Десетки подкрепиха отец Кортези пред Президенството

Хората призоваха президента Радев да вземе отношение по казуса
12 мар 2017 16:05, Александър Попов
194
Десетки подкрепиха отец Кортези пред Президенството
Снимка: Bulgaria ON AIR

Десетки хора се събраха на площада пред Президентството, за да изразят несъгласието си със случилото се в Белене и напускането на католическия свещеник Паоло Кортези, съобщава Bulgaria ON AIR.

Кортези срещна отпор от страна на жителите на града, заради това, че е подслонил бежанско семейство от Сирия. Семейството пребивава законно у нас, но вече напусна града.

Митингуващите днес припомниха, че България години наред е приютявала и спасявала бежанци, а това, което се случва сега, според тях, е непристойно.

В интернет започна и петиция в подкрепа на отец Паоло Кортези с призив той да остане в България, след като беше помолен от католическата църква в Италия да се прибере обратно в страната. Оттам спряха и помощите, които католическата църква отпускаше към Белене.

Хората пред Президенството определиха случилото се в Белене като проява на национализъм и се обърнаха към президента Румен Радев да спре етническото разделение в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: Паоло Кортези
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Вярата се засвидетелства, а не се купува и продава, както правят католиците с техните фондации Каритас и други! Протестиращите на това сборище явно нямат православно съзнание, което да им показва разумното отношение към бежанците, които се оказват незаконни имигранти, които уж бягат от война срещу законното правителство, а са на страната на предизвикалата войната свободната сирийска армия, чийто адвокат Акрам Наюф ги защитава яростно! Що за двуличие, нямат място агресори у нас!
129
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 7 години
След католическата инквизиция, кръстоносните походи срещу православието, огромната нехристиянска самомнителност на папата да се представя за наместник на Бога и да има банка, днес виждаме с какви извратени средства се налага католицизма по подобие на протестантството! Чрез фондации, които КУПУВАТ вярващи! И биват заплашвани, че ако не вършат това, което ересианската католическа "църква" изисква, ще им спре помощите! Срам! Католиците трябва да разберат, че вярата не се купува и продава!
128
3
 
2
 
! Отговори
111111 преди 7 години
До Ала_Бала 160Крили, че са българи, щото са комплексари! Никога не съм имала проблем да кажа, че съм българка във Франция. Не съм усетила лошо отношение, напротив. Но то си зависи как ти самият ще се държиш, какво възпитание показваш! И няма да се уморя да повтарям, че само българите спасиха своите евреи от унищожение!
127
1
 
11
 
! Отговори
Исмаил преди 7 години
Протест - колко тъпо от гледна точка на някакво влияние върху ситуацията, и колко удобно за усвояването на средства от НПО.
126
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Кортези голям мъченик се писа
125
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По колко дават за "спонтанност" на тоя протест.Пък и Радев как ще нареди на някого какви гости са приема в родния си дом.Той е Прецидент. Не е феодал.
124
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е селски ***, който е клекнал пред Трите каки и чака указания от БСП.Да се молят на новата му женя, тя е истинския командир
123
14
 
14
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Когато преди години работех в чужбина, се чудех защо доста колеги избягваха да казват, че са българи. Не сме добър народ.
122
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Проблемът е *** Беленски, инат, простотия, не оценяване на помоща."Хайде преди да се подиграваш на простотията Беленския *** да се научиш на елементарен правопис от 2 клас. *** народ, прости управници, прости оФци.
121
2
 
20
 
! Отговори
Глупак преди 7 години
Тази история малко понамирисва, като тази на 'патриотите' Динко и Перата.Хващат мигранти,но не хващат трафиканти! Много интересно !
120
5
 
18
 
! Отговори
Гочоолу преди 7 години
Е, що не се обадихте, и аз щях да дойда и докарам този и онзи. По колко пари дават за присъствие. А кебапчета и чай с нещо имаше ли.
119
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
защо не отидат в Белене да протестират ???? илу там няма кой да им плати за протестите ? цирк цирк цирк..
118
8
 
7
 
! Отговори
Глупак преди 7 години
Незабавен одит на община Белене!Анализ на престъпността в района и демографският "разтеж".Нека разберем кмета феодал ли е,или служител на държавната администрация?
117
8
 
29
 
! Отговори
Fan преди 7 години
Интересно е, как винаги протести се случват за такива супер важни 'каузи'??!Значи според всички тези протестиращи, това е темата, това е единственото за което те са се сетили 'спонтанно' да протестират?!Всичко друго в държавата ни е цъфнало и вързало, няма други проблеми?!?Но виж, италиянски свещеник, приютил сирийски бежанци, опа, тука става интересно за НПО-тата.....
116
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
100 000 за Белене е огромна сума, помагал е Кортези нищо лошо не е направил. Сирийското семейство вече не е в Белене, къде е проблемът сега да се върне. Проблемът е *** Беленски, инат, простотия, не оценяване на помоща. Аз съм против насилието, терористите, но това бяха едно обикновено семейство. Та ние да не сме по-читави като сме християни, онзи *** дето бутнат без причина жената в Германия, искате ли го, нали е българин.
115
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кортези като иска да си ходи. Никой не го е гонил. Решението си е негово. Президента не може да има отношение. Това си е църковен казус. Да му мисли Ватикана.
114
10
 
36
 
! Отговори
падре преди 7 години
А тези пред президенството вместо да митингуват да вземат по едно семейство бежанци в собствените си къщи,така де де дадат личен пример!Тъй като иначе излиза че ревЪт на чужди гробища.
113
1
 
11
 
! Отговори
Глупак преди 7 години
Гордите жители на Белене,получаващи по 100000 помощи,та младите 70%от тях са в Софето!
112
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде чао,Кортези!Чао!
111
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дежурните НПО-*** и поредното оплюване на родолюбието,като "нацинализъм!Изобщо,дежурната плява,втурнала се да оплюва българското,задължителното превръщане на държавата и надода,които са превърнати от продажниците в поредните сребърници!!!Поредната смрад!А кога ще излезем всички ние на един всенароден протест,за измитане всички тези продажници?!Милиони сме,а клечим пред компютрите а продажниците са няколко стотин и неппрекъснато се навират пре медиите...и така излиза,че на с ни няма