Радан Кънев представи договор за "нова република"

Лидерът на ДСБ зове за общ фронт срещу БСП и ДПС
Обновена: 26 ное 2016 18:49 | 26 ное 2016 17:43, Веселина Йорданова
164
Радан Кънев представи договор за "нова република"
Снимка: БТА

Опазване и развитие на природата, независими институции, качествено образование, сигурно здравеопазване, уважаване на културните институции и силен спорт – това са основните идеи, около които лидерът на ДСБ Радан Кънев иска да разгърне ново политическо обединение.

Във Велико Търново „тъмносините” представиха своя Договор за нова българска република, основан на възрожденския национален идеал.

„Всеки българин трябва да има свободата да се развива, образова и забогатява, съобразно заслугите, труда и усилията си, а не партийната си принадлежност. Поставяме националния интерес, националната сигурност и просперитета на хората над привилегированите политически прослойки и властващата олигархия”, обяви Радан Кънев, цитиран от bTV.

Според него парите и данъците е правилно да остават в общините, където са изработени, националните институции трябва да са силни, а администрацията – "малка и независима".

Като първа управленска задача новият политически проект си поставя създаването на независима антикорупционна прокуратура и засилване на службите за сигурност: "Ще се борим срещу корупцията вътре в държавата и изнудването от външни сили, които пробиват пред очите ни държавната граница".

"Зовът ни е за общ фронт срещу ДПС и БСП. Общ фронт на бацилите не може да пребори инфекциите – само това ще кажа. Ние имаме проблем с хора, които за властта са готови на всичко. И те са и в ГЕРБ, и в БСП, и в ДПС, доскоро имаше такива и в нашите редици. Докато за някои властта е всичко, тя е нищо за българските граждани...", заяви Радан Кънев.

По думите му случилото се в Харманли показва "дълбок провал на институциите" и показателно за сериозността на проблемите, с които обществото трябва да се пребори. Кънев беше категоричен, че в тази битка не могат да участват тези, които поставят личния си политически интерес над националния.

"С човека, който изгуби президентските избори, хвърли кърпата и избяга, за да се представи по-добре може би в следващите парламентарни и прави това нещо за четвърти път в кариерата си, няма как да се преборим със задаващите се предизвикателства и опасности. Извинете, но не виждам как "булката беглец" може да ни спаси от това", заяви лидерът на ДСБ най-вероятно по адрес на премиера в оставка Бойко Борисов.

Според него задачата в момента е "да отрежем дебелата свинска опашка в България, която само расте и дебелее в продължение не на 27 както е модерно да се казва, в продължение на пълни 70 години". За целта трябва да бъдат привлечени милионите, гласували за ГЕРБ и РБ, "защото те са гласували за добро и те са били излъгани".

"Амбицията на всеки лидер на дясното в България може да бъде само една – да заеме министърпредседателския пост на страната. И ако вие смятате, че лидерът ви е малък за тази амбиция – сменете си лидера, но моля ви не си сменяйте амбициите! Защото ние трябва да продължим до края", категоричен беше Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
7
 
2
 
! Отговори
Петър янчев преди 7 години
Браво Кънев личи си достоен ученик на ДРАГАЛЕВСКИЯ ГУРО ЛАБОРАНТ И ГОРНОБАНСКИЯ ПРОФЕСОР С ЧЕРВЕНАТА ВРЪЗКА.И те сключваха договор с народа.Когато дойдоха на Влас 1997год ОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА.Сега наред сте вие младите мюрета.Но ние още сме живи и помним.САЩ КЕЙМБРИДЖ.
114
3
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Кънев е от малкото свестни български политици. Повтарянето на клеветите от пар.ца.лите на сви.неподобния е позорна липса на елементарна заченка на интелигентност.Няма да има държава и справедливост за всички без независима съдебна система, отговорност на главния прокурор, реална борба с корупцията по високите етажи на властта, без сериозни инвестиции в образование и квалификация на преподавателите и др. държавни служители. Това би привлякло инвестиции.Кънев и ДСБ са единствените, които отстояват тези позиции! !
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, че те всички започват с гръмки приказки мн обещания и накрая такова краднене и ощетяване на българските граждани, че заради това, до 10-15 години няма да останат хора в тази държава, младите масово ще се изнесат, всички знаят езици и са отворени за света, тук ще си останете да гниете с ромите, бежанците, пенсионерите и останалите хрантутници, които нищо не могат да правят и ако не е някоя партия и хората които работят и си плащат данъците, щяха да умрат от глад. 27 години крайна простотия.
112
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приберете го и го лекувайте. Все повече луди искат да управляват бг. Гербеновска ще ги пита.
111
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ ПО ДОЛУ ИЗБРОЕНИТЕ СЪМ ОТВРАТЕНА И ОМЕРЗЕНА, А КОЛИЗИЯТА-СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ИДЕОЛОГИИ ЗАЩИТАВАНИ ОТ МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ В АКТИВНА БОРБА ЗА ЗАЩИТА СОЦИАЛНИТЕ ПРАВА НА БЕДНИ И СОЦИАЛНО ОТПАДНАЛИ МЕ КАРА ДА МИ КИПВА КРЪВТА И ДА СЕ ПИТАМ - ТИЯ ХОРА В БСП НА АКТИВНИ СУБСТАНЦИИ ЛИ СА, ЗА ТОЛКОВА ЗАГУБЕН ЛИ ИМАТ БЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД, КАК ДА ЗАБРАВИМ ТОВА КОЕТО НИ ПРИЧИНИХА- 12,3% ИНФЛАЦИЯ 2008 Г СПРЕНИ ЕВРОФОНДОВЕ, А СЛЕД ТОВА ТЪРКУЛНАХА ЕДНА ФИН. ИНСТИТУЦИЯ И ВНУЦИТЕ НИ ЩЕ ПЛАЩАТ 5 МИЛИАРДА.
110
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАК ДА ПОВЕРВАМ НА БАЙ ТУЙ- С КАКВО БАЙ ТУЙ ОНУЙ Е ПО РАЗЛИЧЕН ОТ ШАМАРА, БАТКАТА С ЧЕРВЕНОТО ПОТНИЧЕ,ОТ ПОЛИВАЩИЯ МАЛЪК ТОШКО ОТ ПЕТНОТУ ОТ АРХОНТА И ОТ ВАРНЕНСКИЯТ КЛОШАР С АПТЕКИТЕ ОТ ДРУГИЯ ДЕТУ СИ АПНА КОФА С ЧОВЕШКИ КАФЕВИ ТЕЛЕСНИ МАТЕРИИ,ОТ ДИНКО И ПЕРАТА, ОТ БЕЛОВЛАСИЯ ЛЮБИТЕЛ НА ВОДКА ОТ ОТ ОНЯ С МЪЖКИТЕ СЕКРЕТАРКИ, ОТ ДРУГИЯ ВОЖД НА ДЪПАСЕ ДЕТУ ИЗБРА '' ПРАЗИДЕНТ''- С КАКВО Е ПО РАЗЛИЧЕН КАТУ НЕ УМЕЕ ДА ЗАЧИТА УСПЕХИТЕ И УСИЛИЯТА А РЪСИ ПОЛОВИ ОРГАНИ ДЕ СВАРИ.
109
6
 
10
 
! Отговори
Лично мнение преди 7 години
ДС-барките са ми ясни от много време - гръмки приказки, много обещания и накрая преяждане с власт и уреждане на цялата рода по държавните службички където може добре да се крадне. Същите тези преди изборите 2014 обещаваха че щели да изринат ГЕРБ то власт, а само няколко месеца след това му гласуваха 2рото правителство. Сега уж са в опозиция но всичките им кадри са си по местата и си крадат на воля. За моя радост балъците, които се връзват на приказките им попривършиха и НС няма да видят.
108
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само след няколко месеца ще ревете за Бойко Борисов , но ще е късно , защото ще ви управляват БСП и ДПС или бившата СДС-арка и Карадаъя . Да ви е честито другарки и другари .
107
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудно ми е как такива недорасляци като Рада-дълбоката имат такова самочуствие , че са нещо . Иван Костов не случайно го избра за наследник , защото знаеше , че за нищо не става .
106
3
 
10
 
! Отговори
PD преди 7 години
В пространството на идеите може да си представя каквото иска. А също и медийна подкрепа да има от всички заинтересовани собственици на СМИ (Пеевски и Прокопиев ), но легитимност няма, а за нов Държавен договор единствения легитим е Велико Народно Събрание. И това че не чувате за такова от Кънев, означава само едно. Поредната игра на политика в стил разделяй и владей. Този никога няма да дорасне до държавник.
105
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До лорд Минчеф. Продължавай да четеш пар.ца.лите на дебелия и ще научиш много "истини" , докато загубиш и последния си неврон ...
104
2
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
Радане стига с тия безумия - да се борим срещу вятърните мелници.Помислете малко за тая многострадална БЪЛГАРИЯ.....
103
2
 
20
 
! Отговори
А? преди 7 години
РАДАНЕ А ТОАЛЕТНИ ЩЕ ИМА ЛИ В НОВАТА РЕПУБЛИКА??????????
102
0
 
8
 
! Отговори
ето го злото! преди 7 години
До Комунистнякои искат да ти издърпат кокала, а ти не пускаш и ръмжиш, а?
101
0
 
13
 
! Отговори
55 преди 7 години
Пълната картина на остров Утопия!И това ако не е комунизъм!?
100
2
 
11
 
! Отговори
Ел преди 7 години
Чак пък "нова република"!Посмали ***!Куха риторика!
99
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един партиен ,,лидер'' тръгнал да ми говари за безпартийна принадлежност.***.
98
2
 
11
 
! Отговори
аа преди 7 години
"Опазване и развитие на природата, независими институции, качествено образование, сигурно здравеопазване, уважаване на културните институции и силен спорт"А, това е добра идея. Защо ли никой не се е сетил да ги обещае тея неща предизборно?! Питам и отговор не чакам.
97
0
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Обърках се вече от повтаряне. Да се чете "... че Прокопиев стои.." и "...Кънев и ДСБ?"
96
5
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До Азъ,Прокопиев е влязъл в централат ана ДСБ и медиите на Пеевски гръмват, че Пеевски стои зад проекта на Кънев и ДСБ. Толкова ли нямаш два свързани неврона, за да си направиш извод, че ДСБ и Кънев са заплаха за властта на Пеевски, ДПС и олигархичния кръг около тях върху съдебната система и целта е да се компрометират Кънев и ДПС?Тази година няколко пъти ми е идвал на крака бивш министър на Борисов, това водили извода, че Борисов ми слага думите?Щом нещо го пише в медиите на Пеевски, е лъжа!

Спонсорирани публикации