ЕНП с критика за наредбата за бежанците: Лоша новина!

Жозеф Доул очаква реакция от президента Румен Радев
1 апр 2017 09:16,
186
ЕНП с критика за наредбата за бежанците: Лоша новина!
Снимка: архив Reuters

Европейската народна партия критикува отмяната у нас на наредбата за бежанците. Решението за отмяната й беше взето на извънредно заседание на кабинета снощи.

Още по темата

Постановлението беше прието от предишното правителство и задължаваше общините да сключват отделни споразумения с всеки бежанец, който бъде настанен на тяхна територия. Местната власт трябваше да е длъжна да осигури на чужденците жилище, обучение по български език и работа или да им плаща социални и здрави осигуровки, ако не могат да си намерят препитание. Отмяната на тези правила беше предизборно обещание на президента Румен Радев и на БСП.

Министрите решиха вчера, че до седмица наредбата трябва да бъде пренаписана, за да бъде създаден работещ механизъм. Последва реакция от Европа. Първият коментар дойде от председателя на Европейската народна партия Жозеф Доул, съобщи "Нова тв".

В съобщение в Twitter той определи решението на Министерския съвет като много лоша новина в противоречие с европейската практика. Доул изрази очакване президентът на републиката да реагира веднага.

Европейската политика за интеграция на бежанците е приоритетна за Европа и е тема на редица междуправителствени решения, взети в Брюксел. На последният редовен Европейски съвет за миналата година България единодушно с останалите европейски страни се ангажира да води политика на интеграцията на бежанците, без да допуска дискриминации по отношения на тях.

В  отговор на ангажиментите си страната ни е получавала европейски средства.  България е подписала Женевската конвенция, която гарантира закрила и престой на бежанците. Изключение можа да бъде направено само при сериозна заплаха за националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя не е предизвикана войната от нас, но ние продавахме оръжие на тези които я предизвикаха, а те го доставяха на онези, от които хората избягаха за да не ги убият с нашето оръжие, което било мн качествено според някои горди безмозъчни българи.
55
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В МИНУСИТЕ ВЛИЗА ОБЕДНЯВАНЕТО НА СТРАНАТА, РАЗРУШАВАНЕТО НА ИКОНОМИКАТА И ПЛАНОВЕТЕ ЗА ПРЕВРЪЩАНЕТО И В ЛАГЕР ЗА МИГРАНТИ.
54
2
 
12
 
! Отговори
Добре преди 7 години
Защо народът пълни гушата на такива "управници" с работа и данъци?
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този номер 36 стига е писал глупости.
52
2
 
24
 
! Отговори
добра новина преди 7 години
За мен новината е много хубава.Не искам заселване на емигранти в България и то принудително. Войната в Близкия изток не е предизвикана от нас.
51
2
 
27
 
! Отговори
Дано преди 7 години
Ако Радев продължи в същия дух и покаже отговорност към народа си,той ще бъде следващият премиер.Стига приказки,искаме действия.А ЕНП да си завре критиките където иска.
50
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЕ ЗАЩО ВСИЧКИ Ч*ФУТИ КАКТО И ТОЗИ ХАЗАРИН ЙОЗЕФ ДОЛ МНОГО СА СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА ИСЛЯМСИТКИТЕ ТАРАМБУКИ.СПОМНЯТЕ ЛИ СЕ КАК ПРЕДИ 2 ГОДИНИ ТУК В БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ДОШЪЛ ЕДИН ЕВРЕЙН ОТ КАНАДА КОЙТО ТЪРСЕШЕ ЕВТИНИ КЪЩИ ПО СЕЛАТА НИ ДА ГИ КУПУВА И В ТЯХ ДА НАСТАНЯВА МИГРАНТИ. КАТО СА ИМ ТОЛКОВА МИЛИ ДЖИХАДИСТИТЕ НА ЕВРЮХИТЕ ДА СИ ГИ ПРИЕМАТ И ИНТЕГРИРАТ У ИЗРАЕЛ.
49
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко, което е добро за Европа е лошо за България.
48
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много стриктно си спазваме Женевската коквенция и тоя ceляндyp да си туитне постовете някъде изoдзaдзe. В България няма нито един бежанец, просто щото никоя от съседките ни не е във война.
47
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЖОЗЕФ ДОУЛ - ГОСПОДАРЯТ НА БОРИСОВ
46
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ба си нахалството. За нас безработните няма осигуровки а за ония къщи осигуровки. Това не е ли дискриминация къде са онези сополи от хелзинския комитет да ни защитят. БРАВО НА ПРЕЗИДЕНТА ТАКА СЕ ЗАЩИТАВА НАРОДА НИ,БРАВО. АДол да си гледа работата, умря тая той да казва какво ще става в България.
45
3
 
14
 
! Отговори
Напалм Детов преди 7 години
А аз очаквам тоя на снимката ***.... по-скоро е по-добре.
44
2
 
23
 
! Отговори
Национален Легион преди 7 години
Искам крайните десници в цяла Европа да направят революция, и да спечелят! Да разкатаят ***...та на ЕНП...
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и аз имам няколко критики........
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Планът на масоните не може да се реализира с това решение на президента.
41
2
 
3
 
! Отговори
333 преди 7 години
До до До 36не обяснявай тези неща на *** които са като офтсе подкарани от чобана си няма да те разберат
40
3
 
32
 
! Отговори
Нено преди 7 години
Да се помоли на саудитите, катарците и другите да приемат братята си
39
3
 
34
 
! Отговори
Втори мандат преди 7 години
Не гласувах за Радев, но само да следва тази линия- да защитава татковината от джихад, ще гласувам за втория му мандат със затворени очи!
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя страната /не държавата, тя умрЕ отдавна/ е на апаратно дишане, с 20-30% безработица, а тоя *** ни мята още два-три мамута на огънатия до земята и пукащ като за последно клон. Ми като се счупи и се юрнем, имаш ли идея, че оттук ще избяга не само азиатското и африканското стадо, ами и остатъците от българите? И тогава кво? Друга демаркационна линия в централна Гейропа? А после? А още по нататък?
37
2
 
36
 
! Отговори
до До 36 преди 7 години
Ти да не си спал на течение бе.Какви евродепутати на Нинова сънуваш.Това постановление 208 е прието лично от българското правителство с премиер Бойко Борисов,който назначи и тази КЕВР,която ни съдра кожите.