US посланикът: Бъдещето ви е като мултирелигиозно общество!

Според Ерик Рубин е важен баланса между сигурността и свободата
14 мар 2017 14:00,
561
US посланикът: Бъдещето ви е като мултирелигиозно общество!
Снимка: архив Булфото

Бъдещето на България е като мултиетническо, мултирелигиозно общество. Това каза американският посланик у нас Ерик Рубин, който откри семинар, посветен на защитата на свободата на вероизповедание и борбата с дискриминацията и насилието по признаци религия и убеждения. Дискусията е организирана от Комисията за защита от дискриминация и от Американското посолство.

Пред журналисти Рубин обясни, че България има богата традиция на толерантност. Посланикът припомни историческата заслуга на страната ни за спасяването на българските евреи и обясни, че това е нещо, с което българите трябва да се гордеят.

"Много е важно да не позволяваме предизвикателствата за сигурността, пред които сме изправени, да доведат до ерозия на основните права на хората да вярват свободно, да говорят свободно, да бъдат свободни граждани на демокрацията", смята Рубин.

Според посланика на САЩ е важно обществата да намерят начин да балансират между нуждата от сигурност и това да не се нарушават основните свободи.

"Всички страни имат своите традиции, но фундаменталните принципи са много важни, като да уважаваме разнообразието на вяра, правото на хората да решават в какво вярват и в какво не", коментира той пред журналисти, цитиран от БТА.

Пред форума Рубин каза, че е символично за българската толерантност, че в София катедрала, синагога и джамия се намират на една пряка една от друга. Според него страната ни има и полза, и вреда от географското си положение и от това, че е на кръстопът.

Посланикът заяви, че има и предизвикателства, и трудности, пред които сме изправени, но можем да направим всичко по силите си, за да не бъдат нашите общества жертва на ектремистка реторика и проповедници на омраза.

Шефката на Комисията срещу дискриминацията Ана Джумалиева обясни, че през последните десетилетия в световен мащаб се наблюдава възраждане на религиозните ценности, вярвания и убеждения.

"Както международните организации, така и националните власти все по-често ще бъдат изправени и ще им се наложи да решават въпросите, свързани със свободата на вероизповеданията", каза тя.

Джумалиева обясни, че в България също се наблюдават процеси на активиране на религиозните нагласи в някои религиозни общности в първото десетилетие на 21 век.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


561
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
404
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този посланник май не е сменен още . Аз нямам нищо против другите МИРНИ религии
403
3
 
3
 
! Отговори
Той преди 7 години
Пак нищо не сте разбрали . България винаги е била многоетническа . Ние не сме остров в океана а се намираме на кръстопът между различни култури и това е най-голямата ни ценност .
402
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навъртащите се около миризливия политицище бъдат неутрализирани.
401
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Go home stupid americanbefore getting burnt alive.
400
4
 
2
 
! Отговори
Той преди 7 години
452 Кое ти е в повече бе Симов робската ти същност ли
399
2
 
7
 
! Отговори
Bigg Dick преди 7 години
Уеуеее. Тоя направо си го казва - Пак ще ви потурчат. Трайте си и ни гък ни стон.
398
1
 
13
 
! Отговори
Иван Симов преди 7 години
Нещо от мултикултурни, трансатлатнически, мултиетнически и тем подобни глупости взе да ми идва в повече! Та г-н рубин Не говорете като вие Никога не сте били роби, а сте Били робовладелци и сте ш..ни католици! Не знам защо бях нормален човек харесвах демокрацията *** нещо, започна да ми тежи на душата. Лошото е, че се превръщам във фанатичен Българофил с шовинистични мисли, което е несъвместимо с тия "ценности" Айде, Go Home!
397
3
 
1
 
! Отговори
Той преди 7 години
449 Някой да е забранил християнството в Турция . Поне за сега де
396
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да я откарат долу в полето, долу полето, татарско село-------------------------------445 Кой отрича че сме живели в мултикултурно общество
395
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този голям брат защо не отиде да прави мултирелигиозно обшество в Турция? Ердо ще го посрещне с прегръдки. Ама тук всичко може, нали? Малки сме, бедни сме и политиците ни са предатели.
394
0
 
4
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Kako be...... i vie ste bile MULTIETNICKI ami dobro ..... nie mislevme deka samo nie sme E sega i kajvas ke zaigra meckata....
393
7
 
1
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО ,БЕ.. преди 7 години
НИЕ И СЕГА СМЕ СИ ТАКИВА !НА ТОЯ БАЛКАНСКИ КРЪСТОПЪТ------САМО РУСКИТЕ ИБРИЦИ СЕ ИМАТ ЗА ЧИСТА РАСА, ЩОТО СА ПРАВЕНИ У РУСКИ БОТУШ ....... КАТО МАЧКИТЕ!
392
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даваш ли даваш Балканджи Йово хубава Яна на турска вяра - Море войводо, глава си давам Яна не давам на турска вяра Ние сме си изстрадали тази вяра и религия и не приемаме някакъв клоун от фащ да ни казва какво трябва да ни е бъдещето .Надявам се още да са останали мъже като в стихотворението , които ще се опълчат да ислямизацията прикрита със звучни фрази като мултирелигиозност .Има ли истински мъже тук ?
391
17
 
4
 
! Отговори
БГ глупост преди 7 години
Отдавна си живеем в такова общество, от стотици години.Нищо ново не е казал този.А вие стга сте ревали, марш в Русия бе.
390
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идат избори , нека този път не изберем отново същите *** и продажници !
389
3
 
29
 
! Отговори
Да върви на майка си преди 7 години
"Бъдещето ви е като мултирелигиозно общество!"Мда,вероятно точно това са казали и предците на тоя т***п***нар на индианците, когато са стъпили в Америка... и след това са ги изтрепали като пилци с пушки и картечници, докато първите са си острили стрелите...
388
3
 
30
 
! Отговори
Манафов преди 7 години
Това лукаво еврейче оправи Украйна, а сега и нас. Май ще се наложи лична среща...
387
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха ха Тръмп ограничи миграцията в САЩ а на нас ни разправят да сме мулти културни:) Да ама не ! Като САЩ дадат пример като приемат 20 -30 000 афганистанци, пакистанци, арабели тогава да дават ум на другите
386
2
 
22
 
! Отговори
none преди 7 години
Каза човека, който идва от държава в която избиват черните и се избиват по можду си за щяло и нещяло. Може би ние имаме повече какво да ги научим за толерантноста. Да върви по дяволите тоз ***!
385
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак почна да циври за мюсюлмани,бежанци и хомосексуалисти.Как го вижда тва бъдеще като планира да *** колкото може и да се скрие в Америка?