Празен стол или празни въпроси: Журналисти на протест

Ултиматумът на Симеонов не е изолиран случай, отбелязват те
Обновена: 11 окт 2017 10:27 | 11 окт 2017 10:07, Петя Славова
72

Днес е насрочен протест на журналистите от 9 часа пред сградата на Министерския съвет под надслов "По-добре празен стол, отколкото празни въпроси". Демонстрацията е в отговор на разпространения ултиматум от пресслужбата на МС на вицепремиера Валери Симеонов.
Още по темата

"Ултиматумът на Симеонов не е изолиран случай. Откакто съществува Асоциацията на европейските журналисти сме забелязали много подобни проявления. Но това бе капката, която преля чашата. В един и същи ден законодателната власт, в лицето на Антон Тодоров, и изпълнителната, в лицето на Симеонов, атакуваха правото да се задават неудобни въпроси. Ние сме тук, за да защитим правото те да се задават!", отбеляза председателят на Асоциацията Ирина Недева.

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Според активист от протеста на журналистите проблемът няма да се реши с оставката на някого, тъй като тенденцията да се посяга над правата на журналистите продължава от години.

"За нас не е важно да гърмят определени бушони, а да се защитят истинските, структурните въпроси. Властимащите могат да казват, че даден въпрос не им харесва, но не могат да определят кой да бъде зададен и кой не", допълни Недева пред репортера на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
10
 
! Отговори
Луди преди 6 години
България по свобода на словото е на 109 място в света. Точно след Габон, далеч пред нас са Мозамбик, Сейшелите и Тунис ;) Няма какво да коментираме и защитаваме нещо, което не съществува у над.https://rsf.org/en/ranking
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Журналистите протестират определени политици да не пречат на свободната цензура в медиите.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербеновска е номер едно. Все намига с едното око.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой от тези ментета не протестира, когато се разкри, че има цензура в НОВА, когато БТВ спряха "Шоуто на Слави" и т.н. Въпросите им са глупави и безсмислени, а не неудобни.
22
3
 
9
 
! Отговори
сокяе преди 6 години
Най великата журна е Беновска на Боко;е няма такова сла,гачест.во в историята на България!
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като са уволнили Ани Цолова (както твърди Антон Тодоров), защо Виктор Николаев не попита защо и кой я е уволнил, а отвлече вниманието в съвсем друга посока? Нали от НОВА са я уволнили... Или сме журналисти, докато не клатим лодката, а след това - мишки? Защо не протестираха, когато Иво Инджев зададе едни неудобни въпроси на Първанов в ефир и веднага го свалиха от ефир? Докато не започне да не ви пука за уволнението, не сте никакви журналисти, а обикновени говорители.
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да попитам, когато уволниха по най-безпардонен начин журналиста Иво Инджев от БТВ - КЪДЕ БЯХТЕ, уважаеми журналисти?
19
0
 
38
 
! Отговори
Темида преди 6 години
А протест на народа срещу платените медии и безнаказаността кога?
18
1
 
39
 
! Отговори
Джурналяга преди 6 години
Джурналята, умеят само да атакуват слабите на деня, когато стане въпрос за някоя акула, стават по - ниски от тревата. Това не е джурналистика, а слагачество!
17
3
 
20
 
! Отговори
111 преди 6 години
Смешници!!!
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е противната цоцолова?Защо са я изритали?
15
6
 
21
 
! Отговори
Джурналяги преди 6 години
А къде спахте кога Мая Манолова ви спретна костинбродската афера бре драги джурналя, само знаете да плюете по всички и някой ако ви се изрепчи ставате онеправдани и ревете кат кифла в биг брадър!
14
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Покорните ,,журналисти ,,на протест ? Смешно .
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антон Тодоров щял да става журналист!!!
12
2
 
31
 
! Отговори
666 преди 6 години
Сега остана и ние зрителите и читателите да направим протест против продажните, неграмотни журналисти, за да си дойдат нещата на място!
11
1
 
35
 
! Отговори
факе нюз преди 6 години
Трябва да има минимални изисквания кой може да се нарича журналист и кой не. Около 70% от пишещите братя би трябвало да нямат достъп до ефира - твърде много правописни грршки, твърде вулгарен език, твърде очевадни платени статийки. От тази медия тук също към 90% са негодни за журналистическа дейност.
10
7
 
30
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
Българските псевдо *** :))))))))))))))))))))))))) с протест .Ехо защо спахте и спите когато имате доказани крадци и лъжци от БСП ДПС и ........................ не им задавате точните въпроси а си лафите за неща далеч от това което е важно за държавата и народа.Или ще ви спрат хранилката от това ли се страхувате
9
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Журналисти ли !!! Ха-ха правят се на принципни много ми е интересно защо през цялото време досега никой не пророни и дума за една книга (Шайка) докато автор и Антон Тодоров (поне за мен твърде странно) усърдно слугуваше на банкянската магнолия все едно никога не е писал нищо.
8
6
 
33
 
! Отговори
Диктатура преди 6 години
В момента в България има диктатура на медиите. Журналистите се изживяват като богове - държат се надменно, правят се на всезнайковци, обиждат събеседниците си, позволяват си да ги поучават и т.н. Но ако някой дръзне да им противоречи - вой до небесата, държат се като ощипани госпожици! Е на това трябва да се сложи край!!!
7
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България журналисти няма.Нито свободни медии.Всички са слугинажи на който им плаща.Адвокатите,журналистите и политиците са най-корумпираните касти у нас.