С 650 лева не се пази обществото... Полицаите не са просяци, но?

Униформените готвят протест на 5 юли, заяви Илия Хрисимов
20 юни 2017 09:07, Петя Славова
230

Най-вероятно на 5 юли служителите на МВР излизат на протест.

Те не са просяци, но "не може с 650 лева заплата и без прилична униформа да пазят обществото", поясни Илия Хрисимов, зам.-председател на СФСМВР в студиото на "България сутрин".

Още по темата

По думите му, те не искат да протестират, защото жертват част от свободното си време така. Той припомни, че законът забранява на униформените да протестират, когато са на смяна.

Нястоя, че всички изказвания, че се увеличава престъпността, когато полицията протестира, са изключително грозни.

"В по-спокойните районни има битка за извънреден труд между служителите. Да, позволените часове подобна дейност се увеличиха, но полицаите не са просяци", настоя Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Припомняме ви, че вътрешният министър Валентин Радев отхвърли решенията на управителния съвет на синдикалната федерация за увеличение на заплатите в сектора с 15%, а след среща с премиера Борисов си промени мнението. Хрисимов смята, че голяма част от публичните изказвания на Радев са неиздържани.

"Нямаме логично обяснение, защо се е променила позицията на министър Радев. Ние поискахме нова среща. Думите му, че складовете в "Симеоново" са пълни с униформи са празни. Там склад няма. Униформи идват, но сега идват зимните, а есента ще дойдат летните. Така са се стекли поръчките", обясни още Хрисимов.

Според него не може основният източник на допълнителни средства за полицаите да бъде извънредният труд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи лекари от Спешна помощ могат да вземат по 650 лева, а тези не могат...И с какво повече са от лекарите - по-интелигентни ли са? Повече благо за обществото ли дават?
143
3
 
5
 
! Отговори
Гуцко преди 6 години
Смятам че към 900 лв чисти пари е нормално за полицай. Това са по 30 кинта на ден. При условие че повечето хора бачкат за 20 и то без осигуровки, това си е супер.
142
0
 
8
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Вижте сега демокрацията е добро нещо но не е за нашего брата. Овцете сами не могат да се пасат и пазят , трябва им пастир с дебела гега.
141
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте плакали. Парите ви са много повече. Да не говорим че поне половината "работят" за тези от които трябва да ни пазят. Те се опаричват и от сенчестия...
140
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на соца...милиони бяха затворници...хиляди изчезваха...и всичко беше "цветя и рози"Затова българите са - каквото си ти!Мрънкачи - чакащи някой да ги храни!Швейцария се чуди как да си изхрани народа щото са нямали цоцалисти, и комунисти!
139
5
 
8
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Не виждам да ни пазят, да ни защитават от обирджии, хулигани, ненормални изверги и тн. Не виждам никой по селата, на улицата, по кръстовищата , изобщо няма ги. А искат. Как да стане да им дадем сред като те не дават на нас.
138
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма полицай с 650 лева заплата просто няма, средната заплата на полицай е 1200-1300 лева , не казвам че са много, но за техните умения са повече от достатъчни
137
1
 
8
 
! Отговори
лупи преди 6 години
Нека да се разберем! Кое общество пазят и кое не пазят? Всички виждаме,че едни получават помощ, а други бездействие
136
2
 
6
 
! Отговори
До 155 преди 6 години
По време на соца са страдали няколко хиляди, а сега страдат милиони. Хорат бчакат за 20 лева на разни местни дерибеи, които нито им плащат осигуровки, пък за извънреден труд да не говорим.
135
4
 
8
 
! Отговори
Едно преди 6 години
време,един бивш полковник от милицията обичаше да казва:"Ние,сме най-скъпо платените безделници на държавата"?!Беше умен и мъдър човек,Бог да го прости!Не знам защо,но това звучи твърде актуално и днес,за полицията?!?!?!
134
1
 
6
 
! Отговори
до 153 преди 6 години
Скрий се бе ***! В такива теми - програмистите се роите като бял червей на ***!И после тичкате в съседната темичка да мяукате, че са ви вдигнали тока, и парното!
133
5
 
3
 
! Отговори
до 148 преди 6 години
Явно не знаеш...завърших средното си ( техническо с отличен) не всички университети бяха достъпни за мен....като едри земевладелци...*** бяха жигосали семейството ми като "кулаци" дядо ми едва е оттървал кожата в лагер "Тризлат" или нещо такова...лежал е с В.Червенков. България беше огромен затвор...и българите затворници! Измамната сигурност включваше депортации в Странджа Сакар...Популистки те ти ...плоски "спомени" в прослава на цоцализма ме отвращават!
132
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато осемдесетте години ни обраха мазето, родителите ми изпаднаха в ужас при тези празни магазини как ще ни изхранват без приготвената зимнината. Тогава баща ми каза, че през шейсетте години и началото на седемдесетте това нямало как да се случи. Терорът е бил жесток. Тъй, че и соца си има различни периоди в зависимост от външни фактори.
131
0
 
11
 
! Отговори
до Онзи преди 6 години
Вървете да миете чинии и да правите дюнери в UK!*** може да викаш на дупката, в която живееш в предградията на Лондон с още 10 пакистанеца! България си е България - прекрасна страна с прекрасна природа!Аз си живея в България, изкарвам си перфектна заплата в България като програмист и ми е през дедовия за такива въшльовци като тебе, които нямат никакви умения, а имат претенции! Е, претенциите явно ви стигат дотам, да слугувате на индийци и араби в Англия!
130
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тия пари са им много!Да не би да се справиха с престъпността и нелегалните емигранти, че искат повече пари?
129
4
 
9
 
! Отговори
до 150 преди 6 години
И аз това се питам - защо са толкова много полицаи като не правят нищо и само точат пари от бюджета, тоест от всички нас, които работим.
128
5
 
8
 
! Отговори
Не повече от 15 000 преди 6 години
Полицая ни трябват.Като са им малко 660 чисти или 800лв да НАПУСКАТ ! С тях и без тях, нищо няма да се промени/ Говоря за полицаите най-ниско ниво/ те работа не вършат .
127
2
 
8
 
! Отговори
Край преди 6 години
Ние ги лъжем че им плащаме - те ни лъжат че ни пазят а всъщност са пуснати на самоиздръжка -колкото си изкарат ама и на шефа да дадат.
126
4
 
3
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Асан ли сиии, чочко ли сиии , ти като учител колко отпуска и ваканции имаш, а ? На всеки празник си ди вкъщи, нали? Обесени и разчленени не сваляш и събираш, нали? Така че запази си мнението за учетелският съвет . Мнение от лежачи не искам.
125
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По статистика в БГ има -няма 5 млн българи,от които примерно 2 млн деца и пенсионери, 1 млн партийни,държавни и частни клат.ик.уристи- в това число депутати, министри, ДАНС,съд ,прокуратура,държавни, областни и кметски администрации, юристи,икономисти,финансисти,журналисти и прочие св.олоч хамп.ирцуняни,,340 хил. частни охранители ,60 хил. полиция и 20 хил. войници,в резултат на което сме първи по престъпност! На някой ясно ли му е кой какво прави и пази в държавата и защо получава заплата?