С 650 лева не се пази обществото... Полицаите не са просяци, но?

Униформените готвят протест на 5 юли, заяви Илия Хрисимов
20 юни 2017 09:07, Петя Славова
230

Най-вероятно на 5 юли служителите на МВР излизат на протест.

Те не са просяци, но "не може с 650 лева заплата и без прилична униформа да пазят обществото", поясни Илия Хрисимов, зам.-председател на СФСМВР в студиото на "България сутрин".

Още по темата

По думите му, те не искат да протестират, защото жертват част от свободното си време така. Той припомни, че законът забранява на униформените да протестират, когато са на смяна.

Нястоя, че всички изказвания, че се увеличава престъпността, когато полицията протестира, са изключително грозни.

"В по-спокойните районни има битка за извънреден труд между служителите. Да, позволените часове подобна дейност се увеличиха, но полицаите не са просяци", настоя Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Припомняме ви, че вътрешният министър Валентин Радев отхвърли решенията на управителния съвет на синдикалната федерация за увеличение на заплатите в сектора с 15%, а след среща с премиера Борисов си промени мнението. Хрисимов смята, че голяма част от публичните изказвания на Радев са неиздържани.

"Нямаме логично обяснение, защо се е променила позицията на министър Радев. Ние поискахме нова среща. Думите му, че складовете в "Симеоново" са пълни с униформи са празни. Там склад няма. Униформи идват, но сега идват зимните, а есента ще дойдат летните. Така са се стекли поръчките", обясни още Хрисимов.

Според него не може основният източник на допълнителни средства за полицаите да бъде извънредният труд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей като ви чета злобата в коментарите - разбирам що живеете зле ! па на тея полицай само ги четем- да им дигнат заплатите и да се прикл., който хейти да ходи да става полицай като нищо не се прави и вземат достатъчно
183
2
 
10
 
! Отговори
БОКО ТИКВАТА преди 6 години
Правлноо нкиакви пари - нито за полиция , нито за лекари ни за учители - да не се сърди народа, ааа а за народа имам един ГОЛЯМ ПОЗДРАВ - ЧЕСТИТ НОВ ЗАЕМ , а вие се карайте из форумите :))
182
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МногознайАз нямам валчери за храна. И други мои приятели също не получават.
181
3
 
3
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
До Син на полицай: Допълнителното задължително пенсионно осигуряване(ДЗПО) няма нищо общо с допълнително професионално пенсионно осигуряване (ДППФ)Прочети малко. После спори
180
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ай де смелчациС над 20 годишен стаж в полицията,шофьор-около 920-950 лв. чисто+около 400 в. за дрехи на година!С над 20 годишен стаж в полиция-висше образование,дребен началник-1500-1600 лв.чисто + 460 лв.на година за дрехи!Много или малко преценете сами!Не е лошо,че има хора които получават подобни заплати,лошото е,че ги получават хора,които не ги заслужават,а те са повече от половината!Айде на добър ви час!
179
9
 
4
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
Отива кандидат за работа в МВР-то:Интервюиращия пита: Пушиш ли?Кандидат: Ами, не.Интервюиращ: Кафе пиеш ли?Кандидат: Ами, не.Интервюиращ: Топки имаш ли?Кандидат:Ами така се случи, че нямам.Интервюиращ: Нает си. Работно време от 8:30 до 17:00, но ти идвай от 12:00ч. на работа, защото до тогава ние само пишим, пием кафета и си драпаме макаритеЗа тая работа 650 е екстра
178
1
 
3
 
! Отговори
Син на полицай преди 6 години
До ОНЗИ !Нали съм му гледал филма със заплата бе господине , плащат ДФЛ - данък за физическо лице, също така му се удържат и здравни , а също така и за допълнително задължително пенсионно осигуряване ! А сега да те питам, ти в коя държава живееш ?
177
4
 
5
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
До Многознай: Трагично заблуден си. Всички пагончета удобно пропускат: Ранното пенсиониране, ДМС-тата, Годишната оценка, Торбата кинти при пенсия за която скачаха(пушиха) миналата година
176
6
 
