Преговорите за кабинет: Задават се дълги и без Борисов

Лидерът на ГЕРБ се включва в тях накрая
Обновена: 19 дек 2016 12:04 | 19 дек 2016 12:00,
81
Преговорите за кабинет: Задават се дълги и без Борисов
Снимка: БТА, архив

ГЕРБ и РБ започнаха официално преговорите си за сформиране на ново правителство в рамките на този парламент.

След неофициалните совалки между партиите през почивните дни управляващите в оставка се събраха тази сутрин в Народното събрание. Въпреки очакванията след тази среща да дойде решението дали ще има кабинет с мандата на РБ, това едва ли ще стане, смятат участници в разговорите.

Още по темата
За това, че преговорите няма да приключат днес, говори и фактът, че от тях отсъства лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Миналата седмица той обяви, че ще разговаря с лидерите на РБ днес и след това решението ще бъде обявено.

На срещата от името на ГЕРБ са заместникът на Борисов Цветан Цветанов, шефката на парламента Цецка Цачева, финансовият министър в оставка Владислав Горанов, депутатът Делян Добрев.

От РБ в преговорите участват всички лидери без Радан Кънев – Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Николай Ненчев. В парламента е и здравният министър в оставка Петър Москов.

”Преговорите няма да приключат днес, няма и утре. Вероятно ще продължат цяла седмица, а е възможно и другата”, обясниха неофициално запознати с разговорите.

Борисов пък най-вероятно щял да се включи в тях накрая, когато има или не постигнато споразумение.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе всички сте кат Бойко ама айде.Как ви се иска вие да сте на негово място и да лапате кинти ,същите сте ,ревете щот не сте в схемата с грабежите.
26
3
 
22
 
! Отговори
Чеснарски Пръмов преди 7 години
ИКаджийската мутра на снимката е най-големият срам, резил и най-голямото падение на държавицата ни в многовековната ни история! Тоя бандит от подземния свят, неграмотен, невъзпитан, необразован, като куха кратуна от банкянския БОСТАН но много хитър и коварен, загроби България! Направо я закопа! С помощта на една шайка алчни и ненаситни за власт и пари *** като Пръмовица, Лукавия, Перукера, Зеления Горски и прочее престъпна пасмина.Нищо, сега ще им гледаме сеира! И пак ще ги изритаме
25
2
 
1
 
! Отговори
до 25 преди 7 години
Дай плодовито,?
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох, как не им се иска да пуснат кокала, който здраво са захапали.
23
2
 
16
 
! Отговори
Н Б преди 7 години
Добри момчета готови на всичко! С мото: Да крадем като за последно!. Малко им бяха 20 милиарда за 24 месеца
22
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСрам ме е , че съм се родил в Държава където правешкия необразован субект беше на власт 35 години . Казва се др. Тодор Живков . Министър председател беше Станко Тодоров неграмотен сарач / човек , който шие поводите на магаретата и конете . / А ти червен каскет се гордееш с тези кръвопийци на народа .
21
2
 
22
 
! Отговори
Крали Марко преди 7 години
Ако подкрепят ново КРАДЛИВО правителство на партия с 0,1% подкрепа и въпреки НАРОДНАТА воля за НОВИ избори - ГЕРБерастите ще заминат на бунището на историята като СДС,НДСВ и много други.....
20
2
 
26
 
! Отговори
Кметот на Симитли преди 7 години
Смехотворни опити да се направи НОВО зеленчуково правителство - съставено от ТИКВИ, ПЪПЕШИ и ЧУКУНДУРИ, което има за цел да ДООГРАБИ Родината!!! Бавят топката празноглавите и се чудят как да доизглозгат кокала....
19
3
 
20
 
! Отговори
Яне преди 7 години
Определено Цвъ Цвъ успява дя изтласка Боко от властта и надделява успешно в кадруването на ГЕРБ .Скоро Боко май ще остане с една шепа *** около себе си.
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕЛИ"КАК СЕ УПРАВЛЯВА С 83 ДЕПУТАТИ"Тия, "автентичните десни" напъват да управляват с 13 депутати и не ги е срам, че представляват няколко процента от българите, ти питаш как се управлявало с 83.
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия ще се точат като черва още дълго време с едничката мисъл да стискат кокала
16
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партийки събиращи под 1% избиратели, ще ни управляват, голям майтап !Лошо няма, тъкмо ГЕРБ, ще се дозакопаят .
15
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срам ме е, че съм се родил в държавата, в която се е родила и тази личност от снимката!
14
1
 
28
 
! Отговори
До 8-ми преди 7 години
До MRAWKAПрав си.Какъв премиер е Борисов? Българо убиец.То,ако зад всяка брада има мъдрец,всеки ко зел щеше да е пророк.Банкялията тайно се надява на нови избори,че отново да се върне на власт.Иначе,още две години да бъде в сянка,ми той ще псу виса...Правителство на Деформаторите няма бъдеще.Ще изкарат хората по площадите да ги замерят с камъни.Хищни ча кали с нисък процент избиратели и с огромна власт.Това го има само в Боколандия .Какъв позор за такъв народ,който допуска това.
13
3
 
36
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
БЕЗ БОКО ЦИРКА ЩЕ Е ГОЛА ВОДА И НЯМА ДА НИ БЪДЕ ИНТЕРЕСНО. НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ, ЧЕ ГЕРБАДЖИЙСКОТО СЛЪНЦЕ НЯМА ДА ПОВТАРЯ ПО ЦЯЛ ДЕН АЗ ТОВА, АЗ ОНОВА.
12
0
 
36
 
! Отговори
Павел преди 7 години
Мафиотската клипа, така се е впила във властта, такива каваци и номера, и от 100 кладенеца вода ще донесат, само и само да се задържат още малко! Било ги грижа за България-дрън-дрън!
11
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глутница вълци, в която един вълк е изпуснал кокала - другите озверяват кой да го захапе пръв. Невиждана алчност, не се наситиха тия. Противно нещо е днешния български политик.
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На изборите, ясно им се каза:-,,НЕ ВИ ИСКАМЕ!!!"Ама при нови избори щяло да е същото !Ама само да оправим изборния кодекс (естествено, ще отнеме много време)Ама страшни икономически резултати имаме.Абе не ви искаме бре:-МАРШ, МАААРШ, МААААРШ!!!
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10"Не ги ли е гнус се питам?Явно не"Тях, не, ама нас - да.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ги ли е гнус се питам?Явно не D