Жители на Белене за отец Кортези: Ние го чакаме!

Това не бил първият опит за неговата дискредитация
Обновена: 13 мар 2017 14:01 | 13 мар 2017 13:30,
95
Жители на Белене за отец Кортези: Ние го чакаме!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жители на крайдунавския град Белене се събраха, за да изразят подкрепата си към католическия свещеник Паоло Кортези, след като той напусна обиден България, поради възникналото напрежение в града и заплахите, които бяха отправени към него и църквата, след като подслони сирийското семейство Албакри.

Още по темата

Дали действително има напрежение в момента в Белене, отговор дава един от жителите на градчето.

"В Белене специално не съм усетил голямо напрежение", споделя той и допълва, че много беленчани са заявили, че искат завръщането на отец Кортези.

"Той беше един истински християнин, беше и един европеец", казва още Йосиф, като заявява, че те подкрепят инициативата на Кортези за бежанците. Смята, че настаняването на няколко семейства, не много, но колкото могат да приемат и колкото реши местната управа, няма да навреди на града, напротив, ще покаже, че там се спазват законите.

Друг жител, кореняк беленчанин и православен християнин, коментира пред Нова тв, че е дошъл да подкрепи отец Паоло, защото счита, че той е прав в това, което прави и коментира опитите за дискредитация, спрямо католическия свещеник.

"Това не е първият опит за неговата дискредитация. Имаше и други такива опити. В града се пускаха какви ли не слухове за него. Това са си наши беленски работи, но това показва, че това не е случайно, не е инцидент само свързан със сирийците. Просто се използва момента, използваха се страховете на хората", казва Петър Добрев.

Дали и с какво отец Паоло Кортези е попречил на местното население там, Добрев споделя: "Ами, той не пречи на беленчани, пречи на определен кръг беленчани, които имат интерес хората да нямат гражданско мислене, защото неговите действия се стремяха към това. Да предизвиква гражданско мислене в хората. Да се почувстват граждани, да не са поданици. Той това искаше да разпали. Той задаваше въпроси, на които хората трябваше да си дадат отговори. Отговори за това как да се чувстват като граждани".

По повод на това дали случилото се в Белене е на политическа основа и има ли разделение между хората, Петър Добрев коментира:

"Не, вижте, няма разделение. Видях зад кадър едни хора, които стояха и протриваха ръце, това са отговорни хора в Белене. Не е политика. На тези момчета, които бяха там, можем да им кажем, че някой им пося семето да бъдат против".

От община Белене заявиха, че все още нямат официално потвърждение от Католическата църква за напускането на отец Паоло Кортези и единствената информация, с която разполагат към момента е, че свещеникът е излязъл в отпуск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не трябва ли да е в раздел,,платени публикации"!?
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казвал съм го и пак ще го кажа - всеки, който подкрепя о. Кортези да си вземе по едно мюсюлманско семейство у дома си. Не щете? Ами що щете тогава? Ние, останалите ли да ги отглеждаме?
25
4
 
23
 
! Отговори
Прав му път преди 7 години
ВСЕКИ ЧУЖДЕНЕЦ В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С БЪЛГАРИТЕ! А НЕ НИЕ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ С ЧУЖДЕНЦИТЕ!
24
4
 
24
 
! Отговори
Айде моля! преди 7 години
Аз не мога да разбера какво толкова му се кланят на тоя Кортези!! За няколко сребърника от Рим, са готови да продадат България!Като не му отърва, да си ходи в Италия и там да си събира мигрантите в дома си!
23
4
 
21
 
! Отговори
Е преди 7 години
И колко са тези жители, кпито уж го чакат? Колкото онези от контрапротеста в Елин Пелин ли? Дали и това не е някоя с.оросоидна драма.
22
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
свещеникът Кортезе е привикан за ново назначение, ще им пратят друг рецепционист за хотела като се намери подходящия светец, стига са хълцали.
21
8
 
17
 
! Отговори
Курзакуртези преди 7 години
Кортези, България не те желая, писна ни от всякви такива като теб, дето искат да казват какво да става в Страната ни! Марш, измитай се и никога не се връщай!
20
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отчето изглежда доста по интелигентен от групата която го изгони. Бяха до един *** , с официалните анцузи ADIBAS и руски знамена.
19
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много отмъстителни тези католици бе! Нали уж са смирени хора, нали уж уважават чуждото мнение, нали уж служат не да получават нещо насреща?? Нещо сякаш ме съмнява да е почтен човек или прукрита италианска мутра!
18
8
 
22
 
! Отговори
Една от Видин преди 7 години
Продажната, продадена и купена антибългарска медия БиТиВи вчера цял ден, от сутринта още, реваха за падрето и "сирийското семейство"! Още рано сутринта крaнтaтa Жени Марчева го подкара на рев, та до късните новини час по час оплакваха горкия падре и жалките ожалени "бежанци" и интервюираха с микрофон в уста разни "случайно" избрани протестърите пред президентството! Няма такава гaдост, двуличие и предателство към народа! Отвратена съм!
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега оня кaвaл дето се беше загърнал с някъде прцали да ви дава помощи
16
9
 
17
 
! Отговори
До Кортези преди 7 години
Ей Кортези, ако още един път дойдеш тук, ще носиш Протези!!!
15
6
 
15
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Стига с този голобрад псевдосвещеник без адекватно униформено облекло и неговите брадати чалмалии и забулени ханъми. Православните имат стилни униформи, които се разпознават отдалеч.
14
6
 
15
 
! Отговори
L. преди 7 години
Имаме си религия, имаме си традиции.Не ни трябват нито кортези, нито протези.Тоя жабар да си ходи в Северна Италия или в южната й част - Северна Африка, по никакъв начин не ни трябва да приютява нито бежанци, нито джихадисти.
13
4
 
14
 
! Отговори
Християнин преди 7 години
Българските католици са като българските помаци-променили са първоначалната вяра...
12
24
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Българинът озверял. Изгубил и малкото човешко, което имаше. Затова сте зле и все по-зле ще ставате. Нито бежанци са ви виновни, нито извънземни. Лошотията си е във вас.
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не е у нашето село тоя, тука така ще го Окортезят че като чуе за българин и ще препиква! Наглец и плюе по българите сега!
10
6
 
17
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Днeс-а нарочно ги пуска тия провокативни статии. За да трупа трафик. Видя се отношението на хората към сатаниста-католически мисионер, дошъл да подрива православните устои на България, както и към позиращите за "сирийски бежанци" ислямски завоеватели, толкоз по темата!
9
3
 
10
 
! Отговори
Балтиев преди 7 години
Кортеза вън, а вие си прибирайте децата от европата да не смърдят там.
8
8
 
18
 
! Отговори
Bg. преди 7 години
От където дошъл, натам отишъл.Стига толкова за него, писна ми вече.