Как със 142 лева месечно се гледа бебе? Говори Мария от Габра

Жената сподели, че е била уволнена 5 дни преди да излезе в майчинство
31 юли 2017 08:52,
186

Със 142 лева няма как да се гледа дете! Това каза пред камерата на Bulgaria ON AIR Мария, която вчера изостави бебето си в столичния квартал "Младост" 1.

Жената сподели, че е избрала да остави детето си на детска площадка, вместо в институциите, защото се срамува, че не може да се грижи за него.

Още по темата

"Няма как да работя, докато раждам и се възстановявам. Уволниха ме 5 дни преди да дойде 45-я ден, в който трябва да изляза в майчинство", продължи Мария, която обясни причините защо се е стигнало дотук.

Мария живее с майка си в село Габра, като е получавала помощ от нея в грижите за бебето.

Детето сега е поето от грижите на институциите, но майката не е сигурна дали ще го върнат обратно при нея.

"Майка ми ми каза днес да не се прибирам без дете, но се съмнявам, че ще ми го върнат", обезсърчена е Мария.

Когато чух за случая с изоставеното бебе в столичния квартал "Младост" първото, което ми дойде на ума бе приказката "Хензел и Гретел". Именно липсата на пари води до крайни решения, тъй като се влиза в конфликт с това, което желаем, обясни в "България сутрин" психологът доц. Маргарита Бакрачева.

Тя отбеляза факта, че въпреки трудните условия, жената е полагала грижи за детето си и това показва нейната дилема, а не липсата на желание.

"В един момент натрупването на външни неща, които изкарват майката извън равновесие, водят до взимане на определени решения", констатира психологът и продължи, че крайната липса на доходи, по същия начин както глада, довежда до чувството за нестабилност.

По думите на експерта пред Bulgaria ON AIR е напълно нормално майка в тази ситуация да преминава едновременно през търсене на решение на по-добър вариант за бъдещето на детето си и желанието то да остане при нея.

"Стресът и отчаянието водят до цялостната промяна както в хормоналния баланс, така и във взимането на решения. Емоционалният дисбаланс е достатъчен, за да се стигне до такава ситуация", категорична е д-р Бакрачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ninja63Защо да го изхвърля на улицата? Него желае отива в дом за изоставени деца подписва декларация, че не желае да отглежда детето, отнемат и се родителските права и никакви социални помощи за такива ***
67
0
 
8
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
От 25 години до днес правителствата обещават повишаване на доходите ,за това и ги избират.Реално никое няма за цел да повишава доходите.От тук са всички проблеми и слаба икономика.А когато не може,нормален живот избора е да го потърсиш там където е възможен.Знаете ли колко са 170лв точно 100долара - дневен надник.Как става в този глобален свят един да живее 30 пъти по зле от друг ,а да са само на 200км.
66
4
 
10
 
! Отговори
Глупак преди 6 години
Ей, това си е чист опит за убийство. Хвърляш буквално детето на уличните кучета!!!! До контейнера за смет!!!! Прокуратураааа, не социални работници! Ей, много "дифф" и *** народ! Нямам думи! И слушам социолози и не знам си още какви? А психиатрията в Бългрия е под нулата като равнище!
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе що се връзвате на глупостите на тая, това че са я уволнили няколко дни преди да излезе в майчинство не я лишава от правото на майчинството, просто тая некаква наркоманка дето говори абсолютни глупости, баре да се бехте поинтересували кой и кога плаща майчинството
64
1
 
8
 
! Отговори
Аман от паразити преди 6 години
142 лв са много пари за този ***. Сигурен съм, че дава повечето за кафе и цигари, а е трябвало да инвестира в презервативи и образование.Знам, звуча коравосърдечно, но реалността е такава. Помощта за тези твари само подхранва проблемите ни с тях, а не ги решава.
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче всеки чака на държавата."Що да мисля, като има държава да мисли, вместо мен? И да правя глупости, държавата да му мисли, що да се товаря аз?"Държавата да ми намира работа; държавата да ми дава пари, като нямам работа; държавата да ми чисти пред къщата; аз да си ям каквото си искам, пък държавата ще ме лекува, колко му е. Не, че Бойколенд е земен рай, ама подобно отношение е отношение на *** и пълен неудачник.
62
2
 
