Жители на Белене за отец Кортези: Ние го чакаме!

Това не бил първият опит за неговата дискредитация
Обновена: 13 мар 2017 14:01 | 13 мар 2017 13:30,
95
Жители на Белене за отец Кортези: Ние го чакаме!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жители на крайдунавския град Белене се събраха, за да изразят подкрепата си към католическия свещеник Паоло Кортези, след като той напусна обиден България, поради възникналото напрежение в града и заплахите, които бяха отправени към него и църквата, след като подслони сирийското семейство Албакри.

Още по темата

Дали действително има напрежение в момента в Белене, отговор дава един от жителите на градчето.

"В Белене специално не съм усетил голямо напрежение", споделя той и допълва, че много беленчани са заявили, че искат завръщането на отец Кортези.

"Той беше един истински християнин, беше и един европеец", казва още Йосиф, като заявява, че те подкрепят инициативата на Кортези за бежанците. Смята, че настаняването на няколко семейства, не много, но колкото могат да приемат и колкото реши местната управа, няма да навреди на града, напротив, ще покаже, че там се спазват законите.

Друг жител, кореняк беленчанин и православен християнин, коментира пред Нова тв, че е дошъл да подкрепи отец Паоло, защото счита, че той е прав в това, което прави и коментира опитите за дискредитация, спрямо католическия свещеник.

"Това не е първият опит за неговата дискредитация. Имаше и други такива опити. В града се пускаха какви ли не слухове за него. Това са си наши беленски работи, но това показва, че това не е случайно, не е инцидент само свързан със сирийците. Просто се използва момента, използваха се страховете на хората", казва Петър Добрев.

Дали и с какво отец Паоло Кортези е попречил на местното население там, Добрев споделя: "Ами, той не пречи на беленчани, пречи на определен кръг беленчани, които имат интерес хората да нямат гражданско мислене, защото неговите действия се стремяха към това. Да предизвиква гражданско мислене в хората. Да се почувстват граждани, да не са поданици. Той това искаше да разпали. Той задаваше въпроси, на които хората трябваше да си дадат отговори. Отговори за това как да се чувстват като граждани".

По повод на това дали случилото се в Белене е на политическа основа и има ли разделение между хората, Петър Добрев коментира:

"Не, вижте, няма разделение. Видях зад кадър едни хора, които стояха и протриваха ръце, това са отговорни хора в Белене. Не е политика. На тези момчета, които бяха там, можем да им кажем, че някой им пося семето да бъдат против".

От община Белене заявиха, че все още нямат официално потвърждение от Католическата църква за напускането на отец Паоло Кортези и единствената информация, с която разполагат към момента е, че свещеникът е излязъл в отпуск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В какво се изразява ,,атаката" срещу него!? По-скоро ставаме свидетели на старателно раздухвана истерия от страна но либерастията.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До казах...направо зад Карпатите да ги разселват, по-близо до сирийската граница е, и без това кърджалийци не ги искат.
45
9
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 7 години
До Анонимен ;Те добитъците преобладават при русофило--***.Там такива ги приемаха с предимство.
44
9
 
5
 
! Отговори
х преди 7 години
Вие го чакате ама това да не е "стиснеш-пуснеш" или " ела ми,дойди ми" или как беше там...И ревете,че даренията ще секнат,без да си давате сметка за моралния елемент в цялата тая работа,че падрето остава с обида в душата си и известна доза страх,може би.Селяндурските ви изпълнения са поз всякаква критика.
43
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема е че са мюсли! Виж ако са украинки, унгарки, чехкини, полякини или рускини, бих приютил най-малко две с голямо удиволствие!Ще видите тогава българското гостоприемство!Ама мюсли, извинявайте не!
42
0
 
5
 
! Отговори
шопето преди 7 години
Па сите чекаме видовден, ама ке получим армагедоня.
41
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"С отношението си към отец Кортези много наши сънародници доказват, че у нас животновъдството е добре развито"---Напротив, ПОКАЗВАТ на самозвания "пастир", ЧЕ НЕ СА ОВЦЕ (като теб, например).А, иначе, добитъци като теб има мно-о-ого. :)
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали вниманието трябва да се отклонява от важните неща. Сега ни занимават с тоя в доста голяма статия, че даже и са дали дума на някакъв си там да го защитава. Съчувствие и толеранс. Сега по темата. До сега да сте чули или видяли от главното мюфтийство някой да е помогнал на горките бежанци, опа нарушители. Някой иман да е приютил семейство сирийци?
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Жители на Белене за отец Кортези: Ние го чакаме!"---Хубаво, ама първо си пооправете о. Персин, постегнете бараките, алеите ..."Пансионът" на Беленския остров и в други години е приютявал и отчета, и падрета. :)
38
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отчето не е православен и не е руснак. Още не знаем какво щяхме да пишем. Не избързвай Алеко. Вземи си едно мюсюлманско семейство щом можеш да си го позволиш
37
6
 
24
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Ало журналята, мислите ли че някой ви вярва на драсканиците. Не само Белене, а цяла България не ще пришълците да се заселват по земите ни. Само не ми излизайте с номера че не е Християнско и европейско да се мисли така. Който ги иска да си ги взема във тях.Християните сме морално задължени да помагаме на изпаднали в нужда, но да пуснеш вилк в кошарата си е проява на глупост.
36
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Жители на Белене за отец Кортези: Ние го чакаме!"---Със сопи и гьостерици! Има защо!'Щото "Това не бил първият опит за неговата дискредитация"Небръснатото отче и друг път се е опитвал, т.е., търсил си го е.
35
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре толерантните и грамотните да идат да живеят на Лъвов мост в София, или в района на Женския пазар, па тогава да дават мнения и квалификации! Да започнат да треперят за децата си и за близките си, па после ако искат и в дома си да настанят по 5-6 бежанци.
34
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо против отчето, нищо лично! Само нека да приютява бежанци някъде на друго място. Примерно у тях си...
33
5
 
25
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Този жабар на снимката да не се опитва да командва в България! Като ги иска нека ги покани в Италия, неговата държава да се бърка в кесията и да плаща, не бедна България, която не може да се грижи за своите хора имащи нужда от помощ-пенсионери, инвалиди и т.н. Сега се активират разни НПО-та и техни служители за да се оплюят обикновените протестиращи против мигрантите граждани
32
16
 
7
 
! Отговори
минавам оттук преди 7 години
До ХристиянинТъжно и жалко е ,че има толкова неграмотни,нетолерантни и ограничени хора ... :(
31
7
 
23
 
! Отговори
До Алеко преди 7 години
Православен нямаше да се държи така!!! Тоя е наглец, безсрамник и невъзпитан човек, който си мисли, че България му е бащиния а ние сме му роби и той щял да казва какво да станело тук, защото католиците пускали някой лев!Извинявай ама хляб и сол ще ям, но България няма да продам!!!!!!!!!!!!!!!!!!
30
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жабари!!! Както казва Павел Попандов във филма " Оркестър без име"!
29
23
 
5
 
! Отговори
Алеко преди 7 години
Какво щяхте да пишете безумци, ако отчето беше православен и при това руснак?Срам ме е от вас ***.
28
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кортезито не го виня, той живее е паралелна вселена със светци ,чудотворци и тем подобни дивотий, ама тези бухали дето тръгнали да реват за него, те , те са за бой!Все пастори им трябват на овцете....