Как със 142 лева месечно се гледа бебе? Говори Мария от Габра

Жената сподели, че е била уволнена 5 дни преди да излезе в майчинство
31 юли 2017 08:52,
186

Със 142 лева няма как да се гледа дете! Това каза пред камерата на Bulgaria ON AIR Мария, която вчера изостави бебето си в столичния квартал "Младост" 1.

Жената сподели, че е избрала да остави детето си на детска площадка, вместо в институциите, защото се срамува, че не може да се грижи за него.

Още по темата

"Няма как да работя, докато раждам и се възстановявам. Уволниха ме 5 дни преди да дойде 45-я ден, в който трябва да изляза в майчинство", продължи Мария, която обясни причините защо се е стигнало дотук.

Мария живее с майка си в село Габра, като е получавала помощ от нея в грижите за бебето.

Детето сега е поето от грижите на институциите, но майката не е сигурна дали ще го върнат обратно при нея.

"Майка ми ми каза днес да не се прибирам без дете, но се съмнявам, че ще ми го върнат", обезсърчена е Мария.

Когато чух за случая с изоставеното бебе в столичния квартал "Младост" първото, което ми дойде на ума бе приказката "Хензел и Гретел". Именно липсата на пари води до крайни решения, тъй като се влиза в конфликт с това, което желаем, обясни в "България сутрин" психологът доц. Маргарита Бакрачева.

Тя отбеляза факта, че въпреки трудните условия, жената е полагала грижи за детето си и това показва нейната дилема, а не липсата на желание.

"В един момент натрупването на външни неща, които изкарват майката извън равновесие, водят до взимане на определени решения", констатира психологът и продължи, че крайната липса на доходи, по същия начин както глада, довежда до чувството за нестабилност.

По думите на експерта пред Bulgaria ON AIR е напълно нормално майка в тази ситуация да преминава едновременно през търсене на решение на по-добър вариант за бъдещето на детето си и желанието то да остане при нея.

"Стресът и отчаянието водят до цялостната промяна както в хормоналния баланс, така и във взимането на решения. Емоционалният дисбаланс е достатъчен, за да се стигне до такава ситуация", категорична е д-р Бакрачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паднал лесно се рита, особено за сеира и през Нета, но къде е гаранцията, че утре повечето от нас няма да се окажат в подобно положение?Масовият българин разчита на едната заплата и ако я изгуби, пътят до всякакви недообмислени и крайни решения не е дълъг, особено когато с времето нещата се закучат и не тръгнат по план.Тогава от позицията на какви го играем съдници?
87
1
 
0
 
! Отговори
до 92 преди 6 години
Е как да няма значение кои колко пари изкарва.Мислиш ,че е личен проблем.Не е ако вадиш много ти даваш работа на повече хора ,даже само като консумираш.Храниш и държавата ,чрез данъци и такси.Нали знаеш какво би било ако всеки имаше доход от 3000лв и как икономиката ни щеше да процъфтява.Те за това и в България браншовете дето вървят са тези от първа необходимост.Иначе съм съгласен с всичко останало дето си написал.
86
6
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
До до Иванов99За неудачника винаги някой друг му е виновен в това число и държавата.
85
4
 
8
 
! Отговори
venix преди 6 години
Може и да сипвате омраза, но през комунизма нямаше такива неща. Все тая... кой се оправил, оправил... Другите кучета ги яли! Напълно заслужаваме съдбата си, изгубили всякакви добродетели и съвест!...
84
1
 
11
 
! Отговори
до Иванов преди 6 години
Милиони българи си направиха добър живота в чужбина, а тук не можаха, така че да - държавата ни е скапана.
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и в Африка гледат по 5-10 без никакви пари, резултатът е виден.
82
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
лъже като .... ама и журналята като почнат с техните сапунени историии...............първата година майчинството е 90 % от заплатата, а това че са я уволнили няколко дни преди излизане няма никакво значение, щото тия пари не са за сметка на работодателя, па проверявайте ги тия неща преди да пишете "трогателни" статии
81
3
 
1
 
! Отговори
до иванов преди 6 години
за мен съм внесъл сигурно ,колкото ти си изработил.но принципът за мен си остава,поне така е в нормална европа.
80
1
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
До Анонимен91Животът е такъв какъвто си го направиш. Не е виновна държавата.
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Животът в България е скапан и много хора са в подобно на нейното положение.
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
даа зимата дойде с кожено палто и джип ,два реда злато,да си взрме помощите.полагат се ...взема.има нещо сбъркано в зелника.
77
1
 
4
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
Разберете пари за българина няма защо е криза ,а пък и депутатите са в заслужена едно месечна ваканция,няма да се занимават с ваше глупости.Беден и неук лесно се управлява.
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе журналята като пишете тия сълзливи статии, що първо не проверихте колко е майчинството, смешници
75
3
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
До до ивановНе може да чакате на готово от държавата.
74
0
 
10
 
! Отговори
до 80 преди 6 години
Ние в момента сме болен здрав носи.Храним "социално слаби" сводници на международно ниво.Групи от престъпни родови организации със занаяти донасящи им милиони.Чудя се онези телефоните измамници какви се водят и колко пари са взели от социалните.
73
2
 
4
 
! Отговори
до иванов преди 6 години
ако е така ,всеки сам за себе си,за какво ни е държава?и за какво плащаме данъци?всеки плаща ,и в нужда трябва да разчита на помощ.жената е рсботила до последно.
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уволниха ме 5 дни преди да дойде 45-я ден, в който трябва да изляза в майчинство"__________________И какво от това, то пак си излизаш по майчинство, майчинството отдавна не се изплаща чрез работодателя, въпреки че много се съмнявам въобще да си работила каквото и да е
71
0
 
6
 
! Отговори
Аман от паразити! преди 6 години
Единственото решение за справяне с ромския въпрос е образованието. Паричните стимули и помощите за бройка отрочета само вредят и влошават положението.
70
3
 
9
 
! Отговори
до 75 преди 6 години
Абре с 400лв какви ценности да имаш?Да изкараш месеца или да пестиш за да работиш за някого.Човек може да е човек само ако не се страхува за това дали ще изкара чисто финансово месеца-годината.Хората от средната класа станаха дриплъовци и повечето емигрираха за да живеят човешки."Бизнеса" живее като ,че утре светът свършва,е с това мислене не може да се подобри нищо.
69
1
 
10
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Уволнението и е неправомерно така или иначе ....