4
 
! Отговори
7гфф6 преди 6 години
А утре пак ще се заговори за демографска криза и някой смешници уж тв звезди ще водят кампании за раждане на повече деца в България. Разрираш ли държавата ни е идеална в техните очи (защото те самите са богати и живеят много добре), а пък ние балъците не правим деца.
61
2
 
11
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Ама драга като нямаш пари защо раждаш? Защо ставаш майка изобщо ? Никой не те е карал насила. Не мога да го разбера това, хем ражда хем "ама аз нямам пари да го гледам". Глупави хора.
60
0
 
8
 
! Отговори
Неграмотен преди 6 години
До GaskoingНе разбираш ли, че при тази дама всичко "пуши". Нещо не е така, както го представят. И балъците разбрали, неразбрали започнаха да дават съвети как да се харчат парите на държавата. Бащата къде е? Знае ли кой е?
59
0
 
10
 
! Отговори
Аман от паразити! преди 6 години
Нормалнитехора хора ходим на работа, за да издържаме семействата си. Ако там, където живееш, няма работа, отиваш там, където има. Тая като я гледам - здрава и права жена, може да работи, но предпочита да паразитира на социални помощи. За такива - нулево съчувствие. Колкото и да се насилвам, не мога да им вляза в положението.
58
0
 
10
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Мисля че бях чела че при бременност се представя медицински документ на работодателя . Той няма право да те уволни по време на временността .
57
0
 
12
 
! Отговори
Ninja преди 6 години
Слушах я сутринта .....трагедия ...не може да върже две изречения, не знаела защо го е изоставила ....искала по добър живот за него ....затова го оставя под дърво в младост на 32 градуса... като ще го оставяш го остави пред някоя църква, болница ...детска градина ....... утре какво ще реши не ми се мисли ...... що не посади два реда домати, два реда картофи, два реда краставици, два реда боб пред тая къща вместо тия бурени ......
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗащо държавата, т.е. ние данъкоплатците да ти отглеждаме детето? Ако си неспособен да го гледаш, не го създаваш!Масово в момента "майките"работят, а детето е при прабабите и бабите. И получават обезщетение. А това обезщетение е, ако няма кой друг да го гледа.Ей, държавата не е лампата на Аладин или златната рибка!
55
1
 
11
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
Как ще бъде уволнена 5 дни преди раждане? Не трябва ли да е в болнични? Имаме ли държава или само тя е когато трябва да си прибира данъците и други задължения?
54
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевидно жената не е от най- умните, за такива е почти невъзможно да си търсят правата от некоректен работодател, безотговорен баща и т.н. Явно и в обкръжението й всички са социално неграмотни, и не е имало кой да й помогне чисто като съвет, и препоръка какво да прави.
53
0
 
17
 
! Отговори
jena преди 6 години
До МнениеЖурналистите е редно да разкрият името на работодателя, за да се знае. Също, нека се направи едно малко по-мащабно разследвае за други такива случаи а уволнение на бременни и майки с малки деца. Нека се наложат и солидни глоби за такива случаи.
52
4
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
До Анонимен46Пак виждам типичното закостеняло комунистическо мислене тя държавата. Не се ли научихте, че държавата не е длъжна да ви води за ръчичка? Вие като отговорен човек трябва да се справяте сами с трудностите на живота, а не да чакате за всичко на държавата. Защото държавата сме ние всички данъкоплатци на тази държава. Аман от ***!!!
51
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предпазването от бременност е грях.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който храни ***, убива себе си, а самоубийството е смъртен грях.
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да съдя жената, защото всички сме различни и всеки би реагирал по различен начин в такова положение, а и най-вероятно е в депресия, в такова състояние човек много глупости може да свърши.