Бай Симо решен: Питат ли го пак за Божилов, ще се самоубие!

Възрастният мъж вече съжалява, че взел пистолета
11 авг 2017 07:00,
89
Бай Симо решен: Питат ли го пак за Божилов, ще се самоубие!
Снимка: 24 часа

Седми ден под домашен арест в жилището си на 12-ия етаж в пловдивския квартал "Тракия" прекарва Симеон Стоев. Бай Симо, у когото полицаите намериха оръжието, с което се е самоубил бизнесменът Данаил Божилов, е видимо изтощен.

"Не слизам изобщо долу. Не смея. Моля се по-бързо да ме пуснат. Ако решат пак да ме разкарват по разпити, следствия - ще си сложа край на живота! Жал ми е само за кучето и за дъщеря ми. Тя, горката, е болничка", казва бившият военен.

Още по темата
Съжалява, че е взел пистолета на бизнесмена. И отново описва случая от 26 юли в пловдивския парк "Лаута".

"Когато отидох, видях труп, проснат по гръб. Установих, че не диша. Пистолетът му беше на половин метър. Кучето на Божилов беше завързано за едно дърво. Изобщо не посмях да го приближа. То е от лоша порода, миналата година нападна моето в парка", припомня бай Симо. 16 дни след случая бившият военен смята, че бизнесменът е сложил сам край на живота си.

"Самоубил се е човекът. Като дойдоха полицаи, започнаха да ме питат как е станало. Че откъде да зная, бе хора! Аз бях надалеч, когато той се е застрелял", връща лентата Стоев, цитиран от 24 часа.

74-годишният пенсионер не знае причината за мистериозното самоубийство. "Един приятел, бивш военен, от съседния блок разправя, че Данаил имал вземане-даване със съмнителни хора", впуска се в слухове бившият граничар.

Бай Симо се кълне, че и да го застрелят, това била истината - взел пищова на бизнесмена, за да не се изтрепели наркоманите. Наоколо било пълно със спринцовки. Страхувал се кучето му да не се убоде. "За мен беше светлинка в тунела. Рекох си - предавам оръжието на мой приятел полицай. Него го отличават, а мен за награда ми съдействат да си взема дължимите 7 заплати и 4 отпуски от бившата охранителна фирма, в която работех. Имам да получавам около 6000 лева. Но се оказа сляпа надежда", клати глава възрастният мъж.

Твърди, че познавал бегло самоубилия се Божилов. Срещали се в парка при разходка на кучетата. "Изненадах се, като го видях мъртъв. В първия момент дори не го осъзнах. Видях, че няма пулс и грабнах патлака", описва за пореден път той.

Бившият военен не изключва версията на разследващите. Преди дни разсъждаваше, че самоубийците се застрелват в главите. "А, могат и в гърдите. Знаете ли колко случаи има да си слагат край с ловни пушки. Натискат спусъка долу с крака, а дулото е опряно в брадата. И дотам", ръкомаха бай Симо.

Категоричен е, че няма да позволи да го мъкнат по следствия. "Така не се живее бе, хора! Трябва да ме оневинят!", убеден е той. Дори вече измислил как ще се самоубие. Щял да се хвърли от 12-ия етаж. Не искал над него да тегне сянката на крадец.

"Аз съм отговорен. Имам куп болести. Покрай този арест станах половин човек. Не мога с двете ръце да си държа лъжицата. Притеснявам се", разказва Стоев.

Радост трепка в погледа му, когато заговаря за офицерските си години. Започнал службата си на граничната застава в Златоград през 1962 г., точно в разгара на Карибската криза между двете суперсили.

"Тогава спяхме с дрехите въоръжени. При всеки сигнал скачахме и бегом към браздата. Нямахме грешка. Колко диверсанти и изменници на родината сме заловили!", усмихва се бившият военен. По това време бегълците се активизирали. Били предимно цигани и турци. Искали да бягат към Гърция.

"Гонехме ги много. Дебнехме ги. Тогава за един убит диверсант даваха награда за този, който го е застрелял. И аз съм гърмял по дезертьори, но не съм ги трепал", отрича бай Симо.