5
 
! Отговори
Партиец преди 6 години
Никакво увеличение за Ушев! Първо резултати, когато намалее престъпността тогава пари. Те и тия 650 лв са им много за тази работа, която вършат. Да си полицай е призвание-не се прави за пари.
175
3
 
6
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
До Син на полицай - до : Ти в коя държава живееш бе Син на........ ? Във всички частни компании давали пари за храна, дрехи и транспорт. Пак питам ти за коя държава говориш? Твърдейки, че плащат осигуровки и пенсионния им фонд е за тяхна сметка е огромна лъжа или незнание от твоя страна. Държавата плаща осигуровките. Държавата плаша допълнителния професионален пенсионен фонд ( не се бъркай с втория пенсионен стълб) Тоест ние. Питай татко колко пари изкарва от.......... " И ся ко праим?"
174
2
 
4
 
! Отговори
Един от малкото преди 6 години
Хубава работа, ама Българска. Националният девиз над стълбите на Народното събрание трябва да се смени, с верният - НЕ ИМАМ АЗ ДА СЪМ ДОБРЕ, НО ИЗКАМ ДРУГИЯТ ДА Е ЗЛЕ. Абсурдно е, че искате много, НО когато трябва да се прави НЕЩО само говорите. А сега полицаите са ви виновни, ПИШЕТЕ, ПЛЮЙТЕ, ОБИЖДАТЕ ГИ, МИЛИ МИ СЪНАРОДНИЦИ.
173
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
неплащат осигуровки, пенсионират се на 45-50, взимат 20 заплати и накрая заплатите им били малки, а работа никаква не вършат, факта че в България всички фирми плащат луди пари за охрана и охранителни системи е достатъчно показателен че невършат абсолютно нищо, и наистина заплати от 650 лева в МВР няма или ако има то това е за някоя чистачка
172
4
 
5
 
! Отговори
Многознай преди 6 години
Е какво ревете бе, щом мислите че полицаите взимат много пари и нищо не правят, защо не станете полицаи и тогава от първо лице да кажете дали са много или малко ?А относно парите за храна и прослужено време и тях ги имам във всяка частна фирма , абсолютно навсякъде дават ваучери за храна, с които може да си пазаруваш от магазините и също така и колкото по стар работник си взимаш процент върху заплатата нарича се КЛАС ! Айде със здраве ;)
171
2
 
2
 
! Отговори
Син на полицай - до преди 6 години
Да плащат осигуровки( здравни и социални), да имат допълнително пенсионно осигуряване изцяло за сметка на служителя ( така както е и за всеки работещ) , да получават пари за храна така както всеки работещ в частна фирма ( като жена ми например, която получава и пари за транспорт и дрехи) , други въпроси ?
170
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Георгиняма полицай с 650 лева заплата, отвори закона там ясно е написано как се определя заплатата на полицаите, такава заплата няма дори и за новопостъпилите с нула трудов стаж, недей писа глупости.И понеже питаш защо да не искат увеличение, ше ти отговоря, защото нямат право да искат, когато разкриваемоста се увеличи и престъпноста намалее, тогава да искат, засега нямат основание
169
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В само две държави по света полицаят сам си купува униформените дрехи и обувки. Втората е ИДИЛ.
168
4
 
3
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Както винаги тук е пълно с най *** коментари и разсъждения, който някой е виждал някога. В коя държава полицайте взимат 650лв ? Та 650лв в България е минимумат който е нужен на един човек, сиреч да си плати сметките и да си напълни хладилника и до там с 650лв. Защо да не искат увеличение? Вие за 500-600лв заплата мотивирани ли сте да бачкате? Ся бълвате змий и гущери, а утре ще ревете що полицайте не си вършат работата. Само политиците имат пари а другите се карате кой да взима повече.
167
5
 
8
 
! Отговори
бай благой преди 6 години
За толкова работа толкова пари.даже са им много.
166
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицай, който взима под средната заплата, не е никакъв полицай
165
3
 
2
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
Къде си женО на полицай? Имаш да отговаряш на доста въпроси