Преговорите за кабинет: Задават се дълги и без Борисов

Лидерът на ГЕРБ се включва в тях накрая
Обновена: 19 дек 2016 12:04 | 19 дек 2016 12:00,
81
Преговорите за кабинет: Задават се дълги и без Борисов
Снимка: БТА, архив

ГЕРБ и РБ започнаха официално преговорите си за сформиране на ново правителство в рамките на този парламент.

След неофициалните совалки между партиите през почивните дни управляващите в оставка се събраха тази сутрин в Народното събрание. Въпреки очакванията след тази среща да дойде решението дали ще има кабинет с мандата на РБ, това едва ли ще стане, смятат участници в разговорите.

Още по темата
За това, че преговорите няма да приключат днес, говори и фактът, че от тях отсъства лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Миналата седмица той обяви, че ще разговаря с лидерите на РБ днес и след това решението ще бъде обявено.

На срещата от името на ГЕРБ са заместникът на Борисов Цветан Цветанов, шефката на парламента Цецка Цачева, финансовият министър в оставка Владислав Горанов, депутатът Делян Добрев.

От РБ в преговорите участват всички лидери без Радан Кънев – Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Николай Ненчев. В парламента е и здравният министър в оставка Петър Москов.

”Преговорите няма да приключат днес, няма и утре. Вероятно ще продължат цяла седмица, а е възможно и другата”, обясниха неофициално запознати с разговорите.

Борисов пък най-вероятно щял да се включи в тях накрая, когато има или не постигнато споразумение.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
41
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Точно така в София си го обичаме Борисов , защото ако не беше той нямаше да има метро , зали и нищо ама нищо. Щяхме да си седим в *** , която остави правешкия овчар .
6
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спиране нямат! На "автентичните десни" замирише ли им на власт, все едно на акула й е замирисало на кръв.
5
3
 
29
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 7 години
Хайде,стига циркове.ГЕРБ искат мажориратна система(БСП също),за да направят по удобни 240 мажоритарни района и с помощта на кметове,близки фирми,държавни служители да спечелят депутати в повечето райони с по 20-30% в район.Така ще си бетонират мнозинство в парламента и като цяло ще се получи двупартиен модел.Именно ГЕРБ са дали поръчката на Славито-то, затова и Цацаров подкрепи референдума...Уж "народната воля" на баламите.Пък като се бетонират-корупция, далаверки и без малки партии да пречат :)
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази Тиква ще умре без да го дават нон-стоп по Бойковизиите!
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ и РБ започнаха официално преговорите си за сформиране на ново правителство в рамките на този парламент.!!!!Тази програма не се препоръчва на лица под 18 години.Родителски контрол!
2
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурен съм ,че ще има и Бойко 3 в София си го обичат и ще гласуват за него той ще стане като правешкия *** на власт завинаги.
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее!Закъде без Бащицата?Умирамеееееееееееее!Неееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее!