Апартаментски драми на ход: Кучето лае? Следва глоба!

Граждани се оплакват от големите породи, отглеждани в апартаменти
17 окт 2017 13:00,
122

Граждани искат глоби за собствениците на лаещи кучета в апартаментите. Те се оплакват, че има домашни любимци, които са твърде големи и вдигат шум след 22 часа.

"Наредбата за обществения ред е публикувана за обществено обсъждане. Ще направим изследване и ще видим доколко е възможно Столичният общински съвет да се разпорежда. Опитахме да въведем такава наредба, но тя беше върната от съда", коментира общинският съветник Иван Илиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него е въпрос на съответствие със законодателството общинарите да кажат кои предложения на гражданите ще влязат и кои ще отпаднат. Все пак, ако се стигне до глоби за лаещи кучета, те ще варират между 100 и 400 лева.

За тупането на килими и изхвърлянето на замърсители от балконите са предвидени отделни текстове.

Ина Хаджиева от Сдружение "На ти с природата" подчерта в "България сутрин", че проблемът с кучетата не е в това, че те лаят , тъй като това им е работата. По думите ѝ проблемите са свързани с популацията на безстопанствените кучета.

"Не се влагат усилия в контрол на тази дейност. От домашни любимци излизат два пъти повече на брой кучета на улицата", посочи тя.

Според Ина Хаджиева това предложение повдига много въпросителни като тези дали кучето лае в 22:05, с колко децибела е лаело и колко често лае.

"Общината има проблеми с главния мозък, правят всичко възможно да ни скъсат нервите. Помните как започна с паркирането - по малко, само с лев на час, след това се удвои. Постепенно искат да ни отровят живота", настоя актьорът Александър Дойнов пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че колкото повече забранителни наредби се пуснат, толкова повече чиновници ще взимат пари, за да ги заобикалят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия пералните са в перално помещение в мазето,за да не вдигаш шум на съседите.Куче в апартамент ще гледаш ама един друг път.
83
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да гледа някой куче в апартамент се иска съгласие от етажната собственост.Ако няма,да си гледа работата.И,да-всички които гледат големи и енергични кучета в апартаменти са куку!Мъчат и кучетата и съседите си.
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пост 88. Моята аудио система е създадена с цел да си слушам музика. Защо п....ци такива ,звъните на полицията след 22:00, и ревете че не можите да спите? Каква е разликата между кучешкия лай и силната музика? И в двата случая е неприятно да те събуди побеснял лаещ пес без причина, или пияния или дрогиран комшия, със силна музика. В западна европа е забранено да се държат кучета на двор или тераса! Ако искаш куче, си го гледаш в апартамента, така ще си лае само на теб!
81
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До винкелТака ли? Защо тогава зимата треперят толкова яко, че дори не можеш да го погледнеш в очите ? Я се осъзнай какви глупости пишеш, драги ми съгражданино!
80
1
 
3
 
! Отговори
tp преди 6 години
Разбира се че ще има безстопанствени кучета по улиците, така е най-лесно и най-желано за много хора. Така не носят и никаква отговорност. Както и в този случай с питбула. Близо до нас има едни паркинг за автобуси, вечер чичото пазач хвърля пред будката си пред бариерата кокали и хляб, събират се *** от квартала да ги ядат и си знаят че вечер ще им хвърлят нещо. Ако по това време минеш оттам се нахвърля глутница да те лае много агресивно. Но ако стане инцидент, чичото ще каже че нищо общо
79
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахаахахаха, *** *** убити тия, дето искат да впишат този закон и всеки, който иска да се впише този закон. Аз лично вас искам да ви попитам едно нещо - Вие нормални си те, как може да сте толкова ***? Просто не е истина. Какво следва? Стопаните, чиито котки мяукат се наказват с глоба ? Нека ви кажа нещо ограничени *** такива: няма куче, което да не лае. Така ги е създала природата. Трябва да има глоби за ***, които внасят такива предложения!
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох да се чуди човек кучетата ли лаят повече или политиците?! Абе и двете са си за у клетката!
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Solar Power 82Прав си но за това се искат някакви средства! Що да ги дават като могат да си ги турят в джобовете? Държава от ЕС сме, няма що!
76
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слагайте повече кучешка храна натопена в антифриз. Само така може да разкараме тия лаещи ***.Съдът явно се е напълнил с магистрати хотелиери и кучкари и от там помощ няма да дойде. Върнали наредбата където кучетата не трябвало да мсущават съседите. За какво говорим.
75
5
 
24
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До и пак аз да кажаНапълно си прав. И с това хранене пред блоковете на котки и кучета е поредната простотия. Тези животни трябва да се приберат в приюти и който иска да си го вземе в тях.Не трябва да има скитащи котки и кучета.
74
6
 
26
 
! Отговори
и пак аз да кажа преди 6 години
И т_ъпите стопани, мъчещи животинките в апартаменти, трябва да бъдат карани, да пикаят с вдигнат крак до дърво и то само 1- 2 пъти. И не, те не обичат животното, те си играят за собствен кеф. Иначе щяха да се замислят. Ако могат.
73
5
 
35
 
! Отговори
винкел преди 6 години
Ако кучетата можеха да псуват, щяха здраво да напсуват стопаните си, дето ги мъчат по апартаментите. Защото ония са садисти. Кучето трябва да живее на воля, В ПРИРОДАТА! Не да излиза два пъти по 15 минути пред блока!!! И мало_умните стопани са за съд, дето ги обличат и им причиняват страшен дискомфорт. Стопаните най- много мразят кучетата, защото ги гледат "според тяхното" чувство. Мало_ умници, КУЧЕТО НЯМА ПОТНИ ЖЛЕЗИ И НЕ МУ Е СТУДЕНО! Не ще жилетки!
72
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като си взел тези два поми@@ра точно,за да лаят,те не са за да вдигат шум,а да вършат работа-да нападнат.Това е примитивно животно със свои инстинкти.
71
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучетата нямат място в тесните апартаменти. Който иска животни да си купи рибки в аквариум.--------------Върни се на село и не ни занимавай с тесният си апартамент....
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо пък,за да има някой пце,трябва да има тест за агресия към деца,хора?Или ще го гледа и то няма да се чува или да го маха.Отделно по тази логика и на улицата не трябва да има-те също вдигат ужасен шум в малките часове на нощта.
69
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Взел съм си не едно ами две кучета точно, за да лаят. Два пъти ме обират и полицията идват само да констатирата, именно те ме посъветваха да си взема куче. Нормално ли е в 3 през нощта да лае кучето когато пред вратата ти има неползнат, ами нормално е. И когато викнах полицият ми казаха, че гражданинат имал право да повдигне обвинение за задържане против волята му, защото съм го хванал пред вратата, а той горкият влезнал през заключена входна врата и хоп пред моята се объркал... айде нема нужда
68
1
 
13
 
! Отговори
ОТ Кучето ми RE преди 6 години
И в БГ ги има тези Закони, с определена площ, ветеринар, чип. Според мен в БГ, за да придобиеш куче, първо тест за агресия към деца, хора, себеподобни. 2- ро задължителна кастрация, за кучета, които не са в развъдници. 3-то каквито и Закони да напишем, *** си е Андрешко по душа. Той не осъзнава, че кучето е отговорност, и не може като работиш 8 часа, да имаш куче, мъчиш себе си, кучето и съседите. Фекалиите по улицата ме отвращават. Дори да напишеш перфектен закон, като няма контрол и глоби?
67
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не ме интересува пцето регистрирано ли е или не.Не желая да се вдига шум след 22.00 часа,това е.Стига вече с това нагло поведение,че видиш ли,куче е,ще лае,няма да пее.И през деня да не се чува.Докато имаме този манталитет,че всеки ни е длъжен,ще има и инциденти.
66
3
 
17
 
! Отговори
т.п. преди 6 години
Имам съседка, възрастна жена, която в общия двор непрекъснато изнася изостанала храна от в къщи и храни котки, гълъби, мишки и който дойде.Двора прилича на помийна ***. Смърди. Гълъбите стоят постоянно по съседните балкони и прозорци и чакат да им се изнесе храната. Перушина и *** навсякъде.Съседката от дума не разбира, правих забележка, опитвах с разговор, не вдява, казва че го брави, защото била добра, а аз съм зъл и лош, след като не одобрявам. Другите съседи се свиват, не им се
65
0
 
20
 
! Отговори
ОТ Кучето ми RE преди 6 години
По закон всяко куче подлежи на регистрация в Общината и Домовата книга, пишете данни от паспорта, номер на чип, кога е регистриран в общината. Не си спомням точно, но имаше някакъв срок, след пребиваването на кучето да се впише в домовата книга. Така че нарушителите там ги хващате. Мойто куче е кастрирано, чипирано, плащам му данък и такса вход, но едно е спокойна порода като пекинез, ши тцу, съвсем друго пинчер, лае по цял ден. Имам куче, но ми се повдига от стопани не почистващи фекалиите.

Спонсорирани публикации