С 650 лева не се пази обществото... Полицаите не са просяци, но?

Униформените готвят протест на 5 юли, заяви Илия Хрисимов
20 юни 2017 09:07, Петя Славова
230

Най-вероятно на 5 юли служителите на МВР излизат на протест.

Те не са просяци, но "не може с 650 лева заплата и без прилична униформа да пазят обществото", поясни Илия Хрисимов, зам.-председател на СФСМВР в студиото на "България сутрин".

Още по темата

По думите му, те не искат да протестират, защото жертват част от свободното си време така. Той припомни, че законът забранява на униформените да протестират, когато са на смяна.

Нястоя, че всички изказвания, че се увеличава престъпността, когато полицията протестира, са изключително грозни.

"В по-спокойните районни има битка за извънреден труд между служителите. Да, позволените часове подобна дейност се увеличиха, но полицаите не са просяци", настоя Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Припомняме ви, че вътрешният министър Валентин Радев отхвърли решенията на управителния съвет на синдикалната федерация за увеличение на заплатите в сектора с 15%, а след среща с премиера Борисов си промени мнението. Хрисимов смята, че голяма част от публичните изказвания на Радев са неиздържани.

"Нямаме логично обяснение, защо се е променила позицията на министър Радев. Ние поискахме нова среща. Думите му, че складовете в "Симеоново" са пълни с униформи са празни. Там склад няма. Униформи идват, но сега идват зимните, а есента ще дойдат летните. Така са се стекли поръчките", обясни още Хрисимов.

Според него не може основният източник на допълнителни средства за полицаите да бъде извънредният труд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
2
 
2
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
Питам...........?
163
3
 
6
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
До жена на полицай: И понеже наричаш хората които спасяват човешки животи " Прости" Цитирам извадка от коментара ти за простия спасител който го хранят и спи без пари ще кажа следното: Жено на поУицай....????? Твойто мъжле плаща ли осигуровки? Пари за храна дават ли му? Пари за дрехи дават ли му? Има ли допълнителен професионален пенсионен фонд за наша сметка? Ще получи ли една торба пари при пенсиониране? Ще се пенсионира ли в тинейджърска възраст? Получава ли на всеки 3 месеца ДМС?
162
1
 
3
 
! Отговори
666 преди 6 години
До жена на полицайАко държавата върви към фалит и няма пари в бюджета, от къде да се намерят пари се пита в задачата. Бай *** и #КОЙ краднаха 5 милярда лева.... обаче съд/прокоратура/полиция не прави нищо по въпроса. Това ще доведе държавата до фалит, и то доста по скоро от колкото всички си мислят.
161
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До жена на полицайПърво на простия спасител му удържат осигурителните вноски, същия не се пенсионира на 45, и не взима 20 заплати при пенсиониране, и накрая полицая взима доста повече от "простия" спасител и най-важното 90 % от "простите" спасители говорят поне един чужд език на прилично ниво, за разлика от "непростите" полицаи
160
2
 
6
 
! Отговори
ей преди 6 години
Синдикалните, я кажете за заплатата от 1500 лв плюс пенсията от 910 лв колко прави месечно. Защото аз трябва да ви плащам, плащам така и на дансаджии, и на прокурори, и на следователи? Извинявам се, там сумите са умножени по 2 и по 3 някъд.
159
3
 
5
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
До жена на полицай: Професията е достойна за уважение,но както написах преди малко имам информация от кладенеца, че не им пука за заплатите. Докарват си поне още една от горе, даже и повече. Или твоят съпруг не взима рушветчета, а??? Кажи кой е и да го вкарваме в парламента като единствения честен и не корумпиран блюстител на поничките и кефето - ОПС на РедЪ :)))))))
158
8
 
6
 
! Отговори
жена на полицай преди 6 години
Чета подигравателни коментари и се чудя на списващите.Заплатата не стига за нищо.В Европейските държави да си полицай е престижна професия а тук..само подигравки.Един *** спасител на хотелски басейн взима толкова,че го и хранят и му осигуряват спане в хотела или квартира.Той не е изложен на риск и децата му няма да останат сираци ако се случи нещо.Много злобен и гаден народ сме
157
5
 
