Защита на животните или налагане на възгледи? "За" и "против" веганството

"Всеки да се храни с каквото иска. Дразни ме вашето облъчване", коментира Спенс
Обновена: 30 окт 2017 11:15 | 30 окт 2017 11:10,
155

След като филмът "Сафари" изкара веганите на протест, дискусията "за" и "против" храненето с продукти от животински произход отново намери отзвук в медийното пространство. Причината за недоволството бе продукцията на Улрих Зайдл, която разказва за ловния туризъм в Африка.
Още по темата

"Всеки има право да се храни с каквото пожелае, било то пясък, камъни, чакъл или дори някаква органична маса. Дразни ме обаче това, че от екрана постоянно веганите се опитват да налагат собствените си възгледи. Дразни ме вашето облъчване", посочи в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR рапърът Станислав Найденов - Спенс.

"Ние не се борим за правата на веганите, а за правата на животните. Веганството не е диета, а начин на живот", отвърна пък председателят на Българския вегански съюз Никола Донев.

Той обясни, че с протеста срещу филма "Сафари" всъщност се извежда на преден план проблемът с лова и убиването на животни за удоволствие.

"Филмът е показателен за начина на мислене на поколения хора, възпитавани в нелепо чувство за превъзходство по расови и класови белези! Отношение към животните в Африка, подобно на представеното в тази продукция, е недопустимо в 21 век", каза Никола Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МръвкарХитлер, вегетарианец?!?!?!?!?!? ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
98
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФЦелта на веганите не е да те да не ядат месо, а ти, аз и въобще всички да не го правим. Те искат, ако ти ядеш месо да те съдят, все едно си изял човек. Това иска веганската секта.
97
3
 
0
 
! Отговори
Топ Акъл преди 6 години
До Топ-експертДраги "експерт", съгласен съм за казармата, ако и ти си изкарал 3-5 ГОДИНИ!!!
96
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вегатиранството няма нищо общо с веганството! Първото е хранителна диета, второто е секта в пълно значение на думата. Веганската секта възниква през 1944 година, нейната цел е буквално да признае животните за равностойни на човека, тоест да се забрани всякакво отглеждане на животни с цел добив на хранителни продукти като месо, мляко, яйца, дори мед и т.н., да се забрани използването на животни за опити, да се забрани лова, да се забранят зоопаркове, циркове и т.н.
95
3
 
14
 
! Отговори
Ф преди 6 години
Веганите имат пълното право да не ядат нищо от животински продукт. И никой не трябва да ги кара да го правят. Аз, например, не ям спанак и никой няма правото да ме кара да го правя.
94
7
 
12
 
! Отговори
Кандидат-Веган преди 6 години
Абе къде да се запиша да стана и аз веган ? Ако дават някой лев ще се жертвам. Наскоро мислех *** да стана ама ме е страх, а от веганство не боли долната част на гърба ама пак си с модерна професия, а пък е по-лесно от айти...
93
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички които хапват салами кренвирши сирене и кашкавал са Вегани. В тези продукти има всичко друго но не месо и мляко. Така че веганството не е по изключение а по задължение. Това ви го казвам като бивш работник в тази индустрия!
92
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахахаахаха тея вегани. .....
91
5
 
12
 
! Отговори
CritiCat преди 6 години
Кольо, Кольо! Непредставителността ти, посредствеността, плиткият ум, безобразната визия, дикция и тембър на гласа - 'ич не ти помагат в борбата за крадене на пари от наивни люде. Дори наивниците рано или късно усещат, чеедна от целите ти е да прибереш някой лев, а идеалистичната кауза, за която уж се бориш по инфантилен, *** и тъпанарски начин, е ПАРАВАН за твоята жажда за слава! А какво можеш предложи на аудиторията? М? 'Ино нищо.
90
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганството трябва да се криминализира
89
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спенс доказа още веднъж, че месоядците могат да се държат по-агресивно и по-саркастично от вегетарианците.
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдете за здравето си по това как се радвате на утрото и на пролетта. Х. Торо
87
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да станеш вегетарианец, е като да стъпиш в поток, който води към нирвана. Буда
86
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо няма да допринесе за човешкото здраве и да повиши шансовете за оцеляване живота на земята толкова, колкото еволюцията на вегетарианското хранене. Алберт Айнщайн
85
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз смятам месото за неподходящо за нашия вид. Ние грешим като се държим като по-низшия животински свят, ако сме по-висши от него. Махатма Ганди
84
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз вярвам, че предписанията на вегетарианците да се яде по-малко и по-просто, са дали много повече ползи, отколкото всички съвременни морални системи. Фридрих Ницше
83
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако кланиците имаха стъклени стени, всички биха били вегетарианци. - Пол Маккартни
82
8
 
10
 
! Отговори
boryana преди 6 години
Спенс изглежда че иска да се оригне, като преди да дойде е изял една мазна вратна пържола :D
81
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се веганите пият ли лекартсва. не би трябвало, защото при създаването им са правени задължителни тестове върху животни!!!
80
6
 
15
 
! Отговори
Маймун преди 6 години
До Анонимен 81Най-близките ни родственициса шимпанзетата, а не горилите. Шимпанзетата си похапват и месце. Хората са всеядни.