-непрекъсната линия - веднага отнемане на книжка. Спираш на забранено спирането -веднага глоба. Паркираш на забранено - веднага глоба. Караш с превишена скорост на момента наказание. Това като стане ще има ред и смъртните случаи ще намалеят. Не може да разчитате след като убият някой съда да го накаже. ПРЕВЕНЦИЯ - това трябва
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умните хора по света отдавна са го казали:Ефективността от наказанията се измерва с тяхната неизбежност, а не с размера на наказанията.Оказва се, че в България умни хора няма и се продължават 26-годишните неуспешни опити чрез записване в закона на все по-строги наказания, нещо да се промени към по-добро. Явно сега дойде време за следващия неуспешен опит, заради който ще има катастрофи и ще загиват хора.
53
3
 
1
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Или предложените от мен мерки стил президента на Филипините. Ще станем котенца по пътя...за мравки ще спираме на пешеходна да пресекат.
52
0
 
10
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Колкото и огромни наказания да запишат в закона, ако тези наказания, както е сега не се прилагат винаги, ползи няма, има само вреди. Разни там искат затвор, конфискация и т.н. без да си дават сметка, че последиците от това, което искат биха били много лоши за България. Единственото доказано работещо по света е неизбежността на наказанието, неизбежност, а не огромен размер на санкцията, както искат доста хора пишещи тук манипулирани от КАТ.
51
1
 
5
 
! Отговори
Az преди 7 години
Много важно като ще има строги мерки като няма кой да ги приложи. В София всеки си кара както иска, минава, от където иска, спира, където иска, кара, с колкото си иска км/ч. Нито има полицай да го спре, ни нищо. На всеки знак забранено паркирането има поне по една паркирала кола. Всичко е прах. Колкото и каквито и мерки да се гласуват няма ли кой да наложи контрол е все тая. И тук идва ножа до кокала на правителството, защото то е изпълнителната власт. А изпълнение няма, контрол няма. Нищо. Прах
50
4
 
0
 
! Отговори
Justice преди 7 години
До До 46 JusticeГрешка ама не.. с условни присъди за убийци на пътя... между ушите ми свети силно...ама между твоите въздух явно....аре бегай се трепи някъде.
49
0
 
2
 
! Отговори
Няма име преди 7 години
Ама вие какво коментирате бля-блято, бе хораааа... Никакво впечатление явно не ви правят последните редове на статията - те са най-същественото от нея. Съвсем официално вече ни заселват емигрантите повсеместно. И ни го казват така деликатно, помежду другото... А ето и с кой акт това е сложено в законова рамка:dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=106769Наслаждавайте се докато си говорите кой трябвало да кара кола и как не можели да борят нарушенията по пътя нашенците.
48
1
 
4
 
! Отговори
До 46 Justice преди 7 години
В грешка си. Това, което предлагаш в една или друга степен го правят през последните 26 години - все по-строги наказания, а нарушенията се увеличават. Толкова ли не ви светна между ушите, че това е грешен път и до нищо добро не води?! 26 години е доста време.
47
2
 
5
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Повече от очевидни е, че в България не ни трябват все по-строги наказания записани от депутатите в закона, а трябва работа, трябва след всяко нарушение неизбежно да следва наказание, което изобщо не е необходимо да е толкова строго, както е сега.'По-високи наказания искат само КАТ и хората с промити от КАТ мозъци. КАТ за да могат да ни рекетират по-успешно и по-лесно да си изпълняват плана за глобите, а тези с промитите мозъци може би искат да има катастрофи, за да им е гот когато наказват за т
46
6
 
1
 
! Отговори
Justice преди 7 години
Единственото, което има смисъл да се направи е работеща съдебна система, затвор за джигитите и конфискация на колите! Всичко друго са празни приказки и прах в очите...
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миуиционерите требе да трупат килограми, че зима иде.Не мож ги хвана да свършат за 5 пари работа по това време на годината.
44
0
 
10
 
! Отговори
Не това трябва в Бъл преди 7 години
И за това си изказване Бъчварова трябва да подаде оставка. Не знам дали схващате какво ни пробутват за кой ли вече път? Пробутават ни правете нарушения, но ако стане катастрофа ще ви наказваме все по-строго. А нарушенията ги правете, за да има кого да наказваме и тълпата да озверее от кеф, т.е. пробутват ни "хляб и зрелища" в нов вариант. Нали ви е ясно, че ако досега КАТ са наказвали за 1 на 50000 нарушения, с по-строгите наказания, КАТ ще наказва за 1 на 100000 нарушения Това го гледаме 25 г.
43
0
 
5
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
42
1
 
9
 
! Отговори
Не това трябва в Бъл преди 7 години
Цитат:"Бъчварова обясни и че, "разбира се, че трябва да има по-строги мерки, докато състоянието по пътищата е такова"." Това ни го внушават от 26 години. Записват в закона все по-строги мерки, а резултата е, че нарушенията се увеличават, оттам и катастрофите, ранените и загиналите също се увеличават. Докато има хора поддаващи се на жаждата за мъст все така зле ще бъдем В нормалните държави, където се спазват правилата всеки е убеден, че ако направи нарушение, неизбежно ще бъде наказан.
41
3
 
6
 
! Отговори
Петър преди 7 години
Мерките да са драконовски за всикчи-и за мутренските черни джипове,и за кемтските и за децата на депутатите и министрите.А не за тях да няма правила.А Ставийски как се измъкна невредим,а беше и рецидивист!Стига тази жена ни е лъгала и е играла театри.
40
0
 
20
 
! Отговори
Офф преди 7 години
Хайде Цачева да губи, Бойко да подава оставка, че не мога да трая долна *** вече... Всеки ден едно и също - *** кошмар навсякъде и във всичко от който няма събуждане... Жалки, жалки ***... Преди няколко месеца се смеех на американците между какво трябва да избират, сега се чувствам много тъпо пред какво и ние сме изправени... Жалка напаст...
39
0
 
13
 
! Отговори
с една дума ... преди 7 години
Отново да се очаква , очакваното ,....НИЩО !
38
3
 
5
 
! Отговори
НА ПРАКТИКА преди 7 години
Бойко се мъчи да сътворява нещо , но ''приятеля'' му Цветанов Цветан , постоянно цапа ли цапа след него.