След Ники, убитият на "Хемус": Пак мерки, строги, драстични...

Румяна Бъчварова чака депутатите да ги гласуват бързо
5 окт 2016 14:44,
80
След Ники, убитият на "Хемус": Пак мерки, строги, драстични...
Румяна Бъчварова. Снимка: БТА, архив

Властта отново заговори за строги, дори драстични мерки срещу убийците на пътя. Поводът е поредната трагедия, която обиколи стените във Facebook и страниците на медиите - убийството на младия Ники Терзиев от джигит рецидивист на "Хемус".

Още по темата

Както Dnes.bg писа сестрата на убития млад мъж предизвика премиера в социалната мрежа със снимка на Борисов и Ники. Последва среща между майката на жертвата, министър-председателя, Румяна Бъчварова, главния прокурор и просветния министър. 

"Разговорът вчера беше много принципен. Моето съчувствие към тези хора", каза днес в кулоарите на парламента Бъчварова. Тя разказа, че близките на Ники са поставили въпроса принципно - как така шофьори, причинили смърт на пътя, получават условна присъда. 

Бъчварова обясни, че вътрешното министерство е внесло промени за строги санкции, включително и отнемане на книжката на такива шофьори, още преди година. 

"Там има много строги мерки, драстични мерки", каза вътрешният министър и допълни, че е в ръцете на законодателя какво ще приеме.

"Надявам се и искрено се моля на всички, от които зависи, да проявят разбиране, за да стане по бързо", каза Бъчварова и допълни: "Изпуснахме един сезон, за да санкционираме нарушителите".

Бъчварова обясни и че, "разбира се, че трябва да има по-строги мерки, докато състоянието по пътищата е такова". 

Вътрешният министър отхвърли критиките на БСП, че държавата дава средства за заселване на бежанците у нас. Бъчварова обясни, че парите се дават от ЕС, а само 10% са национално съфинансиране. 

Средствата от нашия бюджет са за преместване във вътрешността на страната, а тези от Европа били за изхранване, образование, професионално обучение, наем и др. 

Бъчварова потвърди, че предстои преместване на един от бежанските центрове извън София. Тя обаче не бе категорична, че това ще е този в Овча купел, защото в центъра във Военна рампа също имало напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешница, какви мерки "бе" ГОСПОЖО социолог? Променете закона и деянието каране без книжка да се наказва ефективно със затвор, а ММС-то да се конфискува и продава, събраните средства да се подпомагат децата на семействата загинали в ПТП-та. Същото трябва да се направи и за шофиране в нетрезво състояние и под въздействието на опиати, кой Ви пречи, че не го направите? С хайки за по ден два няма да стане.....
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчварова, основен принцип в правото не е строгостта на наказанието, а неговата НЕИЗБЕЖНОСТ.Ако щете направете затвора 345 години, какво от това, като всеки може да избегне наказанието срещу съответната сума.
15
0
 
19
 
! Отговори
бидон столитров преди 7 години
Бъчварова,обърни внимание на бъчвата си за кисело зеле и не се занимавай с неща от,които и хал хабер си нямаш...дърпаш народа си към дъното и дори нямаш интелекта си за да го осъзнаеш
14
1
 
14
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Къде го нямало никъде по света бе?Информирай се в Гърция,Сърбия или Хърватска например и виж какви санкции и глоби имат!А в Япония има ли минимални показания на уреда за алкохол глобата е няколко хиляди долара,глобяват се и пътниците в колата,а при по-големи стойности има до 6м ефективен затвор!
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчво некадърна, хайде викай другия некадърник - вуйчото на нацията Цвинокио Дългото ухо и започвайте предизборните ПР-акцийки на гробарите, че няма много време. Току виж материалът не избрал Майката на нацията Тьетка Цвьетка Стругарката.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
байтула исмаил... всичко ти става ясно още от името
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мръсен червей. Нямам друга дума за такива, които отнемат човешки животи. Адът го чака.Бог да прости невинната душа на загиналото момче...
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак мерки, пак популизъм, пак глупава бумащина, дебнене зад ъгъла, дали си си платил на държавни и частни монополи(винетка, гражданска и преглед) отчетат ли това, всичко им ОК, а джигитите карат с 250 км в насрещното.
9
1
 
10
 
! Отговори
Край преди 7 години
Снимката с премиера е гаранция държавата да се отнася нормално с теб. За момчето жалко - Бог да го прости.
8
1
 
22
 
! Отговори
все още , в Бг преди 7 години
Все още съм в България , но се убедих че : Надежда всякаква оставете .Нямам доверие , на нито един държавен служител ,защо ?ВСИЧКИ доклади на ЕК от ЕС за България са :''СЛАБА СЪДЕБНА СИСТЕМА , КОРУПЦИЯ И БЕЗНАКАЗАНОСТ ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ , НА ВСИЧКИ НИВА''.
7
1
 
20
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Тази женица толкова може, кухи приказки. Каква сериозна мярка може да е отнемане на свидетелството!? Те половината убийци на пътя никога не са имали такова. И пак си карат. Сериозна мярка е рязане на крайници, което не е хуманно. Другия начин май е работа в рудниците!
6
1
 
16
 
! Отговори
продължение преди 7 години
10 Е глоба, до края на месеца вече е скочила на 30 Е, помисли дали ще платиш. Още нещо винетка в Шмейцария 40 Е на година. С крив аршин мерим, криви резултати получаваме. Числата не лъжат, статистиката е жестока. Малки глоби, но постоянни, отнемане на книжки. Лекенца с БМВ-та карат полудели и нищо, друг човек направи грешка, което се случва, никой не е идеален, ще го скъсат от глоби.
5
4
 
14
 
! Отговори
БТ преди 7 години
Схемата я знаем, сега на близките ще им предложат политическа кариера и те ще млъкнат. Както на една полуграмотна женица от Варна, на която убиха дъщеричката и я направиха депутат и скоро я слушах как се изказва като експерт, а тя е некомпетентна, не знам с какво се е занимавала, но ми прилича много на продавачка.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направи Реклама и спечели дъвка ''Турбо''
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак се изкривяват нещата, то като стане белята и да го убият какво е това. Важна е пренецията, в Швейцария на всеки 1 км. на магистралат има камера, съответно се носят последствията за това. Не е нормално да измислят глоби равняващи се на 10 пъти мин. раб. заплата, защото това го няма никъде по света, но карайки опасно ти взимат книжката, та и колата дори. Правят ти отстъка, ако платиш на време, това къде го има, като се забавиш пращаш главоломна лихва. В Германия за пре. скорост до 10 км., 10 Е
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РЕКЛАМА ООД
1
0
 
15
 
! Отговори
26г., ГОЛА ВОДА преди 7 години
Г-жо министър , списъкът е много голям , много сте го закъсали , няма да успеете.БЕЗ РЕФОРМИ В СЪД. СИСТЕМА , НИЩО НЯМА ДА ПОСТИГНЕТЕ , МНОГО СА СЕ ОПИТВАЛИ ,..................... НЕ СТА-ВА!И , ВЪПРОС ОТ 26г. :---Кога Бг-МВР ЩЕ СТАНЕ ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ , А НЕ ЧАСТНА СТАТИСТИЧЕСКА ФИРМА?