10
 
! Отговори
Да станат учители! преди 6 години
За тия "650 лева заплата" драпат хиляди ***, търсещи всякакви връзки и плащащи немалко "на ръка", за да станат ченгета! И после РЕВ! Да напуснат! Ам не искат! Защо ? Защото не са 650 лева! И...за друго не стават!
156
2
 
13
 
! Отговори
искам да стана ченге преди 6 години
До БГПич, имаш ли представа че е НЕвъзможно да влезеш в полицията? Знаеш ли за какви рушвети и връзки става въпрос да се успееш да станеш милиционер? Без връзки шансовете да постъпиш на работа в МВР са равни на 0 , казвам го от личен опит в малък град. Това че имало незаето места и нямало желаещи е пълна глупост.
155
3
 
9
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
За да потвърдя думите си, че полицайте са глупави и неграмотни една истинска моя история от скоро. Пътувам си аз с колата и ме спира полицай. Документи дъра-бъра както си му е редът. Шофьорската ми книжка е Английска (UK). Връща ми господин полиая документите и ми казва. " Абе вече и с Украински книжки се навъдихте , А?" В този момент замръзнах и загубих дар слово. Смяяяяяяяях.
154
8
 
3
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Хахаха, щот много убаво дас си полицай - затова има толкова свободни места КОЙ БЯГА ОТ ХУБАВОТО БРЕ, ходете ставайте и вий ?
153
2
 
3
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
До Анонимен 168. Ти какъв си *** - "ДОХОТ" Родителите ти и учителката ти по Български език не са се справили. Майко мила. Наистина положението е страшно.
152
3
 
7
 
! Отговори
реално. преди 6 години
Всички в държавния сектор само знаят да искат, обаче след няколко деситилетия в България намда има кой да работи и да плаща данъци за да може да има пари за пенсии, помощи и всякакви заплати и разходи.... с голям интерес ще наблюдавам колапса на държавата... и да благодарим на Бай Хoй и неговите другари от ДС за унищожаването на държавата България.
151
0
 
7
 
! Отговори
Петко преди 6 години
Прекрасна страна с прекрасна природа, синове на юнашко племе...Да си под 40 и да мислиш подобни тъпотии, явно мозъчната промивка е брутална.Прости като гъдулки, но пък масово удовлетворени, че са важни гъдулари...Soooo blisfully ignorant.
150
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво плачете бе полицайчета - парите са ви доста повече от работата която вършите.Кой ти дава по 30 кинта на ден да си бъркаш в носа.
149
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тия *** пак ли са зинали за пари. Нали техната си Бъчва им даде. Още ли искат.
148
1
 
10
 
! Отговори
гост преди 6 години
До Анонимен 168Какъв кредитен инспектор си "ДОХОТ", вместо доход!??
147
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз искам да видя един фиш на полицай с начислена заплата от 650 лева, абе за какви ни взимате, всеки може да отвори закона за МВР и да види как се формира заплатара на служителите, просто няма такава заплата в МВР, какво ни правите на будали, отделно че не вършите никаква работа
146
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО КРЕДИТЕН ИНСПЕКТОР В БАНКА ИМАМ ПОСТОЯНЕН ПРОБЛЕМ С ПОЛИЦАИ ,КОИТО ПОДАВАТ ДОКУМЕНТИ ЗА КРЕДИТ.ОБИКНОВЕНО ПОСОЧВАТ СУМИ МНОГО ПО-ВИСОКИ ОТ ТЕЗИ ВЪРХУ КОИТО СА ОСИГУРЕНИ,Т.Е ТЕ МАСОВО НЕ СИ ЗНАЯТ ЗАПЛАТИТЕ.А И КРЕДИТЕ КОИТО ВЗЕМАТ НЕ СА КАТО ЗА 650ЛВ ДОХОТ.
145
0
 
10
 
! Отговори
az преди 6 години
То и за 650 лв. не се лекува общество!