След Ники, убитият на "Хемус": Пак мерки, строги, драстични...

Румяна Бъчварова чака депутатите да ги гласуват бързо
5 окт 2016 14:44,
80
След Ники, убитият на "Хемус": Пак мерки, строги, драстични...
Румяна Бъчварова. Снимка: БТА, архив

Властта отново заговори за строги, дори драстични мерки срещу убийците на пътя. Поводът е поредната трагедия, която обиколи стените във Facebook и страниците на медиите - убийството на младия Ники Терзиев от джигит рецидивист на "Хемус".

Още по темата

Както Dnes.bg писа сестрата на убития млад мъж предизвика премиера в социалната мрежа със снимка на Борисов и Ники. Последва среща между майката на жертвата, министър-председателя, Румяна Бъчварова, главния прокурор и просветния министър. 

"Разговорът вчера беше много принципен. Моето съчувствие към тези хора", каза днес в кулоарите на парламента Бъчварова. Тя разказа, че близките на Ники са поставили въпроса принципно - как така шофьори, причинили смърт на пътя, получават условна присъда. 

Бъчварова обясни, че вътрешното министерство е внесло промени за строги санкции, включително и отнемане на книжката на такива шофьори, още преди година. 

"Там има много строги мерки, драстични мерки", каза вътрешният министър и допълни, че е в ръцете на законодателя какво ще приеме.

"Надявам се и искрено се моля на всички, от които зависи, да проявят разбиране, за да стане по бързо", каза Бъчварова и допълни: "Изпуснахме един сезон, за да санкционираме нарушителите".

Бъчварова обясни и че, "разбира се, че трябва да има по-строги мерки, докато състоянието по пътищата е такова". 

Вътрешният министър отхвърли критиките на БСП, че държавата дава средства за заселване на бежанците у нас. Бъчварова обясни, че парите се дават от ЕС, а само 10% са национално съфинансиране. 

Средствата от нашия бюджет са за преместване във вътрешността на страната, а тези от Европа били за изхранване, образование, професионално обучение, наем и др. 

Бъчварова потвърди, че предстои преместване на един от бежанските центрове извън София. Тя обаче не бе категорична, че това ще е този в Овча купел, защото в центъра във Военна рампа също имало напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
9
 
! Отговори
ytr преди 7 години
Ала-бала.
36
1
 
22
 
! Отговори
НАЙ??? преди 7 години
Най -голямата беда за България е лицето Цветан Цветанов , всичко е ПОЛИТИЗИРАЛ , ДЪРЖИ В РЪЦЕТЕ СИ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ , И ДЪРЖАВЕН АПАРАТ .Защо се позволи на Митьо Очите , да си развива престъпният ''бизнес'' под носът на УПРАВЛЯВАЩИТЕ? И чия партийна каса пълни Митьо?Заради ВЛАСТТА Цв . е способен , да затрие и най-големият си приятел .
35
0
 
18
 
! Отговори
СИСТЕМАТА в Бг преди 7 години
Каква е системата ,на всички управляващи в Бг ?Всичко се ПОКРИВА ,СКРИВА , ЦЕНЗУРИРА , И НАКРАЯ НАЙ-НАГЛО ИЗЛИЗАТ ПРЕД НАРОДА П-Р-О-С-Т , С ИЗЯВЛЕНИЯ ПО КУПЕНИТЕ МЕДИИ СЪС:--ВСИЧКО Е НАРЕД , ПРОИЗШЕСТВИЯ НЯМА !А БЪЛГАРИЯ , ПОТЪВА ЛИ , ПОТЪВА !
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАЗИ НА СНИМКАТА ДОКАЗА, ЧЕ НЕ Е СПОСОБНА ДА СЕ СПРАВИ С РАБОТАТА
33
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, между другото, вече е съвсем ясно от последните абзаци в статията, че трябва да си заселваме пришълците, защото такива ангажименти са поели нашите "велики" управници. Независимо с чии средства, АЗ, КАТО СЪВЕСТЕН ДАНЪКОПЛАТЕЦ ГРАЖДАНИН, НЕ ЖЕЛАЯ ПРИШЪЛЦИ И НАВЛЕЦИ, ИДВАЩИ ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК, ДА БЪДАТ ЗАСЕЛВАНИ В МОЯТА БЪЛГАРИЯ!!!
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обичайният популизъм за изборите. После пак по старому,.
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО НЯМАШЕ ИЗБОРИ, АКО НЯМАШЕ СНИМКА, БОРИСОВ И КОМПНАНИЯ НЯМАШЕ ДА ОБЪРНАТ НИКАКВО ВНИМАНИЕ, КАКТО И ДАСЕГА НЕ СА ЕБРЪЩАЛИ.СЛУЧАЯТ НЕ Е САМО ТОЗИ, ДЕСЕТКИ СА, НО НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ НИТО ЗА ЗАКОНИТЕ, КОИТО ПОЗВОЛЯВАТ НА ПРЕСТЪПНИЦИ ДА ИЗЧЕЗВАТ, НИТО ЗА НЕЩО ДРУГО.
30
0
 
