7 болници отказват лечение на онкоболна. Линейка от Турция дойде да я спаси

Сега жената е в южната ни съседка с успешна операция и се възстановява
Обновена: 30 сеп 2017 13:48 | 30 сеп 2017 13:45, Петя Славова
272
7 болници отказват лечение на онкоболна. Линейка от Турция дойде да я спаси
Снимка: архив, Булфото

Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. За това разказаха роднините на 39-годишната Мариянна Цакова от Габрово.

Преди около година Мариянна разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици добри хора, семейството й успява да събере 30 000 лева, необходими за лечението и операцията й в клиника в Турция.

Преди две седмици обаче жената получава усложнения. По това време тя се намира в София при своите родители. В седем болници отказват да я приемат, въпреки състоянието, в което се намира.

Във ВМА, "Пирогов", "Токуда", "Сити клиник", Онкологията в "Дървеница", Александровска болница и "Майчин дом" – тотален отказ. Навсякъде отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях, това е следствие от заболяването.

"Дори от онкологичната болница ни казаха, че няма как да я приемат, защото приемите са само планови и трябва първо да мине през контролен преглед и ако лекари се съгласи – да я приемат", разказа пред Нова тв съпругът на Мариянна – Андриян.

Мариянна обикаляла по болниците с частна линейка и с една молба - да бъде приета, за да се установи от къде е кръвоизливът. Обиколката й по болници продължила шест дни.

"На 23 септември се принудихме да се обадим в Турция, където основно й върви лечението. От Турция изпратиха линейка за около 5 часа, след което я откараха обратно там", съобщи Андриян.

Мариянна все още е в Турция. На 29 септември тя е претърпяла успешна, спешна операция и в момента се възстановява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
33
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 6 години
Жива пропаганда. Дошла е турска линейка защото са и платили, и са на по-близко разстояние. Ако бяха извикали германска или италианска и те щяха да дойдат защото и на тях щеше да бъде платено. Много сте наивни тука, да не оправдавам тия нашите лекари, но поне не пропагандирайте.....
98
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е една *** с просто население. Щяхме да сме в пъти по-добре при турците. Чист факт. И армия си имат и здравеопазване си имат и каквото искаш. Ние имаме само патриоти и до там. От тях полза никаква.
97
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
После турците били зле. Ха ха ха. Пародия българска. Ама нищо нали сме "велики".
96
0
 
18
 
! Отговори
Меди преди 6 години
В същото време при липса на всякакъв морал в здравеопазването и ежедневното реване за липса на пари и ниски заплати един от тези доктори дето реват си купи летище Горна Оряховица за доста милиони!Къде е истината...е ЯСНО...истината е че хората си *** докато други ревейки трупат видно камари с пари.
95
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ви кажа едно.Ще има нов 9-ти септември 1944 и пак ще има Народен съд...........за олигарси, менте-доктори, крадливи чиновници и бирници, за Тикви и Пипони, Сайдери и Догани,за всичките Лапачи на прехода ще има БЕСИЛКИ.
94
11
 
7
 
! Отговори
ЪЪЪ.... преди 6 години
Линейката пристигна БЕЗПЛАТНО само за 5 часа от Турция??? И операцията сигурно е безплатна???
93
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е да, и българските касапи са могли да й приберат парите, спор няма. Само че би трябвало у нас да я лекуват безплатно, защото жената сигурно безчет години си е плащала осигуровките и е наливала едни пари в една бездънна яма. Ако случайно човек не плаща здравни, го обявяват за престъпник рецидивист, но когато дойде време да използва налятите от него пари, му показват cpeден.
92
5
 
8
 
! Отговори
1989 преди 6 години
Predi 1989 tova nikoga nimashe da se sluchi pravete si izvodite i zavoi na 180 gradusa dokato vse oshte mogem i da nima veche takiva sluchai
91
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 93 "По този начин те нарушават своята клетва да помагат на хората." 93 ,за каква клетва говориш ? Всичко е пари ! Знам го от личен опит ,доктори в България НЯМА , а търговци на здраве !!!! Имаш пари- плащаш ,ако и тогава не се оправиш значи трябва да дадеш пари за ИСТИНСКА МЕДИЦИНА.... НА ЗАПАД . В България всичко е лотария , тото - плащаш и се молиш да уцелиш истински доктори.
90
10
 
15
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До ВалентинТази дама си е платила в честната клиника в Турция.Определили са и дата за операция но тя получава усложнение предварително и те и изпращат линейка защото е техен пациент.По ясно от това.Само кратуните(не визирам теб) не разбраха че статията е манипулативна
89
1
 
20
 
! Отговори
Дид преди 6 години
Съдете всяка болница която е отказала прием...това е изконно конституционно право и всяко нарушение е геноцид спрямо личността!НЯМА такава държава,НЯМАтакова здравеограбване!
88
2
 
23
 
! Отговори
Сериозно ли, бе?! преди 6 години
Не мога да повярвам! Три пъти прочетох и заглавието, и подзаглавието, и статията. Дотук ли стигна българското здравеопазване? Боже, Боже! "Лошата" Турция, "гадните турци", "анадолците"... "Гадни", "лоши", ама не може да им се померим на малкия пръст.
87
12
 
10
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
Все пак не ми стана ясно, тази линейка от Турция, дето така героично сте я написалида е пристигнала, преди или след плащането на 30000 дойде?Иначе не защитавам нашите болници, но за 30 000 и те някакви лечение щяха да измислят
86
2
 
1
 
! Отговори
BG IZMET преди 6 години
До Ястреб ОсманлиятаURODDD NA KAKAVTO I EZIK DA TI GO NACHUKAM>>>SMISALAT E EDIN I SASHT.NAUCHI SE TI DA PISHESH NA LATINICA CHE DA TI POVIARVAM CHE SI PRAVOSLAVEN UROD KOITO NE UVAGAVA DRUGITE PISMENOSTI I RELIGII
85
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай Тодар ПравешкиКъде забравяш тоалетната хартия,шоколадовите яйца и таралясниците трета употреба?
84
19
 
10
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Мариянна събрала 30000 за операция в Турция а иска тука да я лекуват.Изчакайте да чуем и другата страна защото нещо мирише тука.
83
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това се случи и в Сандански на моята свекърва и отказаха да я лекуват защото е оперирана от лекар от онкологията в София. Това не може да продължава така. Някой трябва да поиска обяснение за действията на тези безотговорни лекари. По този начин те нарушават своята клетва да помагат на хората.
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПРЕДЛОЖЕНИЕПодкрепям те!
81
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде така да откажат и на някой от познатите на Бойко ? Веждичката го изпратиха чак в Берлин да се лекува , но простосмъртният изберач няма право да живее . Между другото: проф. Николай Петров НОВИЯТ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР КЪРКА ЛИ С ПРЕМИЕРА, правят ли залози за мачове по на бутилка ? Предишният министър Петър/Петъо Москов така работеше с бащицата на народа и имаше големи успхи в сферата на онкоболните , детските ваксини от Турция и из раелските машини за отпечатъци !
80
28
 
1
 
! Отговори
BG IZMET преди 6 години
TYRSKATA LINEIKA KOLKO MIGRANTA DOKARA U BG >>>ZA KOI SHTE GLASUVAT