Дончев за "връзките" в Габрово: Да си от семейството ми не е професия!

Вицепремиерът заяви, че истинските опити за цензура не са в ефир
101
Дончев за "връзките" в Габрово: Да си от семейството ми не е професия!
Снимка: БТА, архив

Заплахите не се правят по време на интервю. Истинските опити за цензура и промяна на съдържание се правят по ъглите. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира поведението на колегата му от кабинета Валери Симеонов и депутата Антон Тодоров в телевизионно студио преди дни.

Още по темата
"Щом скандалът е забъркан публично, най-добрият начин да се разбере кой какво е имал предвид е едно ново участие", заяви той в предаването "120 минути" по bTV.

Дончев направи и кратка характеристика на двамата политици, които пред водещия Виктор Николаев в рамките на един час два пъти направиха връзка между изчезването от екран на журналист и въпросите, които този журналист преди това е задавал.

"Г-н Тодоров е цветен, с остър език, политически некоректен – това го казвам с известна симпатия, защото понякога си мисля, че политическата коректност ще ни убие", каза вицепремиерът.

"Подозирам, че за начало колегата Симеонов ще е много разсърден и гневен на всички. Много е трудно в този занаят да не бъдеш емоционален, защото има много поводи и провокации”, сподели Дончев. По думите му политиците са с "ограничени граждански права" и не могат да отвръщат на всяко нагрубяване.

Томислав Дончев призна, че може би е негова грешка, че е допуснал брат си да работи на публична длъжност – в общинско предприятие в Габрово. Това се превърна в основен момент от втората атака на БСП срещу ГЕРБ за шуробаджанашки назначения – след "Кумгейт" в Хасково, довел до желанието на Делян Добрев да напусне политиката.

Вицепремиерът разказа, че е научил за назначението на своя брат: "Не се зарадвах много, но от друга страна да си член на семейството ми не е професия. Ако брат ми работи в хотел – кой спи в този хотел. Ако работи във фирма, която произвежда нещо – кой купува това нещо или, не дай Боже, да участва в обществени поръчки".

Дончев определи като "изключително комични" част от връзките, които БСП обяви в Габрово около неговото семейство. В същото време посочи, че е помолил брат си при предстоящото преструктуриране да не участва в новия конкурс.

Той се обяви против отговарянето чрез подобни схеми за близките на дейци от БСП: "Схеми се чертаят лесно, но това издава една душевна патология. В политиката когато си добър, трябва да формулираш цел, мисленето в схеми издава друг тип – кой с кого да навържеш, да го омаскариш. В този процес няма ценност, няма идея, едни групи, едни семейства се замерят с кал. На какво прилича този политически живот? (…) В политиката морал трябва да има, защото иначе политиката се свежда до технология".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберите са от семейството на орангутаните, затова тепърва откриват асфалта и топлата вода.
26
6
 
3
 
! Отговори
До 123 преди 6 години
Постоянно БАН-ските мушмуроци биват употребявани от някоя партия, за да се каже, че тя уважава науката.И като заситнят към Парламента,към министерствата и към посолствата ни едни "учени" - не ти е работа!Що се отнася до милионите, десетки и стотици милиони изтичат ежегодно като в каца без дъно чрез фонд "Научни изследвания" и чрез други хватки на "учените", включително и обществени поръчки.Подборът на бъдещите учени, а също и подготовката на голяма част от студентите също зависи от хора от БАН
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в Габрово и в Търново и навсякъде ГРАБ са свински черва . Продан Борисов , първи братовчед на Б. Борисов ,управлява 16 милиарда заем изтеглен от Дебелогъ..зият *** от Банкя . Повече от свински черва оплетени ..
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мафията си има държава и общини.
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само роднини и приятели работят в държаната администрация,това не лошо според мен ,лошото е че въобще не си вършат работата и за нещо дребно и незначително те правят луд една от причините много хора да заминат за чужбина
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коза Ностра, пасти да яде пред вас. Те в мафията са ...така кумове....и кръстници.
21
2
 
25
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Просто една партия, която е била на власт, не трябва да има право на втори мандат, а и мандата да е по-кратичък (2-3г). По този начин ще се разбие това статукво да се окопават и да обсебват администрацията с рода и приятели. Герб не са го измислили, но за три мандата го ...усъвършенстваха. Между другото, мотора на тази схема в Герб е ЦвЦв. Този трябва да го разчекнат между два коня някой ден..публично!
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е пък този?
19
2
 
31
 
! Отговори
а преди 6 години
Абе нали условията за бизнес са добри, що всичките им роднини се натискат за държавна работа ?
18
3
 
13
 
! Отговори
Кони преди 6 години
До 16: Този е икономист по планова икономика на социалистическото стопанство-това е учил по онова време...
17
0
 
27
 
! Отговори
Край преди 6 години
То политиците са така ама да видите съдебната система - ЦЕЛИ ДИНАСТИИ са вътре. Дедото съдя щерката и сина и те сега вече и внука готвят. Как са им толко кадърни наследниците - не знам.
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много т ъ п, ако брат му работеше в един хотел имаме избор да идем в друг хотел или да купим нещо от друга фирма. Момчето на снимката не знае какво е пазарна икономика интересно как е станал икономист, а може би е калинка.
15
2
 
14
 
! Отговори
криста преди 6 години
Остава и професия да беше, но не е късно - на път е да се превърне.
14
2
 
26
 
! Отговори
Да си от семейството преди 6 години
...ми не е професия, а чиста далавера!
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не беше убедителен да не кажа смешен особенно с това за гражданските му права ,как били ограничени.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
о 8 Мафията СЕ Е РОДИЛА ПОД ФОРМАТА НА ФЕОДАЛИЗМА -местни богаташи са защитавали , осигорявали работа бедните в селото или крайните градчета .Постепенно стават част и от политическият живот - кметове ,съдии,сенатори (Италия) .Истинската мафия в началото е печелила от рентиерство на земи , хазарт, рекет,проституция .Когато голяма част от италианци се заселват в Америка се зараждат на същата основа общества изпълняващи традицията на оргиналната мафия. През 60 те и 70 те се заражда идеята да се произвеждат и продават от американо италианската общност. Италанците малко по малко на
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снишават се! Чакат чак да им се размине!Няма как да стане обаче. Ножът вече реже от кокъла.
10
2
 
18
 
! Отговори
123 преди 6 години
До За да няма обвиненияБъркаш нещата. Никой от посочените от теб не е управляващ, от тях не зависят милиони лв. от обществени поръчки. Многото говорене от страна на ГЕРБ си свърши рабоатата, вече не помните основния проблем, а той е при управляващите, без значение кои са те.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Egati nagliqt, brat mu raboti darzavno zashtoto toi e darzavnik. Tova e provokaciq kam naroda, a provokatorat mlakva kogato mu razbiesh nosa, ot opit znam
8
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да не им пука и да се правят на ни лук яли, истината за далаверите на герберастите илизат на яве. Всички ще видят що за *** са си избрали. Не знам как хората нямат никакво самочувствие, щом гласуват за престъпни шайки. Толкова ли няма кого да изберат?! Нямате ли срам? Казват ви гласувайте и вие гласувате. Мижитурки, безмозъчни, облъчени същества. Вие, които гласувате за герберастите сте изключително прости!