12
 
! Отговори
до пишещите ТУК преди 7 години
Колеги , не занимавайте политиците с ''битовизми'' , заети са с избори .---КОКАЛя, КОКАЛъ , ..МНОГО БИЛ СЛАДЪК .ДОКАТО ВСИЧКО Е ПОЛИТИЗИРАНО В Бг , ТО НИЩО НЯМА ДА ПОМРЪДНЕ , С ВСЯКА ИЗМИНАЛА ГОДИНА ТЕ СИ ГЛАСУВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ПРИВИЛЕГИИ ,КОИТО ГИ ОБЛИЧАТ В ЗАКОНИ ,ЗА НЕДОСЕГАЕМОСТ , АПОСЛЕ ''АКО'' НЯКОЙ ПОСМЕЕ ДА ПРОТИВОРЕЧИ НА НЯКАКВА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ СЕ ОКАЗВА , ЧЕ ...ЕДИ КОЙ СИ ЧЛЕН , НЕ ПОЗВОЛЯВАЛ ПРЕМАХВАНЕТО НА ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.ТОВА , ДЪРЖАВА ЛИ Е ?ВНОСЪТ НА СТОКИ в Бг е 93%
29
0
 
9
 
! Отговори
отегчен преди 7 години
Каква да коментирам още - все си е същото:КУКУМЯУ и послеШМАТ, ШМАТ,ШМАТ
28
5
 
4
 
! Отговори
Пак глупости! преди 7 години
Докато насърчавате 85% от автопарка в България да е на възраст 15+ години, няма кво да мислите закони как да се наказват ***! По-лесно и евтино е да си купиш лека кола, отколкото GSM! Винаги се търси решение на малък частен проблем и, за това никога нищо не се променя!
27
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В другите държави за несправяне със задълженията на министър си подават оставките. Тази кукумявка доживотно ли мисли да я кара там? Защо търпим некадърници, които защитават убийци на пътя и престъпници?Докога?!
26
1
 
5
 
! Отговори
Франко Фере преди 7 години
Тая Кака:Намери си Кака да те отрака е нашета работа.
25
1
 
12
 
! Отговори
каца без дъно, 26г. преди 7 години
Съдебната система, съдебнатааа,........ ТАМ Е КЛЮЧЪТ ОТ БАРАКАТА !Защо се правите на умряла лисица , г-жо министър ?АКО сега се започнат реформи в Бг-СЪД.СИСТЕМА , то те ще започнат да работят , ЧАК СЛЕД 15-20 ГО-ДИ-НИ,......НО САМО ----''АКО''!
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колеги, Българи, вие осъзнавате ли какви хора ни управляват? Това не е било от най-бесните времена на комунизма! Революция! Военно положение трябва. Националните медии, всички до една мълчат за тези неща! БНТ, БТВ, Нова и още няколко нито дума за КТБ, за тези записи. Тези престъпници нямат мярка! Затвор!
23
4
 
3
 
! Отговори
НЕ НАРОД , А МРЪША преди 7 години
До КАКВО СЕ ЧУДИМ?А управляващите , КУФЕЯТ ЛИ КУФЕЯТ !
22
3
 
8
 
! Отговори
ЗА НЕЗНАЕЩИ преди 7 години
В Италия , ако те хванат пиян с алкохол , глобата е ''само'' 7 500 евра , без да ти вземат книжката , талони няма .
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Исках да нашиша "много малко са", но съм толкова ядосан, че не е истина...
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И още нещо, Бъчварова. Честно казано, дори не намирам епитет, който да употребя по твой адрес. Дори най-вулгарната сръбска псувня е слаба. Питам те едно просто нещо:Колко от *** хелзинкски чеда карат с шофьорска книжка?Ще ти кажа - много са. И още нещо:Защо го криете тоя Бетидула, Садула, или какъв е там? Защо???
19
2
 
13
 
! Отговори
КАКВО СЕ ЧУДИМ? преди 7 години
МВР в България работи по сигнали на Бг-медии , извършва СТАТИСТИКАТА , колко са убитите ,колко са изтрелите /като постоянно грешат в бройката/ , ....и до тук !И какво се оказва : МВР е фирма за статистики, след което пък , в СЪД.СИСТЕМА се покриват част от доказателствата , ако това не е направено от СЛЕДОВАТЕЛИТЕ , и хоп :---НЯМА ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА , ....СПОРАЗУМЕНИЕ, ИЗВИНЕНИЕ , УСЛОВНО ..ВСИЧКИ СА ДОВОЛНИ ПО ВЕРИГАТА , С ЕДНА ДУМА : УЗАКОНЕНА , ОРГАНИЗИРАНА , ПРЕСТЪПНОСТ !
18
5
 
7
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Раздават 50 калибър снайпери на снайперистите в армията и ги слагат по блокове и на високи места покрай магистралата. Видят ли по сериозно нарушение (минаване на червено, говорен по телефона, тарикатлък като да минеш цялата колона и да застанеш най-отпред...класиката) направо на място шофьора с 50ти калибър да не остане нищо за разпознаване......точно 3ма човека ще умрат докато се усетят всички, че е релано...убиваш 3ма спасяваш колко?