Какво ни готви Слави? Всенародно движение или протести?

Официално той отрича, че ще прави политически проект, но...
152
Какво ни готви Слави? Всенародно движение или протести?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Предаването на Слави Трифонов ще се гледа всеки път от зоркото шефско око и ще се преценява ден за ден дали да бъде излъчвано. Другият вариант е сваляне от bTV на шоуто му, което е много вероятно, пише "168 часа".

Затова екипът му има план "Б" – създаване на всенародно политическо движение, което да повтори бума на НДСВ от 2001 г., пише изданието като се позовава на запознати с кроежите на кръга около шоумена, чието предаване бе спряно в деня след изборите - понеделник, 27 март.

Още по темата

Поводът бе негова декларация, с която дава ултиматум на новите депутати да започнат работа по въвеждането на мажоритарен вот.

Ако ли не, Дългия се закани, че ще отиде на протести пред парламента, и намекна, че ще бъде последван от милионите, гласували за референдума.

Според сондажи на социологически агенции екипът на Трифонов не можел да се надява да привлече абсолютно всички, които са поискали мажоритарни избори.

През ноември 2016 г. 2,5 млн. души казаха "да" на гласуването за личности, а не за кандидатури, спуснати от партиите.

В екипа му си давали сметка, че много хора не го харесват, но го възприемат като алтернатива на статуквото и като новия спасител на България.

Освен това там вече се чудели дали шоуто не е остаряло и не е необходимо да се върви по друг път. Още повече че в предаването все повече се говори за политика.

Официално Слави Трифонов засега отрича, че ще прави политически проект, но по същия начин и Бойко Борисов дълго не признаваше, че ще създаде ГЕРБ. Да не говорим за царя, който изненада всички.

Близки до предаването твърдят, че ако то бъде спряно, екипът ще върви към варианта всенародно движение, подобно на това на царя от 2001 г. Паралелно с това ще се нагнетява напрежение и с протести.

Според политолози обаче зад шоуто не стои такава мобилизирана маса, каквато имаше по време на шествията от 2013-2014 г. Тогава Борисов обяви, че ако не били привържениците му, те едва ли са щели да бъдат толкова продължителни и масови.

От тази гледна точка е спорно дали спонтанните протести на шоуто ще издържат повече от няколко дни.

Любопитното е, че партиите вече са проучили и част от хората, които ходят на концертите на Слави Трифонов.

Причината - не е изключено именно те да окупират Народното събрание.

"Това са хора, които се интересуват предимно от музика, трудно ще бъдат превърнати в професионални протестъри", твърди запознат.

Дори и да се стигне до някакви истерии, БСП и ГЕРБ вече имат разработени схеми за реакция. Те обявиха, че са за германския вариант на мажоритарна система. Което е модификация на смесената система и тя няма нищо общо с хардварианта, предлаган от хората на Слави Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
Referendum преди 7 години
И Слави няма да е читав:interesnoto.info/slavi-i-ekipyt-mu-nadiavame-se-che-svobodata-na-slovoto-e-nasha-obshta-kauza/
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - ЗАЩОТО Е *** С ТЕЗИ СТОТИЦИ МИЛИОНИ РЕВОВЕ - за производство и управление на бизнес се иска и дупе, и разум, и знание, и човещина! А тоя няма нищо!!!!!!!
120
0
 
1
 
! Отговори
Случаен преди 7 години
Царят ни оправи, Бареков ни оправи, Радан се напъна, ама нищо не роди, Христо Иванов и той имаше родилни напъни! Еееее, сега и Славито се мъчи да роди някакво отроче но...... Ха дано, ама надали! Всички са се юрнали да стават политици и да глозгат, кой колкото може до кокал. Ако искаха да помогнат на БЪЛГАРИЯ и Българският народ, ако искаха просперитет за БГ, щяха да се ОБЕДИНЯТ и наистина да се роди някакво демократично управление! Ако милееха за БГ, но скоро не ще да стане. Избори докога?
119
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като мисли за народа, защо не поведе протест за увеличаване на доходите? Ако мисли за България, защо не отвори някой завод (ще има производство, и той ще печели), че да спре емиграцията от България. С песни ще се оправим ли? Осъзнайте се, че мисли за него си и за още някой милиардер тук.
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подробност е, но мисля че Слави не е плешив. Преди много години той публично, в ефир, си обръсна главата в знак на протест срещу мутринските времена. След това му стана символ и навярно вече е забравил какво е искал тогава.
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурен съм че и жените им ще го харесат твоя. Ама толкова им е достойнството.Обиждат на плешив.
116
0
 
1
 
! Отговори
Плешко преди 7 години
То и моят е плешив, но жените умрат за него.
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плехара все го избива на съвест, морал и патриотизъм, ама винаги добре платени. Прима-патриотът ми той и Би Конект морализаторът. Продажник нашмъркан.
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А бе с една дума казано -кьораво и сакато се е хукнало да ''оправя'' държавата ни!"И плешиво-продажно също.
113
6
 
7
 
! Отговори
Един преди 7 години
Я ми кажете тук коментиращите които не харесват "чалгара", кого да харесвам бсп ли,или техните отрочета герб.Вие не разбрахте ли, че те са от едно котило и засега единствено в "чалгара"ни е надеждата.Като не ви харесва предложете друг или самите вие направете нещо, а *** не ви стиска а.Само знаете да плюете и зад клавиатурата сте много силни, но в живота си какво сте направили?Нещо стойностно ли?Успех!!!
112
7
 
11
 
! Отговори
врана преди 7 години
Тук едни и същи смешници коментират. Ще видите може или не може да изкара Слави хора на площада. Аз не съм го гледала от 2004 година, обаче тови референдум трябва да се приеме за валиден, защото в списъците има над половин- един милион мъртви души и всички го знаят. Отделно всички които познавам от чужбина бяха бесни, че не могат да гласуват , защото в България може да си похарчиш всички пари електронно, но да пуснеш глас не може! А вие коментирайте тук предатели! Щом ви харесва мизерията!
111
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави и неговата бавда-сценаристите,които заедно с него се изживяват,като политица-любичци на народа,оплюха Плевнелиев и много помогнаха за провала на дясното.Кега искат да доунищожат и това,което е останало от него-ГЕРБ.Не е ли по-добре,цялото шоу да се зачисли в редиците на БСП,нали от там чакат руските комисионни?
110
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слеви се готви да подкрепи БСП и дестабилизира страната.Като рецултат ще има арести.
109
3
 
4
 
! Отговори
о, шипко преди 7 години
Правилно постъпват тия,които не искат да ги "оправят" извратеняци монотици-политици.
108
0
 
1
 
! Отговори
121 преди 7 години
Традиция, кво да правиш.
107
1
 
10
 
! Отговори
118 преди 7 години
На нашия референдум не му достигна броят гласове.Във Великобритания щяха да го игнорират, а не да кривят закона в името на нервите на един шоумен.Те, ако прилагаха законите и броенето като нас, сега нямаше да има Брекзит.Някои даже искат и изборните резултати да променят.И на мен не ми харесват,ама- защо правите избори и референдуми тогава?Направо кажете какви резултати искате да ви ги гласуваме и -край.По-искрени бъдете.)
106
8
 
11
 
! Отговори
На протести преди 7 години
Това единствената смислена стъпка, след като след тези избори няма да има промяна.
105
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом не харесвате чалгара,какво търсите тука-четете за по мияра бай.
104
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за идиотска нация трябва да слуша помиите които грачи тоя сел4о ? А колко *** трябва да си че да му харесаш "политическите" ла1на ? *** народ слаба държава!!!
103
1
 
2
 
! Отговори
до Бай преди 7 години
Ама ти вече ставаш за политик значи!Айде в парламента- там вратите що мислиш, че са широки?Ще папаш, ще дремеш, ще гласуваш и от време на време ще прочиташ по някоя реч.