Казва, че сега границата ни е разграден двор. "Каналджиите ги превеждат, без да им мигне окото. Къде по наше време такова нещо!", възкликва пенсионерът. Категоричен е, че трябва да се върне задължителната военна служба. "В казармата се оформя мъжът. Гледай сега младите момчета какви тюфлеци са", пали се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
5
 
! Отговори
до 66 преди 6 години
Ти имаш ли представа кога и при кое правителство започна разпарчетосването на така наречения от теб държавен завод за ремонт на самолети дето и името му не знаеш? Какво общо има Радев бе, изкукал ш.орошоид?
57
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Симо *** много ми прилича един друг *** - Радев.Единия краде пистолет, другия "продаде" държавния ни завод за ремонт на самолети !
56
4
 
5
 
! Отговори
Едно преди 6 години
кратко ровене из нета, дава информация в кои държави има задължителна военна служба, а в някои и за жените. И това са страни, дето се вика къде са те, къде сме ние. Та в тоя ред на мисли, бе ние по-умни ли сме от тях?
55
2
 
4
 
! Отговори
Некъф луд преди 6 години
Още един откачен
54
2
 
7
 
! Отговори
Ристу преди 6 години
"*** - човек с ограничено мислене в резултат на затъпяване от военна служба." Хората са го написали в тълковния речник - от военна служба само може да се затъпее. Целта е ясна. Когато си безмозъчен робот, по-лесно ще те убедят да ходиш да убиваш хора и да се излагаш на опасност, заради болните амбиции на неизбрани лидери.
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До лекар 57Когато изчезнат тези като него, тогава България ще се оправи!!!...никога няма "да се оправи" - нито бълагрия, нито света, докате не бъде изкоренен вируса на глобалната болест - "купувай без пари, връщай двойно"!
52
4
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Това нищожно човече да скача от 12 етаж и повече не ни занимавайте с него. Моля Ви госпожо Захариева, потискаща е физиономията на този слабоумник, Трябва да си понесе наказанието за своето кокошкарство, което е наистина сериозно престъпление. Човешката глупост не освобождава от отговорност, друго би било, ако бе психически болен и не бе в състояние да отговаря за постъпките си. Нищожеството Симо не бива да предизвиква съжаление, вижте го само как се хвали с делата си по границата.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 55Гордият Граничар - крадец, това е Симо...я кАжи, кАжи - ти колко копна през "държавна поръчка", като копването ти ще го плащат хората ? м? в тая държава на прицел винаги са кокошките, но соколите ги пази "заедността" и "кохезията"!ей тва представлява тази банково-олигархична колониална територия!
50
5
 
5
 
! Отговори
лекар преди 6 години
Абе бай'Симо ти колко хапчета на ден пиеш, че наричаш всички младежи "н*ркоманчета?" Или може би проблема ти е, че не си ги пиеш редовно? Когато изчезнат тези като него, тогава България ще се оправи!!!
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123Да се е сетил по-рано и да не е взимал оръжието!..що? това какво би променило практически и фактологически ?щеше ли да се изправи божилов от гроба? да, аз на негово място, нямаше да докосна патлака, но в крайна сметка провинението на бай симо, не е довело нов резултат на разследването.ако ще го наказват - условно! другото не би било справедливо.
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гордият Граничар - крадец, това е Симо.
47
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
Да се е сетил по-рано и да не е взимал оръжието! Аман от изперкали пенсионирани бивши Овенни, за които всички са нарком*нчета, те са най-великите и винаги са прави! Когато престъпиш закона, ще си търпиш наказанието, какво като си военен, бе куку? Има си закон и ред, не е като едно време "милицЕонер съм" правиш каквото искаш! Затова и заради такива, като него още не можем да преборим тоталитарното наследство!!
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Симо - честният комунистически офицер, Пазителя на Българската граница, който краде за да стане герой !Който е убиввал хора, искали да избягат на Запад, това е била единствената им вина, че са искали да живеят в друга страна...
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 47Не е вярно! Бъркаш!..не бъркам. формирането като личност през първите 7 години. до 18г става шлифовката на изграденото през първите 7.
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откраднал оръжието на убийството, от местопрестъплението... съзнателно, с цел да извлече лична облага ...!Тоя изобщо не е нормален, заслужава затвор бе!
43
2
 
1
 
! Отговори
до 47 преди 6 години
Не е вярно! Бъркаш!
42
3
 
1
 
! Отговори
до 45 преди 6 години
Ясно! Разбирам омразата ти! Бил си негоден за военна служба, бил си с физически или психически недъг, и за това не са те взели. Баща ти не е трябвало да сключва брак с братовчедка си, жалко!
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На това го е научила армията и казармата - да краде, да лъже за да извлече изгода ... честният комунистически бай Симо.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 39нищо не "възпитава" бе пич! възпитанието, при цялата условност на това понятие (защото всичко по принцип ти е заложено с раждането) е през "първите 7 години". казармата мен лично нищо не ме наубила - дисциплината си я имах още от ученик. а всичко останало, което се случва в казарамата - не е "възпитание", а умения, които няма да са ти нужни в "цивилизацията"!трябва да е ясно, че човек по принцип - не се променя! всичко е заложено генетично!
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Офицера Симо, граничаря, комуниста, Крадеца на пистолет щял да се самоубива... ами к'во чака ?