Вегетарианци на нож срещу вегани, заради "кървавите" протести

Как да се поднася една философия пред обществото
12 ное 2017 12:05, Петя Славова
144
Вегетарианци на нож  срещу вегани, заради "кървавите" протести
Снимка: архив, Булфото

Представители на Българското вегетарианско общество обявиха, че не подкрепят "кървавите" протести на вегани срещу използването на животни за храна. Миналата седмица на подобна демонстрация в центъра на София момиче лежеше на маса, полято с фалшива кръв от цвекло, а хора с животински маски се правеха, че я ядат.

Още по темата

Яна Данаилова и Петя Богданова от Българското вегетарианско общество заявиха пред Нова тв, че споделят философията им относно консумацията на месо е същата, но методите за представянето й пред хората са различни.

"Те не трябва да възприемат, че това е веганството в България. За да може да бъде възприета една нова идея, тя трябва да бъде обяснена с позитивни послания", коментира Данаилова.

Според Богданова веганството не е просто диета, а движение за социална справедливост.

Неконсумиращите месо обаче са категорични, че начинът, по който се храниш, е въпрос на личен избор.

Председателят на Българския вегански съюз Никола Донев, участващ редовно в "кървавите" протести, обаче е категоричен, че "всички имаме морален дълг да спрем експлоатацията на животни".

"Избрали сме един подход за представяне на идеите ни, който е доказано работещ в много държави", коментира Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от 63 25 килограмово яре...вие разбрахте но да уточня все пак. Няма по- голяма вкусотия от това с оризец.
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до АсхинНа света лесно може да съществува още по-голяма вкусотия от твоя rare стек. Думат му 25 годишно яре с водичка в тавата в пещ за 2,5 часа!
47
1
 
5
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
51, аз не казвам, че всичко, което съществува тук, е за храна или облекло на човека, казвам само, че са дадени нужните технологии за неговото изхранване. Освен тях има и други, които са свързани с живота на земята като планета изобщо, с кръговрата на живота. Никой човек не познава ума на Твореца докрай, така че на мен ми е достатъчно това, че Той се е погрижил за всички нас. Човекът не е станал господар над природата, защото се е възгордял, а защото е поставен като такъв, за което му е даден ум.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"всички имаме морален дълг да спрем експлоатацията на животни"...............може. имате право. както ние,месоядните имаме право и морален дълг да спрем дискриминацията на веганите над нормалните хора ! що не ходите в гората,да ви ръкопляскат вълците?
45
11
 
4
 
! Отговори
* преди 6 години
Не съм нито веган нито вегетарианец, но:-цивилизациятя ни все още не е дорасла, за да разбере диващината си, когато избива животни, за да ги яде-подобни "къврвави" вегански демонстрации съм виждал да се правят в центъра на Щутгарт, явно "модата" не е от БГ-намаляването или спирането на месото подобрява значително здравето на повечето хора, които се престрашат да го направят, а също подобрява и техния морал
44
1
 
10
 
! Отговори
Асхин преди 6 години
На света трудно би мого да съществува нещо по-хубаво от един качествен блек-ангъс rare стек, с малко прясна кръвчица по него... Който желае да се храни с кълнове, тревици и клонки- моля да заповяда, но да не ми натрапва предпочитанията по този лунатичен и първобитен начин... Отивам да си ям стекчето с кръвчица...
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 53 Много си мъдър. Викаш в зеленчуците и плодовете по магазините няма нитрати?Че аз бих ял само домашно ярешко месо, домашен пипер и тиквички а ти само домати, тиквички и пипер от магазините и ще си 3 пъти по-натровен от мен.
42
1
 
6
 
! Отговори
Селянин преди 6 години
Да ядеш храната на животните не е хуманно горките гладни животинки вагините им опасаха храната. Върнете казармата намерете полезно занимание за тия .....Туй *** някога нещо работило ли е кой му плаща разходките по медиите ?
41
3
 
6
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
43, има следи от човешка дейност точно от преди 8000 години. Преди този период, плюс минус хиляда години, няма нито една следа от човешка разумна дейност. Така че какво животните са правили преди този период, не коментирам. Но още първите хора са започнали употребата на домашните животни за облекло. И първото животно, което са употребили е овцата. И това не е случайно. Защото диви овце няма, няма и как да има. Овцата не разполага с нито един защитен механизъм, тя е създадена като домашен ***
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма нищо лошо в идеите, има лошо в натрапването им.ако бяха излезли реномирани учени, които с аргументи и факти да говорят за ползите от веганизма, хората щяха да слушат, да помислят и да го разберат. тези маймунняци, които правят шоу по улиците, развалят цялата идея, която по същество е позитивна. всеки знае, че месото в днешно време е отровено от гмо-фураж, антибиотици и хормони и то в стряскащи количества. знае се,че червеното месо е канцероген.няма нужда от кърваво шоу, а от наука и факти
39
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Братя българи! България е в опасност! Веганите и вегетарианците се готвят да разпалят гражданска война с враждите си! Сега всички българи трябва да се обединим, да спрем да недоволстваме и да протестираме и всеки да работи здраво без да се оплаква, че му е ниска заплатата иначе може да стане по-страшно! Нека покажем, че сме истински демократи и можем да дадем итпор на вагените и техните опити да дестабилизират демокрацията!
38
1
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Снимката отговаря на всичките ви въпроси!
37
2
 
9
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Не е случайност това, че пчелата прави мед, с неизброими ползи за здравето на човека, конят го носи и му служи и в бой, кучето го пази и му е вярно, а кравата и козата му дават мляко. Както не е случайно, че растенията пречистват въздуха, торят земята и така нататък. Живеем в свят, който е изцяло и преднамерено създаден да бъде наш дом, той е като една утроба, която задоволява нашите нужди. Имаме правилната температура, светлина, топлина и храна, строителни материали и всичко необходимо.
36
1
 
2
 
! Отговори
80 процентов преди 6 години
Извинете, мога ли да попитам - веганите комунисти ли са или са демократи?
35
2
 
19
 
! Отговори
. преди 6 години
Тия все повече заприличват на педерастите. Не знам дали не са и едни и същи. Защо трябва да натрапваш на другите избора си и всячески да се стремиш да се покажеш и изтъкнеш с това? Паси си тревата там, завирай си каквото искаш по които искаш дупки и остави останалите да правят, каквото са избрали те.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да отворят ново крило в лудницата намираща се в Курило, само Откачалници - тревопасни. От там да ни убеждават в ползата от тревоядството. Какво става с нашето общество, хейове на сюрии, Вегани, колоездачи - свободни електрони, всекаква психясала сво((лоч се пъне по улиците и тормози гражданството.
33
3
 
4
 
! Отговори
Икономически експерт преди 6 години
Основния проблем на България и на икономиката сега са веганството и вегетарианството. За да има истинска демокрация и стабилна икономика и за да могат българите да взимат високи заплати в България трябва да се приемат закони за забрана на веганството и вегетарианството, само тогава заплатите ще станат по 3 хил евро.
32
2
 
8
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Домашните животни и плодните растения са дадени на човека, за да поддържат неговия живот. Те не могат да съществуват извън симбиозата с човека. В природата няма диви овце, например. Овцете живеят един пълноценен живот, когато за тях се грижи човек, който ги пасе по билковите поляни на балкана, а това, че си отиват от време на време е съотносимо и с живота на дивите животни, които пък се избиват едно друго постоянно. Ползите от домашните животни за човечеството, не са резултат от случайност.
31
5
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
ВЕГАН = КОМУНИСТ
30
11
 
1
 
! Отговори
фалшив флаг преди 6 години
Това са по същество акции срещу веганството, които целят да предизвикат реакция срещу него. Очевидно са финасирани добре, медийно отразени богато и пребогато, психологически изпипани професионално. Разчетени са на ярко изразения де.билизъм на обществото, нагледно отразен в коментарите под матрялчето.

Спонсорирани публикации